sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Merkillistä; puolivälin tilannekatsausHuh heijaa, tässähän tulee pian kiire! Ensimmäisen viikon aikana tuntui, että saan valmiiksi vaikka ja mitä, vieläpä tuhatkertaisesti alkuperäisiin suunnitelmiini nähden. Mutta mikäs siinä sahatessa; viimeistelyhän se hidasta on. 


Yhden yhtä tuotetta ei vielä ole valmiina, mutta sitäkin useampi tavara odottelee viimeistelyään keskeneräisenä. Eilen puhelin viisaita ja kerroin jatkossa keskittyväni yhteen asiaan kerrallaan, ensimmäisenä muka lamppuihin. Heti illalla aloin touhottaa kolmatta ja neljättä asiaa; tänään olen työstänyt asioita 43 ja 98. Sitten kehittelin vielä kokonaan uuden koristeen, vaikkei tosiaankaan enää pitänyt.


Vietin tänään useamman tunnin sahan äärellä. Sahasin valmiiksi pöytälampun näköisen seinälampun kiinnikkeet, sahasin 17 bambin jalkojen reiät ja sahailin uusinta ideaani vimmatusti.  Tehokas päivä, mutta ei taaskaan mitään täysin valmista. Juuri kaivoin kasan Surumielisiä Pielisiä viimeisteltäväksi. Kuka olisi arvannut, että nekin ovat jääneet ihan juuri niille sijoilleen, mihin ne jokunen viikko sitten jätin.


Kaapissa käsittelyään odottelevat vielä villakangaskorut (ne tämmöiset, joita tein viime vuonna joululahjaksi suvun naispuolisille ihmisille). Sahauspöydällä jalkojen välien sahaamista odottelee kasa Peter Paneja. Lukematon määrä muita jo sahattuja hahmoja odottelee hiomista. Varsinkin korujen hiominen on hidasta, koska siinä ei voi käyttää minkäänlaista konetta. Entäpä ne sarvitelineet? Kuinkahan niiden käy? Ankkoja ja bambeja en uskalla ajatellakaan.


Mietiskelimme eilen miehen kanssa tavaroilleni pakkauksia ja etikettejä. Koruille mietin vielä pahvilootia, mutta en ole aivan varma, kannattaako tässä vaiheessa enää panostaa rahallisesti mihinkään ylimääräiseen. Pahvilootan hinnanhan voisi tietysti noin niin kuin periaatteessa lisätä korun hintaan, mutta minähän en voi tietää, meneekö yksikään koru edes kaupaksi. Sitten minulle jäisi tosi monta korua ja tosi monta pahvilootaa.

Mikki Hiiri -korua olen itse tykännyt käyttää tosi paljon. Se näyttäisi myyntipöydässä kivalta mustalla pohjalla, johon on liimattu kakkupaperi. Ehkä kuitenkin olisi kivempi, että koru olisi pakattu kestävämmin. Harmi, etteivät pahvilootat kasva puissa.


Kaulakoruja ajattelin maalata toispuoleisesti. Ehkä ei Mikki Hiiriä, mutta Peter Paneja ja Helinä-keijuja ainakin.

Ensimmäinen etikettivaihtoehto oli pyöryläinen paperi, joka tulostettaisiin, leikattaisiin ja liimattaisiin kartonkiin. Tuotetiedot pitäisi sitten kirjoittaa käsin ympyrän alle. Nääh.

Toinen etikettivaihtoehto oli minun makuuni paljon mielekkäämpi. Alla olevissa kuvissa on kaksi pienesti toisistaan eroavaa vaihtoehtoa. Tästä mallista tykkäsin tosi paljon, ja pienillä muutoksilla tästä taitaa tulla minun merkkini. 
 

Maalasin akryyliväreillä parit bambit. Kummat ovat parempia: kokonaan vanerinväriset hahmot vaiko toiselta puolen maalatut hahmot?


Sain tänään varmistuksen käyttämälleni pakkelille: se on oivallista tavaraa ja käy hyvin lamppuihin! Ensimmäinen koelamppu on nyt johdon kiinnittämistä vaille valmis. Maalasin sen liitutaulumaalilla mustaksi.

Ruuvien peittäminen teki selvästi lampulle hyvää. Nyt lamppu näyttää leijuvalta ja irtonaiselta niin kuin oli tarkoituskin. Johto täytyy vielä kiinnittää niin, että se kulkee suoraan lampun alapuolelta. Nämä viimeistelyjutut ovat karmivia. Voi hyvin käydä niin, että kun nakuttelen valmiin lampun takapuolelle johdon kiinnikkeitä, koko vaneri räsähtää halki. Ei olisi ensimmäinen kerta.


Olin tästä lampusta tosi epävarma ennen paklausta, mutta nyt voisin varovaisesti sanoa, että olen lamppuun sittenkin aika tyytyväinen. Ärsyttää kuunnella muiden ihmisten itsesäälivollotusta siitä, miten joku oma tekemä juttu on ihan rumaaaa. Nyt poden itse samaa tautia ja näen lampussa jotakin sellaista vierasta, mitä en osannut alkujaan odottaa. Vai onko se sittenkin jotakin liian tuttua? Olen ripustanut itseni pojan huoneen turkoosille seinälle.
Lopuksi täytyy vielä esitellä tänään tehtailemani sydänroikula, josta uumoilen tulevan pöytäni hittituote. Sydänroikulan ainoa tavoite on olla sellainen halpa (2 e) tavara, joka saa suuret massat vyörymään valtoimenaan kohti kojuamme. 


Näin yksinkertainen muoto on helppo ja nopea tehdä; toisin kuin kaikki muut vanerijuttuni, sydämen pystyn hiomaan koneella, mikä tarkoittaa, ettei yhden roikulan valmistamisessa nokka kauaa tuhise. Hip hip hurraa!


Paljonkohan näitä nyt pitäisi tehdä? Satoja? Tuhansia? Kymmeniätuhansia?


Vähä kerrallaan hommat etenevät. Odotan sitä hetkeä, kun joku tietty tuote on ihan kokonaan valmis, kiinnitän siihen etiketin, pakkaan sievästi pahvilaatikkoon ja laitan laatikon kannen kiinni. Sitten napautan pahvilaatikon kantta niin että kuuluu kumea tumps tumps. Sen jälkeen ajattelen jotakin aivan muuta.


Tänään ovat vuorossa Surumieliset Pieliset. Ehkä pupu- ja pingviinilamput huomenna?


12 kommenttia:

 1. Maalattu bambi on ihana ja lamppu myös todella onnistunut! Vinkkinä etikettiin, että kiva, kun hinta on selvästi esillä, mutta lahjaksi antaessa olisi kiva myös, ettei hinta näkyisi. Tsemppiä viimeistelyihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Etiketti on vielä keskeneräinen, ja hinta on juurikin yksi niistä asioista, jotka tulee muuttumaan. Hinnan paikka laitetaan tuonne kulmaan niin, että sen voi vaikka saksia irti, jos antaa tavaran lahjaksi. Ajattelin myös, että hinnan paikka merkitään esimerkiksi ympyrällä, ja hinta kirjoitetaan lyijykynällä, jos vaikka tarvitsee alkaa muuttamaan summia.

   Etikettien lampuista on tarkoitus tulla värilliset :) Olisipa laput jo valmiit, niin saisi alkaa kiinnitellä niitä valmiisiin tavaroihin! No, eipä niitä valmiita tavaroita kyllä vielä olekaan.

   Poista
 2. Huh ei tarvinnut ostaa sitä törkykallista pakkelia, Ihania juttuja olet taas tehnyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! 45 euroa säästyi niin että hujahti! Nyt saankin käyttää sen johonkin oikein mukavaan asiaan :)

   Melkein tuntuu siltä, ettei yhtään edes tee mieli shoppailla. Mutta mitäpä muuta olenkaan tässä kuussa tehnyt kuin shoppaillut! Melkein joka päivä pitää hakea kaupasta jotakin. Viimeksi ruuveja ja lasta, nyt tietynlaista, koneeseen sopivaa hiomapaperia.

   Poista
 3. Lamppu on kertakaikkisen ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tein seinälampun myös pupun muodossa. Pingviini olisi vielä suunnitteilla.

   Poista
 4. Ihana tuo bambi- ja toki kyllä lamputkin:) Missä sä näitä tulet myymään??? Mä niin haluaisin tuon bambin.:) -sanni-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Mulla oli bambien suhteen jossain välissä ajatuksena, että tekisin niihin decoupage-lakkauksen vaikka vanhoista nuoteista tai sanomalehdistä. Vaikea kuitenki miettiä, miten näitä koristelee vai koristeleeko ollenkaan: joku ehkä tykkää punasesta, joku vihreästä. Ehkä maalaan osan punasiksi, osan valkosiksi, osan mustiksi ja jätän osan maalaamatta?

   Marraskuun viimeisenä viikonloppuna la-su pidetään täällä Oulussa Mannerheimin lastensuojeluliiton Naisten joulumyyjäiset. Osoite on OAMK:n sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Kiviharjuntie 8 (eli sairaalan lähellä).

   Ite kuulin näistä messuista viime vuonna, ja tykkäsin kovin. Tuli tosi jouluinen ja mukava mieli. Ostin yhdet superhienot villaiset kettuhanskat, joista toisen parin hukkasin melkein heti. Nyt pitää toivoa, että se sama myyjä on paikalla ja pääsen taas humputtamaan rahaa.

   Minun oli tarkotus vielä tehdä sellanen gallup, jossa kysyn, mikä hinta olis millekin tavaralle hyvä. Sitä varten pitäis saada tavarat ensin valmiiksi!

   Poista
 5. Tuo lamppu on aika ihana.. Saako sulta tilata tuollaisen, vaikka sitten niiden myyjäisten jälkeen :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Kyllä saa tilata, oikein mielellään :) Mulla on vaneria vielä jonkun verran jäljellä, enkä millään ehdi kaikkea sitä sahailla myyjäisiin mennessä.

   Laita vaikka sähköpostia! Osoite on kirpparikeiju at hotmail piste com

   Poista
 6. Suuntana siis OAMK ensi viikonloppuna�� -sanni-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Tulehan ihmeessä katsastamaan Kirpparikeijun Ankka & Vaneri -puoti :)

   Messut on siis kahtena päivänä, lauantaina ja sunnuntaina. Itse ajattelin, että lauantaiaamu on varmaan hiljainen (kuka jaksaa herätä viikonloppuna niin, että on heti aamuyöstä kymmeneltä menossa). Järkevämpiä ihmisiä kuunneltuani olen tullut siihen uskomukseen, että tämäntyyppisten messujen ja kirppistapahtumien kulta-aikaa on juuri avaamishetki. Iik! Ja minä kun niin ajattelin, että olisi hiljainen lasku.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!