lauantai 8. marraskuuta 2014

KemutMeillä on vietetty tänään pojan kaverisynttäreitä. Vielä aamupäivällä näytti surkealta: viidestä kutsutusta ja sovitusta vierailijasta peräti kolme jätti tulematta, sanomatta mitään. Laitoin maltillisesti tuohtunutta viestiä sille äidille, jonka lapsi teki saman tempun toista vuotta peräkkäin. Lapset olivat varmasti taas omin päin sopineet sellaista, mistä vanhemmille ei ollut edes kerrottu. Joka tapauksessa petettyjen lupausten vuoksi päivä alkoi itkulla ja parulla. 
 
 
Onneksi sentään pari kaveria saapui pippaloihin. Kolme yhdeksänvuotiasta poikaa saa aivan riittävästi riemukasta juhlan tuntua aikaan. Pari sukulaispoppoota kävi myös kakkukahveilla. Toiset ovat vasta tuloillaan.


Minä tein taas kinuski-kermakakun. Välissä on mansikkatäyte, jossa on rahkaa, kermaa ja liivatetta.

Kermat nyt menivät vähän niin ja näin, mutta ei se nyt niin nuukaa ole.


Poika toivoi taas mokkaruutuja. Ensimmäisen pohjan poltin uuniin, kun munakello päätti olla soimatta. Toisesta versiosta tuli hyvä ja maukas.
 Kahdet kahvitukset saman päivän aikana nähnyt kakku jäähdyttelee väliajalla parvekkeella. Kohta se taas nostetaan pöytään, kun illan viimeiset vieraat saapuvat.


Huh, on tämä juhliminen rankkaa!

18 kommenttia:

 1. Voi pientä. Muistan kuinka kurjaa oli lapsena, kun synttäreille tuli vain yksi kaveri. Hauskat juhlat silti oli ja kiva kuulla, että niin myös teillä. Oi, mokkaruudut ovat aina vaan niin hyviä! Pitääkin joku kerta leipoa niitä itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli oikein mukavat kemut! Kahdessa vieraassa ei ole mitään vikaa, mutta pettymyshän se on, kun odotti muitakin. Nyt kun on päivän kuunnellut kolmen yhdeksänvuotiaan riehumista, niin sanoisin, että kolme lasta samassa tilassa yhtä aikaa on aivan riittävä määrä :)

   Mulla oli lapsena usein pienimuotoisemmat synttärit ja usein vain yksi kutsuttu kaveri. Ei siinä ollut mitään vikaa; oli tosi mukava keskittyä leikkeihin hyvän kaverin kanssa.

   Poista
 2. Voi miten ikävä alku päivälle. Onneksi muutama kaveri kuitenkin pääsi tule. Herkullisen näköinen kakku ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää jatkossa varmistaa, että kutsu varmasti kantautuu vanhempien korviin. Sitten saa varman vastauksen, eikä tarvitse odottaa sellaista, joka ei aiokaan tulla.

   Kakku oli oikein makoisaa, ja sitä jäi vain pari palaa jäljelle! Onneksi; muuten olisin pala kerrallaan popsinut sen yksinäni.

   Poista
 3. Meillä toisella lapsella on keski kesäällä syntymäpäivä ja arvata saattaa, että valtaosa kavereista on lomalla. Meinasi tulla viime kesänäkin itku silmään, kun kuulosti ettei juuri kukaan pääse. Onneksi vähän pienemmälläkin joukolla saatiin mukavat juhlat aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienellä porukalla saa varmasti aivan hyvät pippalot! Sittenpähän on aikaa keskittyä yhteen kaveriin ja leikkeihin :)

   Poika on syntynyt lokakuun lopussa, ja joka vuosi syysloma sattuu juuri sille viikolle. Kokemuksesta tiedän, että syyslomaviikolle on ihan turha yrittää saada kaverivieraita. Siksipä meillä menee tämä juhlistaminen aina pari viikkoa varsinaisen synttäripäivän jälkeen.

   Poista
 4. Kurjaa tuollainen käytös. Meillä on myös usein käynyt pojan synttäreiden kanssa samalla tavalla, mutta onneksi parin kaverin puuttuminen ei ole latistanut tunnelmaa. Meilläkin on ollut miettiminen pojan juhlien järjestämisen suhteen, sillä oikea synttäripäivä on 31.12. Joskus juhlat on juhlittu etukäteen, ja joskus vasta lomien jälkeen alkuvuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulee ihan mukavat synttärit, vaikka olisi vain yksi kaveri.

   Teillä on siis ihan sama ongelma kuin meilläkin, paitsi potenssiin sata. Uudenvuodenaattona voi olla hieman vaikea järjestää kaverisynttäreitä. Mutta mitäpä se haittaa, jos siirtää synttäreitä parilla viikolla eteen tai taakse.

   Poista
 5. Samaistun jotenkin tunteisiisi niin, että on paha mieli itselläkin poikasi puolesta. Meillä kävi aivan samoin esikoisen 11-vuotissyntymäpäivilä. Voi sitä murheen määrää! Pojista en tiedä, mutta tyttöporukassa asiasta riitti porinaa melkein loputtomiin ja asiaa ruodittiin miltei kyllästymiseen saakka. Onneksi kavereita kuitenkin tuli muutama, niin teille kuin meillekin.

  Koska yksi ja sama vieras jätti tulematta jo toisen kerran peräkkäin, ehkä hän ei enää ensi vuonna ole kutsuttujen listalla...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa olla jo unohdettu koko homma!

   Taas oli kyse siitä, että pojat olivat keskenään sopineet asioista, eikä vanhemmille ollut edes kerrottu kutsusta. Nyt laitoin tuolle yhdelle äidille viestiä, ja hekin siis tietävät hommasta. Yhdeksänvuotias on vielä niin taapero, ettei minusta enää vuoden päähän kannata kantaa kaunaa. Pitää vain yrittää tarkemmin painottaa, että vanhemmilta täytyy kysyä, onko vastaus kutsuu kyllä vai ei.

   Poista
 6. Meillä on kans poika lokakuun lopussa syntynyt ja jänniä hetkiä koettiin. Kolmivuotias tosin ei vielä hoksaa pettyä, mutta kouluikäinen onkin sitten eri asia. Helpottavaa että päivä sujui kuitemkin mukavasti.

  Asiasta kolmanteen, mistä oot ostanu tota vaneria? Siis oulusta ;) mun pitäis tehä 42x42cm ikkunasta kaappi vessaan ja vaneria tarviin takaseinäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rovaniemellä ostin vaneria lasiliikkeestä! Rautakaupassa siitä vinkattiin; itse en olisi tuommoisesta paikasta arvannut kyselläkään. Ehkä Oulussakin lasiliikkeistä saisi vaneria?

   K-raudasta olen ostanut tuota 6.5-millistä vaneria. Sitä saa myös nelimillisenä, mutta ainakin tällä kertaa levyt olivat ihan valtavia. 6.5-millistä vaneria pitäisi K-raudoista saada myös sellaisina inhimillisen kokoisina paloina (olisiko se mitta joku 80x150?), mutta nyt oli Äimärautiolta loppu.

   Puukeskuksesta voisi myös kuvitella saavan vaneria! Niin ja siitä vaneripaikasta, joka on Kärkkäisen vieressä! Siellä varmasti leikkaavat mittoihin, kun ovat varsinainen vanerinmyyntipaikka.

   Poista
 7. Meidän tyttö ei halunnut synttäreilleen kuin viisi kaveria, joista neljä tuli, vaikka osa päiväkotiryhmästä kutsui yli kymmenen vierasta. Vieraita oli mun mielestä noinkin ihan riittävästi ja kaikille löytyi yhteistä tekemistä. Onneksi teilläkin juhlapäivä meni noista alun pettymyksistä huolimatta mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni määrä pieniä juhlijoita on justiinsa hyvä! Lapsista lähtee hirvittävä meteli etenkin silloin, kun syövät sokeria ja villiintyvät.

   Poista
 8. Onnea 9 vuotiaalle♥
  Lapset voivat olla niin julmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!

   Minä luulen, etteivät pojat tarkoituksella olleet julmia. Eivät vain sen kummemmin olleet asiaa miettineet, niin kuin yhdeksänvuotiaat tuppaavat tekemään.

   Poista
 9. Me ollaan homma tehty n iin että pyydetään koko tarharyhmä. sielläkin on näitä mä en tule sun synttäreille ja mä en kutsu sua jne. Mepä kutsutaan kaikki ja ne jotka eivät tule, jäävät tulematta.
  Kaikki vanhemmat kuuluvat samaan sähköpostilistaan, siinä oli helppo laittaa korttien antamisen jälkeen kaikille muistutus, koska joskus on käynyt niin että jotkut lapset vievät toisten korttejakin.

  Onhan se pöllöä, kun tänä päivänä on tekstiviestit ja sähköpostit arkipäivää, se yhden viestin lähettäminen on niin vaikeaa. No, ajatellaan että enemmän jää meille syötävää.

  Ja lopputuloksesta olen ihan samaa mieltä, 3 kpl 9 v poikaa on täysin oikea määrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköpostilista on kätevä! Niin se pitää! Teillä on varmasti valtavasti tilaa kotona, jos voi kutsua kokonaisen päiväkotiryhmän. Tai sitten lapsen synttärit ovat kesällä, ja voi laittaa koko poppoon pihamaalle riehumaan. Se on myös kätevää.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!