sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Juhlakattaus
Laudat, lankut, rimat, vanerit, kankaat, neulat, langat, maalituubit, mutterit, koruosat, kaavat, nauhat, siimat, silmukkaruuvit, pensselit, maalipurkit, ompelukone, mittanauha, silitysrauta, silityslauta, hahmotelmat, paperisuunnitelmat ja tuhatmäärin puolivalmiita tekeleitä raivattiin perjantaina alta pois, että saatiin synttärisiistiä. Meidän kotona on aina aivan jakomielitautista: joko on aivan käsittämättömän törkeä sotku ja sekasorto tai sitten on oikein sievää ja nättiä.


Kun on sievää ja nättiä, täytyy ottaa kamera käteen ja kuvata niin että rutisee. Eilisillä kaverisynttäreillä pantiin pöytä koreaksi. Lasten kipot ovat kertakäyttöisiä, mutta tarjoiluastiat hienoimmat ja kivoimmat mitä kaapista löytyy. Kaikki suloisen sekalaisesti eri sarjaa eri aikakausilta.

 


Verhotangoista roikkuva viiri on yllättävän tehokas juhlatunnelman tuoja. Yksinkertainen pahvista ommeltu koriste on nyt toista kertaa käytössä. Edellisen kerran se oli esillä omilla synttäreilläni tammikuussa.


Toisen puolen ympyrät ehdin avata, mutta toinen puoli jäi kiireessä litteäksi.

Poika ei halunnut synttäreilleen mitään teemaa, koska on omien sanojensa mukaan melkein aikuinen (:D). Koska tähtiservetit tuovat mieleen Amerikan ja kirpparilta ostettu pöytäliina Tanskan tai Ruotsin, päätin laittaa myös itsenäisyyspäivän kynttilät palamaan.


Ihan huikean hienosta pöytäliinasta maksoin muistaakseni joko 1.50 tai 2 euroa. Se on ollut kaappiin käärittynä useamman kuukauden, mutta nyt sille löytyi hyvä käyttö.

Kun on taas arkeen palattu, voisin käydä hieman sahailemassa vanerijuttuja valmiiksi. Kuukauden yhdeksättä päivää käydään, ja loppukuu tuntuu lähemmältä kuin olisi tarve. Yhtä ainutta myyntiartikkelia ei ole vielä valmiina. Melkein alkaa ahdistaa! Tuleekohan kiire? Meneeköhän kaikki mönkään? Saavatkohan bambit ja ankat renkaat alleen? Kuinka käy sarvien? Entä seinälampun? Ehdinkö hioa pienet kaulakorut? Iik!


4 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä niin ihanan kotoisan näköinen koti. Sahailun iloa sinun sunnuntaihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Nyt meillä meinaa taas säntillinen siisteys päästä repsahtamaan, kun laudat, vanerit ja maalit alkavat ottaa vallan! Eilen kannoin ullakolta eteiseen valtavan kasan kirppikselle menevää rompetta. Sekään ei mitenkään varsinaisesti lisää kotoisan mukavaa tunnelmaa. Mutta kohta on rompe pois jaloista!

   Poista
 2. Niin, taas on ollut juhlat ja missä oli mun kutsu, kysyn vaan !, siis ? mutta perään voi laittaa muutaman !!!
  Voit kertoa pojallesi, jos olisi kutsunut minut, olisin antanut jotain tosi siistiä lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän ollaan tästä asiasta puhuttu ennenkin. Mie vaan olen tämmönen, että toisia kutsun ja toisia en.

   Sanon pojalle, että ihan huippu lahja olisi tullut, mutta ei sitten tullutkaan.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!