lauantai 29. marraskuuta 2014

JoulumessuiluaEnsimmäinen messupäivä takana! Jopas on rankkaa! Olisin viiden jälkeen ollut jo aivan valmis menemään nukkumaan. Yritän vähän tsempata kahvin avulla, etten nuupahda ennen aikojani.


Aamupäivän tunnit olivat kiireisimmät ja yhtä ruuhkaa; käytävillä ihmiset kulkivat yhdessä jonossa yhteen suuntaan ja toisessa jonossa toiseen suuntaan. Myöhemmin ruuhka hellitti, ja kun oli tilaa pysähtyä tutkailemaan pöytiä, kauppakin kävi vähän paremmin.


Kaiken kaikkiaan kauppa kävi kyllä huonommin kuin olisin odottanut, mutta onneksi sentään jotakin meni kaupaksi ja ainakin pöytävuokra on nyt kuitattu. Minusta messujen pöytävuokra oli yllättävän korkea. Onneksi pääsin jakamaan myyntitilan toisen myyjän kanssa, niin saimme hinnan puolitettua lähes inhimilliseksi.


Ensimmäinen kuva on eilisillalta, kun olimme saaneet pöydän järjesteltyä. Tämän päivän lopuksi järjestelimme pöydän uudella tavalla.


Oli muuten tosi hauska ja yllättäväkin seurata, miten tunteikkaasti ihmiset suhtautuivat Surumieliseen Pieliseen. Erityisesti punaraitainen Pielinen kiinnitti monien ihmisten huomion, ja sitä nosteltiin ja voivoteltiin melkein kyynelsilmin. Voiiii, se on niin surumielinen. Ensin olin vähän hämmentynyt, sitten aloin lohdutella surevia. Kyllä se siitä. Lopulta elämä vielä voittaa.


Yksi lukijakin kävi moikkaamassa! Olipa kiva! Heipä hei sinulle! :)Kahvi alkaa näemmä tepsiä, eikä sittenkään tarvitse vaipua vielä unten maille. Nyt on siis hyvä aika kommentoida tämän arvontapostauksen aihetta, käsitöiden hinnoittelua. Postauksessa kysyin, mikä olisi sopiva hinta myymilleni tuotteelle ja pyysin samalla perusteluita. Kiitos tosi paljon kaikille, jotka viitsivät nähdä vastaamisen vaivan! 


Tässä ensin hinnasto: ensimmäisenä on se hinta, johon itse päädyin, alla teidän ehdottamanne hinnat.1. Kaulakoru 15 e


Ehdotusten hintahaitari 5-35 e (10, 35, 8-10, 5-8, 9.50, 15-20, 5, 12-14, 6-10, 5-7, 10, 12, 10, 12, 10).


Mikä tässä maksaa: Pienten hahmojen sahaaminen ja etenkin hiominen ovat aikaa vievää puuhaa. Itse asiassa isomman hahmon sahaaminen on paljon joutuisampaa työtä. Esimerkiksi pikkutarkan Peter Panin tai Helinä-keijun hiomisessa menee puoli tuntia; reunat ja kulmat täytyy hioa molemmin puolin.


Lisäksi koru on aina koru. Parin euron koru vertautuisi suklaamunasta saatavaan rihkamaan, eikä käsityönä tehty koru ole suklaamunasta saatavaa rihkamaa.


2. Sydänkoriste 2 e


Ehdotusten hintahaitari: 2-15 e (5-7, 15, 2.5-3, 2, 1.50, 10, 2,2-3, 5-8, 3, 3, x, 2, 5, x)


Mikä tässä maksaa: Vastauksia lukiessa ihmetyin siitä, että monet olivat arvottaneet kaulakorun hinnan tosi pieneksi, mutta sydänkoristeen hinnan melko korkeaksi. Sydänkoriste on isompi kuin kaulakoru, ja siihen menee enemmän päämateriaalia kuin koruun; olisiko tämä jotenkin harhauttanut?


Sydänkorulle voi surutta laittaa oikein halvan hinnan siksi, että se on todella nopea valmistaa ja toisin kuin kaulakorun, sen voi hioa koneella. Sydänkorussa ei myöskään ole minkäänlaista omalaatuista suunnittelua tai mitään sellaista, mikä tekisi siitä leimallisesti minun näköiseni tuotteen. Kuka tahansa saattaa valmistaa saman tyylisiä sydämiä eri materiaaleista, eikä yhtä sydäntä erota toisesta.


3. Puinen lelu 12 e - lasken hintaa huomenna 


Ehdotusten hintahaitari: 5-50 e (25, 45, 12-15, alle 20 e, 19.50, 40-50, 15, 18, 5-10, 15, 10, 15, 12, 20, 10-15)


Mikä tässä maksaa: Maalattuna olisin pyytäny ankasta hieman enemmän, mutta kiire yllätti, ja ankkaparat jäivät vähän raakileiksi. Puulelun hintaa vertaisin kaupan puulelujen hintoihin: jos kaupan lelu maksaa helposti 15 euroa, pitäisi se sama saada käsityöstäkin.


4. Pannunalunen 10 e

Ehdotusten hintahaitari: 5-30 e (15, 30, x, 8, 7, 20, 10, 8, 6-9, 5-6, 10, x, 8, 10, 10)


Mikä tässä maksaa: Pannunalusella on selkeä ja mukava funktio; se on nätti kapistus, joka on tarkoitus ottaa käyttöön. Työn määrä on melkolailla sama kuin alla olevassa pienemmässä bambikoristeessa. 


5. Bambi-koriste 6 e
Ehdotusten hintahaitari: 5-55 e (7-10, 55, x, 8, 5, 10-15, 5, 6-8, 5-8, 4, 5, x, 4, 7, x)


Mikä tässä maksaa: Mukava ulkonäkö ja työ. Otin muuten aikaa hioessa: jos Peter Panin hiomiseen kului puoli tuntia, bambikorun hiomiseen meni vain vartti.


6. Seinälamppu 30 e

Ehdotusten hintahaitari: 8-75 e (30, 75, 15, 30-40, 25, 50, 15, 22, 10-20, 15-27, 8, 30,15, 13, 30, 40)

Mikä tässä maksaa: Materiaalit ja työ! Yllätyin alhaisimmista hinta-arvioista. Ehkä kommentoijat mielsivät lampun lähinnä pupun muotoiseksi, vanerista sahatuksi hahmoksi? Lampun materiaalikulut ovat noin 7 euroa: johtosarja maksaa 5 euroa ja vanereiden ja maalien hinnaksi arvioisin pari euroa. Jos myisin lamppuja kahdeksalla eurolla eli yhden euron voitolla, saisin myydä 90 seinälamppua, että tienaisin pelkän oman pöydänpuolikkaani vuokran. 90 lampun myymisen jälkeen olisin päässyt nollatulokseen.


Oikeastihan lamppu koostuu kolmesta puuosasta (etupaneeli, lampun pidike, takapaneeli) ja sen tekemisessä on monta vaihetta (hahmon piirtäminen, osien sahaaminen, ruuvin paikkojen merkkaaminen, senkkaaminen, etupaneelin ruuvaus, paklaaminen, hiominen, maalaaminen ja osien kokoaminen). Hahmot on myös itse suunniteltu, ja persoonallinen hahmo on mielestäni arvokkaampi kuin vaikkapa kakkoskohdan sydänkoriste, jossa ei edes tarvita erityistä ajatusta.7. Villakankainen rintakukka - jätin pois myyntilistalta

Ehdotusten hintahaitari: 2-10 e (10, 12, x, 4-5, 2, 10, 3, 2-3, 5, 4-5, 3, x, 3, 7, x)8. Surumielinen Pielinen 15 e


Ehdotusten hintahaitari: 9-46 e (25, 12-15, 46, 10-15, 23, 30, 10, 18, 9-10, 15-18, 15, 14, 10, 20, x)


Mikä tässä maksaa: Työ ja oma suunnittelu. Miellän Surumielisen Pielisen tiukasti oman persoonani jatkeeksi. Se ei ole mikä tahansa pehmolelu. Se on aivan omanlaatuisensa varis. 


Valitettavasti Pielisten myyntiä vaikeuttaa viereisen pöydän virkkaaja, joka myy omia pehmolelujaan vitosella. Emme Pielisen kanssa ryhdy tähän kilpaan. Nostamme nokan ylös ja pysymme valitsemallamme polulla.


Tekipä nannaa päästä kommentoimaan! Vaati hirvittäviä sielun ja ruumiin ponnisteluja, etten alkanut kommentoida vastauksianne kesken arvonnan. Mutta nyt kisa on päättynyt, vastaukset julkistettu ja sana taas vapaa!


20 kommenttia:

 1. Mullahan osuikin aika monta hinta-arviota suht oikein, jee. Mä olen itse ihan julmetun huono keksimään hintoja millekkään mitä teen :D
  Onnea huomisiin myynteihin, toivottavasti tienaat huomenna ainakin tuplasti sen mitä tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tienasin tänään pikkuisen vähemmän kuin eilen, mutta ihan mukava päivä oli silti :) Pöytävuokra oli kyllä myymisiin nähden melko kohtuuton. Mietimmekin pöytäkaverin kanssa vaihtoehtoja ison pöytävuokran messuille.

   Poista
 2. Houkuttelevan näköinen myyntipöytä, ihan varmasti olisi tullut ihmettelemään jos messuilla olisin käynyt! Mielenkiintoista myös nähdä noita hinta-arvioita ja perusteita sille, miksi joku maksaa minkäkin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Näillä messuilla oli valtavasti aivan ihania käsitöitä ja pöytiä! Itsekin ostin toiselta askartelijalta useammat korvikset, kun olivat niin hienot.

   Poista
 3. Oon sun kaa sammaa mieltä, en nyt muista olinko kommentoinut hintoja millä lailla. Mutta käsityö on käsityötä ja jos alat hinnoitella niitä liian alhaiseksi, ei siitä mithän tuu. Ihmiset ei vain kaikki enää muista millaista työtä käsityöläinen tekee...oon olli messuilla muutamia kertoja ja tiän kyllö millasta se on, kovaa työtä ja pöytävuokratkin ovat kuten sanoit aika päätä huimaavia. Jos yksin ottaa, saa kyllä myydä kovasti ja ahkeraan. Toivotan sulle oikein mukavaa ja tuottoisaa joulun odotusaikaa, ja ihana ain seurata sun touhuiluja ja innostuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän yhteispöytä maksoi 180 euroa. Puoliksi siis 90 euroa. Puolikas pöytämaksukin oli minusta tosi kova! En ymmärrä, miten joku sukkia kutova, kolmella eurolla myyvä neuloja voi ikinä saada edes omansa takaisin.

   Moni myyjä myi tuotteitaan tosi halvalla. Siinä seurassa kymppikin tuntuu kovalta rahalta, vaikka kuinka materiaalit maksaisivat rahaa ja pelkkään hiomiseen menisi puoli tuntia. Jos meinaisi takoa messuilla rahaa, pitäisi varmaankin tehdä oikein edullisista materiaaleista jotakin oikein vähätöistä.

   Kiitokset joulun toivotuksista! Ihan justiinsa kohta meinasin alkaa joulua odottaa. Mukavaa joulunaikaa sinullekin! :)

   Poista
 4. Jeps itsekin olin eilen myyjäisissä ja vieressä myytiin kaupasta ostettuja joulukoriteita puoli-ilmaiseksi.Ohikulkijat siinä kommentoivat sikamaisen kalliita koristeitani, mutta en todellakaan lähde enää tiputtamaan muutenkin edullisia hintojani.
  Samaten sinulla on nämä tuotteet hyvinkin kohtuuhintaisia-sanoisin, että edullisia-älä tiputa puisen lelun hintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiputin puisen lelun kahdeksaan euroon ja sain yhden myytyä :)

   Olitko siis käsityömyyjäisissä myymässä? Harmi, jos sinne saa tulla myymään kaupan juttuja :/

   Poista
 5. Toivottavasti nyt sunnuntaina kauppa kävisi paremmin! Pääasia tietenkin, että pöytä- ym. myyntikulut (matkat, syöminen ym.) saa katettua, mutta tarvitsisihan sitä saada rahavirtaa materiaali- ja työvälinekustannuksiin, jotka olet jo joutunut maksamaan ja kiva olisi tietysti saada ihan palkkaakin.

  Oletko miettinyt laittavasi nettiin myyntiin tuotteitasi? Koruja ainakin voisi postittaa kirjekuoressa (alle 3 cm paksuus oltava), kun olisi paksu kartonkinen kuori ja koru vielä kahden kartongin välissä niin ei pääsisi taittumaan ja kirjeenä postikustannukset eivät nousisi kammottaviksi. Joku käsityöbloggaajien yhteismyyntifoorumi on, en nyt muista mikä, niin voisiko se olla väylä? Kunhan ideoin, toivottavasti ei haittaa, osaat toki ajatella itsekin. :)

  Oli kiinostava lukea hinnoista, olin arvioinut joitain tosi lähelle ja sitten joitain aika pieleen, lampun HYVIN pieleen. Korut ovat näissä kuvissa vielä ihanampia ja tuo bambipannunalunen mustalla maalilla, kyl tykkään!

  Terkuin Paula Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt, että kaupittelisin tavaroita netissä. Teinkin juuri postauksen, jossa vinkkasin, että voin myydä tavaroita tätäkin kautta. Pöytäkaveri vinkkasi myös toisesta käsityöpaikasta netissä. En enää muista mikä se oli, mutta siihen pitää tutustua.

   Noille koruille ostinkin pahvilootat, jotka mahtuvat kulkemaan kirjeenä! Jos muistat, mikä tuo käsityöbloggaajien yhteismyyntifoorumi oli, niin kerrohan!

   Pannunalusia en uskaltanut käsittellä, kun niiden täytyy kestää kuumuutta. Maalit varmaan menevät pilalle kuumassa. Yhden pellavaöljyllä käsitellyn puisen leikkuulaudan sain pilattua, kun laskin siihen kuuman kattilan. En tiedä johtuiko öljystä vai leikkuulaudasta, mutta muistuupa jatkossa tarkemmin mieleen, ettei niitä kuumuutta kestäviä puutavaroita voi käsitellä millä tahansa :)

   Poista
  2. Tämmöiseen olen törmännyt, en siitä mitään siis tiedä, käytännöistä ja muista, mutta esim. Piipadoo ja Kahden vaiheilla -blogeissa on ollut mainintaa:

   https://www.makersmarket.fi/

   Varmaan noilta bloggareilta voisi kysyä, että mikä on systeemi.

   Terkuin sama Paula

   Poista
  3. Juuri tuo se olikin! Ja näemmä siellä olikin yksi seuraamani blogi!

   Poista
 6. Pielisissä on sitä jotain. On ihan oikein nostaa nokka kohti kattoa ja pitää kiinni hinnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieliset ovat hyvin omanarvontuntoista kansaa. Tällä hetkellä ne taitavat vielä kököttää auton peräkontissa, kun en millään jaksanut enää raahata tavaroita sisälle.

   Poista
 7. No onpa kumma kun ei tuotteet menneet kaupaksi! (Ja voi kun ennätin jo tilata kummitytölle joululahjan, olisi surumielinen Pielinen saanut hyvän kodin..) Mutta nuita bambeja voisin kyllä tilata parit kappaleet! Käyn laittamassa fbookissa viestiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaista oli kauppa! Olisi pitänyt olla oikein pientä ja oikein halpaa myytävää, niin ehkä olisi mennyt paremmin kaupaksi.

   Kiitokset viestistä! :)

   Poista
 8. No heipä hei! T. Lukija Ps. Ahneus iski ja taidankin ns. vetää välistä ja laittaa korun törkeästi omaan kaulaani. Kummityttö saakoon jotain kaupallisempaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikein! Sitä paitsi kummitytölle on paljon enemmän iloa siitä, että saa katsella ja ihastella korua sinun kaulassasi :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!