perjantai 7. marraskuuta 2014

Herra vaakkuva esittäytyyHerra Vaakkuva on saanut tänään useamman tunnin tuotekehittelyn tuloksena ensimmäiset semitoimivat pyörät alleen. Videolla herra Vaakkuva tervehtii teitä kaikkia iloisesti. 


Hei, se sanoo, hei hei.


Alunperin oli ajatuksena tehdä vetolelun akseli kierretangosta. Kokeilin akselia parille lelulle, mutta ei se ollut oikein hyvä: kierretanko kiinnitetään muttereilla, ja minusta mutterit olivat aivan liian helposti kierrettävissä irti. Jos mutterit saa irti, ne varmasti myös irrotetaan ja sitten tungetaan nenään, korvaan ja suuhun.


Oli siis syytä siirtyä suunnitelmaan numero kaksi, puuakseliin, johon ei tarvita muttereita. Puuakseli sahataan renkaiden tasalle ja kiinnitetään puuliimalla. Näin ankkaan ei jää ylimääräisiä irtoavia osia.


Tämä ankka on nyt ensimmäinen kokeiluversio. Siinä on vielä pientä kehittelyä, mutta kyllähän tuo sievästi vedettäessä komiasti vaappuu. Puutankoa varten leluihin pitää porata rautatankoa suurempi reikä, ja eiköhän vain ensimmäinen bambi mennyt poraamisesta hajalle, argh. Olisihan se ollutkin aivan typerää, että suunnittelee vetolelulle renkaat ja akselit, ja suunnitelma olisi sitten toiminut ongelmitta.

 
Seuraavista renkaista tuleekin sitten justiinsa eikä melkein. Seuraavat renkaat kulkevat missä vain olosuhteissa ja jopa hurjaan tahtiin vedettäessä.


8 kommenttia:

 1. Ihana Vaakkuva! Meidän kaksi autohullua pikkupoikaa toivovat autoversiota, mikäli puutavaraa (ja aikaa) jää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaakkuva kiittää!

   Auto olisi kyllä tosi kiva! Vaakkuva auto! Kiitokset vinkistä :)

   Poista
 2. i-h-a-n-a !
  ja, varmasti menevät kaupaksi myyjäisissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin! Tänään oli kiire päivä, enkä tehnyt puulelujen eteen mitään (paitsi vaivihkaista ajatustyötä), mutta pian taas palataan sorvin ääreen (tämän sanoin siksi, että olen nähnyt sorvin ja tiedän nyt, mikä se on. Näyttää tappovehkeeltä; itse en siihen koske).

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Vaakku kiittää ja kumartaa horjuvasti :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!