tiistai 14. lokakuuta 2014

Valoa keittiössäMeillä kävi eilen sukulaisvieraita kahvilla. Tein taas mokkaruutuja ja laitoin ne tilaisuuden erityislaatuisuuden huomioiden esille Kastehelmen kakkuvadille. Tänään tiskailin tarjoiluastiat puhtaiksi, ja katselin, että onpas meillä keittiössä nättiä ja valoisaa. Pöydän vaihtaminen teki ihmeitä, samoin valkoinen maali. Eihän siitä kauaa ole, kun keittiö näytti vielä tältä.


Aivan erityisen paljon tykkään näistä ikivanhoista kaapeista. Miksi ihmeessä kukaan ikinä, siis nykypäivänä, haluaa vaihtaa nämä kokopuiset vanhat kaapistot? Keittiörempassa rahat menevät ihan hukkaan; jos nyt uusii kaapistot, näyttävät ne takuuvarmasti kymmenen vuoden päästä siltä, että ovat kymmenen vuotta vanhat. Ikivanhat kaapistot sen sijaan vain paranevat vanhetessaan.


Nyt kun otin keittiökaapit puheeksi, muistui mieleeni se, miten muutama viikko sitten olin vähällä saada toisesta asunnosta puretun vastaavan keittiön itselleni. En vain sattunut olemaan silloin kotona, ja kaapisto kiikutettiin kaatopaikalle. Itken.
 
 Viimeisestä kuvasta huomaa, etten suinkaan maalannut koko seinää, kun viimeksi valkoista maalia sudin. Tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä. Sitä paitsi eihän tuota kahden valkoisen maalin sävyeroa juuri edes huomaa.


Tällä viikolla meille sattui oikea tilastollinen suma: eilen kävi vieraita, tänään tulee vieraita, huomenna saapuvat kolmannet vieraat. Keittiöstä poistettu, varastoon matkalla ollut, mutta puoliväliin unohtunut vanha keittiön pöytä on tullut tarpeeseen. Se majailee nyt olohuoneessa, jonne on kertakaikkisen kätevä kattaa kaffit ja pöperöt isommalle poppoolle. Pitäisikö se pöytä sittenkin jättää olkkariin? Se on niin pöntön näköinen keskellä lattiaa, mutta kyllä se kuulkaa on kätevä.


6 kommenttia:

 1. Moikka :) Olen ahminut kuvia, värejä, maaleja ja kaikkea mahdollista täällä. Niin ihana blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana! Kiitos tosi paljon tästä kivasta kommentista! Ja tervetuloa blogiin! :)

   Poista
 2. Nyt osui ja upposi! Miten olette käsitelleet nuo vanhat kaapit? Oletteko nostaneet tiskipöytää ylemmäs tmv? Aloin miettimään, jos sittenkin säästäisin ne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain! Me asutaan tässä asunnossa vain vuokralla, eikä me olla tehty keittiön kaapeille mitään. Niissä on selvästi eri maalikerroksia, eli sanoisin, että ne on maalattu.

   Tiskipöytä ja sitä vastapäätä oleva kaapisto on todella matalalla 50-luvun tapaan. Mutta olen nähnyt semmoisessa sisustuslehdessä kuin Retro 50-60-luvun keittiön kaapeista kootun kaapiston, joka näytti aivan törkeän hyvältä! Erilaiset kaapit oli maalattu samanvärisiksi ja sommiteltu tosi hyvännäköiseen rykelmään.

   Jos mahdollista, niin minä kyllä nostaisin työtasoja. Vaatisikohan se uudet, puusepän rakentamat rungot, vai pystyisikö vain lisäämään jalat alle?

   Niin ja säästä ihmeessä kaapistot! Jos ovat kokopuuta, ne voi hioa ja maalata minkä värisiksi vain. Ja jos et säästä, niin laita myyntiin; näillä vanhoilla kaapistoilla on varmasti kysyntää.

   Poista
 3. ihana blogi ja niin samaa mieltä kanssasi vanhoista kaapeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :)

   Minun täytyy yrittää taas päästä remppamiehen juttusille ja vihjaista kaapeista uudelleen, ettei pääse unohtumaan. Ajatella, miten järjetöntä, että näitä keittiöitä puretaan vielä tänä päivänä. Ja että vanhat kaapit joutuvat suoraan kaatopaikalle.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!