keskiviikko 15. lokakuuta 2014

VälineurheiluaMonen, monen vuoden jahkaamisen jälkeen kävin tänään viimein ostamassa haaveilemani lehtisahan. En ole kuunaan kokeillut kyseistä peliä, ja ostopäätöstä jarrutti kysymys siitä, olisiko lehtisahalla sahailu niin hauskaa kuin kuvittelin sen olevan. Laite maksaa tietenkin myös paljon rahaa, eikä voi tietää, päätyykö se lopulta kaapin pohjalle. Jospa saankin vain kauheita räpellyksiä aikaan, masennun ja lopetan lehtisahalla sahaamisen tyystin. Vasta kaupassa tajusin, että lehtisaha ei todellakaan ole mikään minilaite; se ihan oikeasti vie tilaa. Onneksi olin jo ennen kauppaan menoa päättänyt ostaa vempeleen.


Mutta mistäpä tuota tietää jos ei koskaan kokeile! Tervetuloa perheeseemme, Lehtisaha! Kylläpä sinä oletkin ihana!


(Huomatkaa, että keittiöstä poistetulla pöydällä on taas käyttöä.)


Vähäsen jo ehdin sahaa kokeilla, ja täytyy sanoa, että kyllä tämä on opittavissa oleva taito. Ensimmäisistä yrityksistä ei tietenkään tullut mitenkään täydellisiä, mutta nyt vasta tutustun laitteeseen ja sen käyttäytymiseen. Bambirukasta tuli aika kulmikas, kun olin niin tarkkana terän kanssa ja yritin varoa, ettei siihen kohdistu sivuttaista painetta, joka ohjekirjan mukaan saa terän helposti katkeamaan. Parin sahailukokeilun jälkeen sanoisin, että terä kyllä kestää kääntyilyä. Ja jos ei kestäisi, niin eihän sillä voisi sahata minkäänlaisia muotoja, pelkkää suoraa vain. Seuraavasta bambista tuleekin sitten valioyksilö. Ja kyllä: minulla on suunnitelma tuon bambin jalkojen välissä olevan aukon suhteen.


Parin vanerikokeilun jälkeen tiedän myös, kuka huomenna käy ostamassa korvasuojaimet!


14 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen bambi, pelkästään jo sen takia hyvä ostos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Kovin on kallis bambi vielä! Mutta heti kun teen yhden lisää, lehtisahan hinta puolittuu. Kolmannen bambin kohdalla se jakautuu kolmella. Ja niin edelleen ja niin edelleen! Voisinkin miettiä, mikä on minusta kohtuullinen hinta bambilta ja tehdä niitä sitten yhtä monta, että saan hilattua sahan hinnan alas, jonnekin kahteenkymmeneen senttiin.

   Saha on käytössä paljon vikkelämpi kuin minä liikkeissäni, ja bambeista tulee siksikin helposti kulmikkaita. Mutta jos nyt hiekkapaperilla hion reunoja, niin nämäkin kaksi ensimmäistä versiota varmasti menettelevät joulukoristeina. Harmi olisi heittää hyvää materiaalia hukkaan.

   Haaveissani käytän lehtisahaa pian niin kuin taitelija sivellintä. Sitten sahaan ihan minkä tahansa muodon niin, ettei tule yhtään kulmia.

   Poista
 2. Mullakin on haaveena ollut tällainen saha. Bambi näyttää jo nyt hienolta, aika vaikealta tosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä maailmassa pitäisi olla lehtisahalainaamo, joka toimisi samaan tapaan kuin kirjasto. Jos haluaisi lehtisahalla sahailla, voisi vain käydä hakemassa omansa lainaan. Sitten tietäisi, onko haaveella pidempiaikaista tulevaisuutta.

   Poista
 3. Ooh!! Mitä maksoi?!? Tunnen suurta tarvetta lehtisahalle :D -AnuEe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä maksoi Kärkkäisellä 109 euroa (https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/ferm-ffz-400r-lehtisaha#spas). Joku toinenkin siellä olisi ollut, mutta se ei kiinnittänyt huomiotani.

   Jos sahaan 109 bambia, niin eikö sitten lehtisaha olekin ollut hyvä ja tarpeellinen?

   Poista
 4. Kuinka paljon pöly lentää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen ehkä huomaa sitten, kun on vähän enemmän sahaillut. Mutta tuossa muutaman hahmon sahattuani sanoisin, että ei paljonkaan: sahassa on puhallin, joka puhaltaa hienon sahanpurun syrjään. Sitä näyttää tulevan jonkin verran, mutta minusta se kertyy ihan tuohon sahan läheisyyteen ja sinne, minne puhallin sen puhaltaa.

   Ohjeissa kyllä sanotaan, että täytyy käyttää hengityssuojainta. Kai sitä pölyä aina jonkin verran leijailee.

   Poista
 5. Täällä lojuu vielä vailla vakituista paikkaansa valmistujaislahjaksi saatu lehtisaha! Ollappa edes pieni puuhailutila, jossa vois aina inspiraation yllättäessä käydä sahan ääreen! Viikko sitten sahailin kaarnasydämien aihioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vaude mikä lahja! Ei tämä meidänkään saha suinkaan vakituisella paikalla ole: tuossa se nököttää keskellä olohuonetta. Ajattelin, että sahailen nyt aikani ja mietin sitten, minne sahan laitan. Se voi olla vähän niin kuin ompelukone ja saumuri: esillä vain silloin kun tarvitaan, muutoin kaapissa.

   Mitä tarkoittaa kaarnasydämen aihio? Mitä olet niistä tehnyt? Siis sydämiä kaarnastako?

   Sahan käyttöohjeissa lukee, että tuolla voi sahata muoviakin! Pitäisiköhän siihen olla joku erilainen terä? Mitähän muovista keksisi sahailla...

   Poista
 6. Vautsi! Kaikkea sitä ihminen ostaa bambien takia; ) Ei vaineskaan, lähinnä olen kateellinen, ollapa tilaa ja ylimääräistä aikaa...

  Kuinka pian joudut hieromaan naapurisopua? Minkälainen ääni tuosta lähtee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksin eilen kartongista noita bambeja ja ajattelin, että ei voi olla sen kummempaa sahata bambin kuvia lehtisahalla. No onhan se vähän kummempaa, mutta kyllä minä luulen, että tuon taidon voi hyvinkin oppia. Huomenna uusi yritys!

   Vielä eivät ole naapurit tulleet valittamaan. Sahasin ehkä tunnin verran. Sahasta lähtee tämmöinen ääni:

   AAAM! MAA! AM MAM MAAAAAA!

   Selvensikö tämä yhtään?

   Poista
 7. Ooh, olinkin juuri kirjoittamassa kirjettä Korvatunturille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa mahtavaa saada joululahjaksi joku tämän tyyppinen juttu! Ja vielä yllätyksenä :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!