perjantai 10. lokakuuta 2014

Toimivuutta pikkiriikkiseen vaatehuoneeseenParin kolmen viikon takaisessa vaatehuoneen siivouksessa läväytin vaatehuoneen sisällön sängylle, karsin tavaraa ja vaatteita sekä huolsin nahkakengät. 


Siivottu vaatehuone on aivan ihastuttava ilmestys, mutta täytyy myöntää, että esimerkiksi mustien mekkojen kokoelma on jo näin muutaman viikon aikana päässyt kasvamaan siitä karsitusta kymmenestä kappaleesta. Löysin nimittäin taas niin mainion mustan mekon kirpparilta, ettei siinä muu auttanut kuin kiikuttaa kaveri kotiin. Sitä paitsi mustat mekot eivät koskaan ole toistensa kaltaisia: aina tulee vastaan erilaisia hienoja leikkauksia, joita ei omasta kaapista vielä löydy.


Vaivihkaisesta uusien vaatteiden hivuttautumisesta huolimatta vaatehuone on vielä aivan mallillaan. Jos joku paikka on aivan tip top -siisti, se on helpompi pitääkin kuosissaan. Jos taas päästää paikan levähtämään edes pikkuisen, kaaos kasvaa pian järkyttäväksi.

Vaatehuone on aivan minimittainen koppero, mutta yritin ottaa siitä jokaisen sentin irti. Tänne muuttaessa laitoimme myös vaatehuoneeseen saman laminaatin kuin muualla huoneistossa; yhteneväiset lattiat saavat minikopperonkin tuntumaan kivemmalta.


Lisäsin vaatetankoja jo paikoillaan olleen tangon ylä- ja ala-puolelle. Yritän pitää henkareissa niin paljon vaatteita kuin mahdollista. Esimerkiksi kaikki farkut ovat alimmalla tankotasossa puoliksi taitettuina. Paidat ja topit mahtuvat keskitasolle. Ylätangolla on mekkoja, joista pisimmät täytyy taittaa puolittain. Vaatehuoneessa on korkea keittiöjakkara, että yletän kipuamaan ylimmälle tangolle.


Henkareilla vaatteet pysyvät siistimmin ja vähemmällä vaivalla järjestyksessä. Kannatan ja suosittelen vaatetankojen lisäämistä. Ne helpottavat mukavasti elämää ja lisäävät säilytystilaa eksponentiaalisesti.


Tänne muuttaessa oikealla seinällä oli kapeat avohyllyt, sellaiset rämpylämalliset. Hyllytilaa oli todella niukasti, koska huonekorkeutta ei ollut hyödynnetty. Minä ostin rämpylähyllyjen tilalle Tori.fi:stä Ikean tummanpuhuvat hyllyt. Vaatehuoneessa niitä mahtui kaksi päällekkäin.


Parilla pienellä ja varsin edullisella jutulla huonosti suunnitellusta käyttötilasta tuli oikein näppärä varasto. Käytettynä ostetuista kaapeista maksoin muistaakseni 120 euroa. Rautaiset vaatetangot eivät paljoa kukkaroa rasittaneet. 


Ja nyt voin rauhassa kirppisshoppailla vaatehuoneen täyteen ilman pelkoa tilan loppumisesta. Välistä täytyy kyllä pikkuisen karsia ja ihmetellä, miksi hyllyiltä löytyy 20 samantyylistä mustaa trikoopaitaa.


2 kommenttia:

  1. Vaatehuone olisi ihana. Ollaan joskus leikitelty ajatuksella sellaisen rakentamisesta, mutta noh.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tämä asunto olisi oma, voisin kuvitella, että käyttäisin vaatehuoneen neliöt kylppäriin. Vaatehuone on kylppärin takana, ja ne voisi väliseinän purkamalla yhdistää. Sitten olisi tietysti säilytyspula, mutta olisipa mellevä kylpyhuone!

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!