tiistai 28. lokakuuta 2014

Sininen hetkiKameran linssin läpi näyttää siltä, että kuvat olisi otettu juuri sinisen hetken aikaan. Oikeasti päivä on ollut synkkä, sumuinen ja surkea. Sinistä hetkeä ei olekaan, jos taivas on koko päivän pilvessä.


Hyi miten pimeää täällä yhtäkkiä on! Jo kolmen aikoihin iltapäivällä! Tätäkö se nyt on seuraavat puoli vuotta. Kynttilöitä on pakko polttaa paitsi tunnelman myös koloisuuden vuoksi.Syysloman paluumatkalla piipahdimme pojan kanssa Ikeassa. Ostin taas läjän kynttilöitä, vaikkei koskaan enää pitänyt. Raaskin myös hussuttaa rahaa lampaantaljaan. Elmo on ottanut sen kaverikseen ja nukkuu päiväunet ihanan pehmoisen taljan vierellä.

Olohuoneessa on hirvittävä ruuhka ja ryysis: pupukaappia ei vieläkään ole kiinnitetty, ja keittiöstä kannettu pöytä tukkii tilaa. Pöydän päällä taas lojuu järjetön kasa keskeneräisiä askarteluprojektia: tuhoton määrä viimeistelyä odottelevia vanerihahmoja ja kokonainen mätäs kuivumassa olevaa sammalta.


Jostakin pitäisi taas karsia. Vanerihahmot se ei voi olla, enkä kyllä luovu sammaleestakaan. Mistäköhän aloittaisin?


15 kommenttia:

 1. Onhan tää pitkä aika pimeyttä mutta kotipesästä kun tekee valoisan ja värikkään niin on edes vähän siedettävämpää ... Hamstraaminen on helpompaa kuin luopuminen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta; hamstraaminen on paljon mukavampaa kuin luopuminen. Tänään vähän keräilin ylimääräisiä tavaroita kirppiskasaan, ja ajattelin, että voisin jopa joistakin kirjoista luopua. Vanhat Kotiliedet esimerkiksi on aivan ihania, mutta ei mulla ole mikään pakko niitä omistaa. Etenkään, jos joka nurkassa on hirveät kasat rojua.

   Poista
  2. Lisäänpä vielä tuohon "ei mikään pakko omistaa" -kohtaan. Viime aikoina kaupoilla ja kirppareilla kiertäessä olen monet kerrat tyytynyt ottamaan jostakin hienosta löydöstä puhelimella valokuvan ja lähettämään sen kaverille. Ihan yhtä kivaa kuin varsinainen shoppailu, mutta ei tarvitse sitten hukkua tavaraan.

   Poista
 2. Mutta muistele eilistä, se oli ihan uskomattoman kaunis päivä, Mulla meinaa iskeä alakulo mutta jostain koitan vaikka väkisellä keksiä ilonaiheita harmauteen.

  Karsiminen, tuo haasteellinen tehtävä...

  -Saija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun muistini ei enää kanna eiliseen. Muistan vain tämän päivän harmauden.

   En ymmärrä ihmisiä, jotka sanovat, etteivät yhtään päivää elämänsä helminauhasta vaihtaisi pois. Minä vaihtaisin! Esimerkiksi tämän päivän! Ihan hyvin olisin aamulla voinut jäädä nukkumaan, enkä mitään olisi menettänyt.

   Karsiminen on (taas) alkanut. Pikkurompetta voi säälittä heittää pois. Mutta mitä ihmettä teen tuolle yhdelle ylimääräiselle pöydälle? En raaski siitä luopua ja sitä myös tarvitaan usein väliaikaisessa käytössä. Mutta mihin se mahtuu?

   Poista
 3. Hei,
  otin blogeissa pyörivän haasteen 1 päivä, 1 väri - vastaan ja ajattelin haastaa sinut mukaan.
  terv.Tiina blogista Bridgehill.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Tämä on tosi kiva! Vihreä talo -blogissa olen tätä haastetta seurannutkin. Kiitos! Enköhän tartu tähän, vaikka laiska olenkin!

   Poista
 4. Ikeasta pitää aina ostaa iso kasa kynttilöitä. Niitä itsekin kahmin viime viikolla lomaillessani ja pika pikaa piipahtaessa Haaparannan Ikeassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Minusta ne lasipurkeissa olevat tuoksukynttilät ovat ihania.

   Haaparannalla ja Torniolla on kyllä melkoinen matkailuvaltti, kun on Ikea. Ennen wanhaan kai sinne kuljettiin voin perässä, nyt huonekalujätin.

   Poista
 5. Juuri voivottelin tänään tuota tavaran paljoutta. Kauniit tyynyt teidän sohvalla ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä tavaraa vain tuppaa kertymään. Etenkin jos on vähänkään hamsterin vikaa. Ja jos on oikein paljon hamsterin vikaa niin sitten on paha.

   Tyynynpäälliset ovat Vallilalta. Ostin ne kesällä, ja tykkään niistä kovasti.

   Poista
 6. Ihanuus täkki ja ihanuus Elmo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täkki on mummon vanha. Se on meillä ihan normaalissa täkkikäytössä, jos tulee yövieraita, mutta olen alkanut käyttää sitä myös valkoisen sohvan suojuksena. Mikä idea olikaan ostaa valkoinen kangassohva? Huono idea, huono idea.

   Elmosta on etenkin Manun myötä kehkeytynyt oikein oivallinen koira. Varsinkin kun sitä vertaa häsläävään koiranpentuun, se vaikuttaa todella viisaalta ja älykkäältä yksilöltä.

   Poista
 7. Iskin myös silmät tuohon täkkiin, aivan ihana! Muutenkin ihanan värikästä teillä, värejä tähän pimeyteen kyllä kaipaakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain! Täkki on aivan tavallinen vanha täkki, mutta minusta siinä on tosi kivat värit ja kuviot :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!