torstai 9. lokakuuta 2014

Hui!Kylläpä siitä tuli musta! Katsokaa, miten hurja! Suunnittelin ensin, että maalaisin koko seinän ja myös tuon oikealla olevan oven mustalla. Ajattelin kuitenkin kokeilla ensin pelkän keskiosan maalaamista; sivut ja oven voi maalata sitten vaikka erikseen, kun tavarat ovat paikoillaan.


Teipit ovat vielä paikoillaan, vaikka nehän pitäisi ottaa pois ennen kuin maali ehtii kuivua. En vain millään enää puolilta öin jaksanut alkaa teippien kanssa tuhertaa. Näyttäisi kuitenkin, että seinä on oikein hyvä näin, sivut maalaamattomina. Pelkän keskiosan maalaaminen korostaa minusta huonekorkeutta. Ja mikä ylhäinen tausta työpisteelläni nyt onkaan!


Juuri maalattu seinäpinta näyttää  minusta aivan syötävän hyvältä. Oikein harmittaa, että pitää rontata sen eteen tavaraa. Toisaalta musta seinäpinta suorastaan vaatii kaverikseen kaikenlaista sälää ja tilpehööriä; valokuvia, lippuja, lappuja ja muistutuksia.


Mutta mistä tiedän, onko pupukaappi tässä hyvä vai ei? Pupukaappi painaa törkeästi, ja sen kiinnittämiseen tarvitaan monta ruuvia. Pupukaappi on sellainen ilmestys, ettei niitä niin vain kiinnitellä ja irrotella. Elämä on täynnä hyvin vaikeita kysymyksiä. Laitanko pupukaapin tähän vai jonnekin muualle?


Poikarassun pyörä meni tänään koulumatkalla rikki. Rikki ja rikki; kettingit siitä vain katkesivat, mutta ei niitä enää aleta korjata. Nykyinen pyörä on paitsi rämä myös liian pieni, joten uusi pyörä on ollut suunnitelmissa pidempään. Oman Tunturi Poni -pyöräni ostin tammikuussa kahdellasadalla (!) eurolla, ja olen yrittänyt bongata yhtä hyvää tarjousta jostakin pojalle sopivasta pyörästä. Noin halpaa pyörää ei ole enää toistamiseen näkynyt, ja näyttäisi siltä, että vähintään satanen täytyy lisätä hintaan.


Oulussa varastetaan pyöriä todella paljon, ja harmittaa jo valmiiksi, kauanko pojan uusi pyörä kestää. Nykyinen rämä pyörä on saanut olla aivan rauhassa, mutta uusi, hieno pyörä kiiltää niin kauniisti, että sen kanssa täytyy olla oikein varovainen. Toivottavasti se saa olla rauhassa.


Nyt kun pyöräilykaupoille ryhdytään, voisin samalla vilkaista itselleni pyöräilykypärää. Olen ottanut asiakseni kaatua joka kausi vähintään kolme neljä kertaa, ja aina kaatuessa tulee mieleen, että nyt kyllä ostan sen kypärän. Eilen viimeksi lenkitin Elmoa pyörällä. Normaalisti koira kulkee todella, todella hienosti vierellä, ja yritän pitää sen kaukana renkaista, mutta eilen se säikähti jotakin niin, että se hyppäsi millisekunnissa pinnojen väliin. Onneksi sentään kylki pinnoja vasten, eivätkä tassut jääneet väliin. Pyörä poukkoili sinne tänne ja vain vaivoin sain pysyttyä pystyssä. Kun vaara oli ohi, ärähdin Elmolle rumasti, otin sitä niskasta ja näytin sille hampaat. Elmo-rassukin oli vielä tapahtuneesta niin säikähtänyt ja järkyttynyt, että se vastasi murahtamalla takaisin.


Pari viimeisintä kaatumista on ollut juuri tuollaisia toisista olevaisista ja heidän äkkinäisistä liikkeistään johtuvia - itsehän pyöräilen aivan mummomaista töpöttelyvauhtia, mutta se ei silti estä kaikenlaista koko ajan tapahtuvaksi. Muutaman kerran olen kaatunut myös renkaiden vuoksi; Poni-pyörässä on retromallisesti pienet renkaat, eivätkä ne aina varsinkaan hitaassa vauhdissa jaksa ylittää esteitä. Sitten sitä ollaan taas rähmällään. Ja kun pakkaset ja liukkaat kelit tulevat, voin olla varma, että syleilen maata vähintään yhtä paljon kuin pyörän satulaa.


Mutta nyt. Nyt minä kyllä sitä kypärää aion katsoa.

4 kommenttia:

 1. Yllättävän hyvännäköinen tuo musta ! Tiedä sitten miltä omalla seinällä näyttäisi mutta kuvassa kyllä hyvälle . Varovaisia pyöräily hetkiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustassa on jotakin hyvin jännittävää ja taianomaista, suorastaan mystistä. Ajattelin, että mustalle seinälle voisi laittaa jouluvalot.

   Poista
 2. Suosittelen hankkimaan kypärän asap ennen kuin liukkaat kelit tulevat,se on halpa henkivakuutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tiedän, minä tiedän! Viime syksynä viimeksi haeskelin kivaa kypärää, ja olin silloinkin aivan liian myöhässä. Nyt taas sama juttu; hyllyt notkuvat tyhjyyttään. Täytyy käydä jossakin erikoisliikkeessä, jossa varmasti löytyy kypäriä ja kokoja ympäri vuoden.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!