sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Seitsemän suosikkia
Hattaralandia nakkasi seuraavanlaisella haasteella:


Haasteen nimi on Rakkaita esineitä. Tarkoituksena on esitellä kodistaan 7 esinettä, jotka ovat syystä tai toisesta rakkaita ja joista ei haluaisi luopua. Jokaisesta esineestä tulee laittaa kuva ja kertoa lyhyehkö tarina, miksi juuri se esine on rakas. Muista laittaa haaste eteenpäin.


Eipä sitten muuta kuin etsimään kotoa seitsemän suosikkitavaraa. Jossakin toisessa mielentilassa olisin valinnut toiset tavarat, mutta juuri tänä kauniina sunnuntaipäivänä päädyin näihin.1. Äidin kutoma villapeitto


Äidin kutomassa ja käsin värjäämässä villapeitossa on kaikki kohdillaan. Se näyttää törkeän hyvältä, ja se on sopivan iso, että sen sisällä voi kunnolla lämmitellä.

Äiti teki kaikille meille sisaruksille omat peitot, ja tämä yksilö oli alkujaan paketoitu siskon joulupakettiin. Sisko sai oman peittonsa ennen meitä muita, ja sai vielä valita, minkä peitoista haluaisi. Niinpä siinä kävi, että sisko päätyi vaihtamaan peiton toiseen, yksiväriseen, ja minä lahjavuorossa seuraavana sain sitten tämän! Vuhuu!


Peitto olisi ihana sängynpeite, mutta koirien takia sitä ei voi pitää niin riskialttiisti esillä. Säästeliäästi ja varovaisesti pidän peittoa sohvannurkalla. Sohvan nurkka ei koiria kiinnosta.


2. Värikäs räsymatto

Kakkossuosikkini on myös tekstiili, räiskyvän värikäs räsymatto. Tämä räsymatto on ostettu kirpparilta, eikä siihen liity sen kummempia tunnesiteitä. Se vain on tosi hyvännäköinen. Ostin sen vuoden sisällä lempparikirppariltani Pelastusarmeijalta muutaman euron hintaan. Joskus matto oli pojan huoneessa, tällä hetkellä se on olohuoneessa.


Meidän kodista ei enää muita mattoja löydykään kuin räsymattoja. Manu-pentu saa sen verran sotkua aikaan, että matot täytyy pystyä pesemään pesukoneessa.3. Marimekon Räsymatto-kulhotNeljä mustavalkoista Räsymatto-kulhoa on viimejouluinen yhteislahja äidiltä ja siskolta. Olin toivonut näitä, mutten arvannut saavani koko sarjaa kerralla. Itse olin aikaisemmin ostanut saman sarjan isomman kulhon.


Kipot ovat yhdet lempiastioistani, koska ovat niin hyvännäköiset ja mukavan kokoiset. Niitä säilytetään keittiön vanhassa vitriinikaapissa niin, että niitä pystyy ihastelemaan joka päivä lasin läpi.4. Myyrä-taulut


Pojan huoneen värikkäät Myyrä-taulut kiiluvat palkintogaalan neljännellä sijalla. Ostin julisteet monta vuotta sitten parin euron kappalehintaan kirpparilta. Vaihdoin rumat kehykset asiallisempiin, ja tauluista tuli suorastaan salonkikelpoiset.


Poika täyttää pian yhdeksän, ja Myyrä-vaihe on auttamatta ohi. Onneksi poika ei piittaa sisustuksesta tuon taivaallista, eli taulut ovat ainakin vielä toistaiseksi turvassa. Kun ne eittämättä jossakin vaiheessa täytyy ottaa pojan huoneesta pois, siirrän ne johonkin toiseen huoneeseen.5. Vitriini


Punertavansävyinen vitriinikaappi oli ensimmäisiä ostoksia tähän nykyiseen asuntoomme. Meillähän ei ollut (eikä oikeastaan vieläkään ole) minkäänlaista kunnollista kirjahyllyä, ja kasvaville kirjapinoille oli pakko hommata joku säntilinen säilytyspaikka. 


Meillä ei oikestaan ole mitään intohimoa kerätä mittavaa kotikirjastoa, mutta jotenkin siinä vain käy niin, että sellaisten kirjojen määrä, joista ei millään raaski luopua, kasvaa koko ajan. Jos nyt pitäisi kirjoja karsia, mistä luopuisin? Kalevalasta? Harrastekirjoista? Tuoreista kotimaisista romaaneista? Niistä sivistävistä yleisopuksista, joita ei kukaan ole koskaan avannut, mutta jotka olisi kyllä todella hyvä lukea. Ei pysty karsimaan!


Soma vanha vitriini on siis liian pieni kirjakaappi, mutta taas meni esteettisyys käytännöllisyyden edelle. On se vain niin hieno.6. Converse-hyllyMiehen  vaatimus ennen yhteenmuuttoa oli saada hänen mittava Converse-tossuvalikoimansa näyttävästi esille. Meillä on vaikeanmuotoinen eteinen, jossa ei ole yhtään ehjää seinäpintaa. Mietimme parasta mahdollista säilytyssysteemiä, ja keksimme katosta kettingeillä roikkuvan hyllyn. 


Hylly on paitsi rennon nuorekas, myös oikeasti tosi kätevä. Käytännönsyistä olemme tunkeneet siihen aikaa myöten muitakin kenkiä kuin pelkkiä Converseja, koska ne muutkin kengät täytyy valitettavasti saada johonkin laitettua.
 

Hylly on kuvattu jo monessa sisustuslehdessä. Olen siitä hyvin ylpeä.7. Marokkolaislyhty

Vuosi pari sitten blogin kautta saatu kuparista ja lasista tehty lyhty voisi toimia kattolamppuna, mutta minä otin sen käyttööni kynttilälyhtynä. Kynttilän valo siivilöityy tosi nätisti maitolasin läpi, ja lyhty on ihana tunnelmanluoja.


Haasteen luonteeseen tietysti kuuluu, että se jaetaan eteenpäin. Kokeillaanpa vaikka seuraavia blogeja:
4 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja! Minä jaksan yhä uudelleen ihastella tuota converse-hyllyä. On se niin nerokas idea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pitäisi olla toinenkin samanlainen kenkähylly, että saatais kaikki kengät mahtumaan. Ja sitten joku piilohylly kaikille rumille kengille niin kuin kumppareille ja römppäkengille.

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, minäpäs alan miettimään mitä suosikkeja voisin tähän valita! :) Tuo sinun äitisi tekemä villapeitto on superkaunis! Mahtavaa käsityötä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitto on kyllä tosi hieno, kaikkien aikojen lempparilahjoja. Harmi, että siihen on jo koirat saaneet muutamia langanvetoja.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!