torstai 18. syyskuuta 2014

Paras vaihePuinen peiliovi ja vanha hammaslääkärin seinäkaappi ovat kuukauden päivät odotelleet häkkivarastossa käsittelyään. Uudesta kuumailmapuhaltimesta innostuneena otin peilioven ensin työn alle, koska arvelin sen olevan joutuisampi työstää kuin seinäkaappi. Lopulta raahasin myös seinäkaapin rapsuteltavaksi, että saisin molemmat yhtä aikaa pois työlistalta. Lisätään tehtävien asioiden listalle kohta "Siivoa parveke".


Monen monituista tuntia kului  kalusteiden pohjatöissä, mutta nyt on ikävät jutut takana ja pelkästään mukavaa edessä. Edellisen postauksen höpinä "oikein kevyestä hionnasta hienolla hiekkapaperilla" puhalluksen jälkeen osoittautui aivan höpöhöpöksi. Puuoveakin hinkuttelin vielä tunnin, vaikka pinta oli ennen aloittamista muka valmis.


Seinäkaapin lasiovissa riitti paljon työtä, koska niissä on niin paljon tasoja ja kulmia. Jännitin, poksahtaisivatko lasit kuumailmapuheltimen kuumuudessa. Eivät poksahtaneet!
 
Pyöreät kulmat ja nämä limittäiset liitoskohdat miellyttävät minua tässä kaapissa aivan erityisesti.


Hionnan jälkeen puhdistin pinnat ensin imuroimalla ja sitten kostealla rätillä. Sen jälkeen sai alkaa teippailla oviin suojateippejä. Tämä on kiva vaihe! Miten ihanalta hyvin pohjakäsitelty puupinta näyttääkään! Tähän vaiheeseen pääseminen edellyttää törkeää työmäärää.
 
Ihan ensimmäiset siveltimen vedot puhtaalle, vaivalla valmistellulle puupinnalle ovat aivan mahtavia. Sinne se puu taas peittyy valkoisen maalikerroksen alle.

Nyt pohjamaalin annetaan kuivua, ja huomispäivänä pinta vielä hiotaan kevyesti (tällä kertaa oikeasti kevyesti). En ole vielä käynyt ostamassa maaleja, mutta ajattelin maalata kaapin ulkopuolen mahdollisimman alkuperäisellä värillä, kermanvalkoisella. Kaapin sisäosat taas suunnittelin maalaavani mintunvihreällä. Olisiko aika hurja?


Kaapissa ei ole ollenkaan vetimiä, mikä tarkoittaa, että pääsen taas shoppailemaan. Minulla onkin oikein erityiset ja ihanat vetimet mielessäni. Huippukiva päästä laittamaan uudet nupit paikoilleen vaivalla työstettyyn, juuri maalattuun kalusteeseen.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kohta se on valmis! Aijai! Menen tänään hiomaan sinisen osan maalivaluma ja maalaan valkoisen osan toistamiseen.

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!