tiistai 9. syyskuuta 2014

Onnellinen perhepotretti
Meillä kävi tänään pitkästä aikaa harvinaisia vieraita. Manun äiti - siis Elmon (entinen) tyttöystävä - piipahti moikkaamaan perhettään.


Esse-äitihän sai helmikuun lopulla kuuden pennun pentueen, jota se muutamat ensimmäiset elinviikot hoiti kunnon emon tapaan. Melko nopeasti tuore äiti kyllästyi loputtomaan huushollaamiseen ja kitisevien kakaroiden kaitsemiseen. Se alkoi murista kintuissa pyöriville pennuille ja vietti niiden kanssa mahdollisimman vähän aikaa. Luovutusikä tuli emolle suurena helpotuksena.


Muutaman kuukauden eron jälkeen Esse-emo tuntuu unohtaneen poikansa Manun. Tänään se nuuskutteli pentua niin kuin ketä tahansa vastaantulevaa lajitoveria nuuskutellaan, mutta ei osoittanut sen kummempia tunteita. Täytyy sanoa, että tunne oli molemminpuolinen. Elmoa ja Manuakaan ei paljon kiinnostanut. Makkaran avulla koirat piti houkutella yhteiseen perhepotrettiin.


Siinä ne ovat, rassukkaiset, kolme tolloa.

Manu on perinyt äidiltään sekä pörröisen ulkomuodon että hyvin toimivan poseeraustavan.


Essen emännän mukaan Manu on rauhallisempi kuin muut tästä pentueesta tuttavapiiriin jääneet pennut. Itse en ole pitänyt Manua ollenkaan rauhallisena. Elmon pentuaikoihin verrattuna Manu on oikea täystuho. 

Mutta jos muut pennut ovat vieläkin rauhattomampia, niin täytyy sanoa, että meillepä kävi oikea tuuri. Manussakin on niin paljon sietämistä, että yhtään rauhattomampaa tapausta en jaksaisi katsella.


20 kommenttia:

 1. Hei minkä rotuisia nämä kaiffarit ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Nämä on ihan sekarotuisia. Esse-emo on cockerspanielin ja villakoiran sekoitus. Elmo on puoliksi kääpiöpinseri, puoliksi coton de tulear + kääpiövillakoira + lhaso apso. Ja Manu sitten vielä näiden kahden sekoitus :)

   Poista
  2. No hitsi! Meillä on myös kääpiövilliksen ja cockerin sekoitus ja on kyllä ihan samasta muotista! Aina oon vaan kuvitellut että nää teitin olis rotusakkia :)

   Poista
  3. Nämä on niin sekarotuisia kuin vain voi ikinä olla :) Mutta Elmosta saa kyllä rotukoiran näköisen, kun sen trimmaa. Manusta ei niinkään.

   Eikö villakoiran ja cockerin sekoitus ole cockapoo?

   Poista
 2. Eikä, vähän ihanan perhepotretin olet onnistunut nappaamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne koirarassut tuolla tavalla vieretysten viihtyneet. Herkkupalkkiolla ne piti houkutella hetkeksi istumaan aloillaan ja lähekkäin :)

   Poista
 3. Aivan ihana potretti. Manu on kyllä hyvä sekoitus äiskää ja iskää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manusta näkee kyllä selvästi, että se on puoliksi äitiä ja puoliksi isää. Tuo karvapehko saa sen äkkiseltään näyttämään aivan äidiltään, mutta ruumiinrakenne on paljolti isältä.

   Poista
 4. Tämä oli niin hyvänmielen perhepotretti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ne on sellaisia hyvän mielen olevaisia :) Siitäkin tulee hyvälle mielelle, kun katsoo, miten onnellisina ja hyväntuulisina koirat syövät :)

   Poista
 5. Voi miten suloiset karvakuonot ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ne on semmoisia <3 Ajatella, ettei meilläkään aina ennen ollut koiraa. Mitä sitä silloin teki? Ei varmaan mitään.

   Poista
 6. Hahha mitä ilmeitä! :D Koirat kyllä osaa ton poseeraamisen lajin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat on kyllä ihanan ilmeikkäitä :) Niistä näkee heti, ottaako pattiin vai onko hyvä mieli :) Semmoinen superonnellinen ilme on tietysti paras. Ehkä kakkosena tulee pattiin ottamisilme :)

   Poista
 7. Voi miten ihania koiruuksia! :) Mahtava potretti kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli paikoillaan tasan sen hetken, että sain muutaman kuvan nappaistua :) Elmostakin näkee, että se on väkipakolla laitettu istumaan. Pylly on epäluonnollisesti tyynyn päällä kenollaan. Se odottaa, koska pääsee pois :)

   Poista
 8. Väkisin pistää hymyilemään tämä porukka! Ihanat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Koirat on niin symppiksiä! Naamasta näkee, mitä mielessä liikkuu.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!