perjantai 12. syyskuuta 2014

Ompeluhuumassa: liivimekkoja tytylleSamoilla sotkuilla ja ompelukonevempeleiden raijaamisilla pykäsin pari liivimekkoa siskontytölle. Ompelin tälle tytölle joskus pari vuotta sitten samantyylisen perusmekon, joka on kuulemma nyt käymässä pieneksi, ja isompi mekko oli toiveena. Toivottavasti nämä ovat sopivia.


Todella erityisen kätevää tässä sukulaistytöille ompelussa on se, että lähipiirissä on kaksi samaa kokoa käyttävää tyttöä. On aina vähemmän vaivaa, kun ei tarvitse piirtää samoista kaavoista monta eri kokoa. Eiköhän näistäkin kaavoista nähdä jotkin versiot taas ensi joulun pukinkontissa. Nämä nimenomaiset mekot lähtevät kyllä sukulaistytölle käyttöön ihan heti. Siellä on liivimekoista akuutti pula!


Molemmat mekot ovat vakosamettia. Tämä pöllökankainen on oikein ohutta ja pehmoista kangasta.

Liivimekkoihin saisi kivasti ilmettä isoilla napeilla, mutta oman ompelukoneeni napinläpiompelu ryttyilee siihen malliin, että parasta on keksiä napeille muita vaihtoehtoja. Näihin laitoin tarranauhakiinnityksen.


Ja sittenpä olisikin taas aika kantaa ompelukone ja saumuri takaisin kaapin kätköihin. Muutaman päivän ompelurulijanssi on saanut olohuoneen siihen kuntoon, että ei auta muu kuin tarttua mopin varteen.


Missä on se henkilökohtainen ylimääräinen ompeluhuone, jota olen niin monesti toivonut. Kuinka näppärää olisikaan ommella pikkuisen silloin ja pikkuisen tällöin!


6 kommenttia:

 1. Kyllä sukulaistytöillä on onni että heillä on oma ompelutaitoinen kirpparikeiju :)
  Sieviä mekkoja molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Toivottavasti sukulaistyttökin tykkää!

   Poista
 2. Ihania pirtsakoita mekkoja, tykkään :) Kaunis seesteinen blogi sinulla!

  VastaaPoista
 3. Voi kun olisi vielä pikkutyttö, jolle voisi liivareita ommella... Ihania ovat mekkoset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta aina löytyy joku pikkutyttö jostakin, jolle voi ommella liivimekkoa! Joku sukulainen tai kaverin lapsi :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!