maanantai 8. syyskuuta 2014

Maatuskoja keittiöön
Vaikka maatuskakuvioinen vahakangas on kaikille trenditietoisille ihan tuttu juttu vuosien takaa, on minulle valjennut ihan vasta näinä päivinä, mistä sitä saa. Luulin, että sitä saa vain jostakin oikein hienosta ja erikoisesta paikasta, jonne matkustetaan ensin 23 tuntia lentokoneella ja kuljetaan sitten rämäisellä pakettiautolla tuntitolkulla aavikon halki ja lopuksi pitää vielä kahlata iilimatoisen joen läpi paahtavassa kuumuudessa. Ja vasta sitten voi ostaa maatuskakuvioista vahakangasta.


Oikeasti sitä saa Jyskistä. Nyt se oli vielä tarjouksessa. 4 euroa metri. Ostin tosi monta metriä.


Ai jai miten pirtsakka ja kiva! En ole yhtään vahakangasihmisiä, enkä ole oikein tottunut käyttämään liinoja yhtään missään. Mutta kun lätkäistään muovikankaaseen monta iloista maatuskan kuvaa nätisti riviin, niin jo kelpaa minullekin.


Rullalla odottelee vielä iso kasa vahakangasta. Mitäköhän tuosta voisi ommella?


22 kommenttia:

 1. Täällä myös maatuskoista tykkääjä! Lähiaikoina tulossa myös minulta maatuska-postaus :) Jokin aika näin jossain blogissa DIY:n jossa oli tehty pussukoita/säilytyskoppia vahaliinasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää koittaa ommella joku pieni juttu ensin, kun ei ole vahakankaan ompelusta kokemusta. Myyjä sanoi, että kannattaa laittaa maalarinteippi alle, että kangas luistaa paremmin ommellessa.

   Poista
 2. Oooh!! Tee siitä vaikka ostoskasseja!? Taiiii, tai vaikka lehtiroskis?? Pysytkö siitä tekeen samanlaisia pussukoita mitä väsäilit joskus siitä marimekon kankaasta? -AnuEe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostoskassi olisi kyllä kiva! Olisipa kunnolla säilytystilaa, niin voisi tehdä erilliset kassit esimerkiksi lehtiroskille ja lasiroskille.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Samaa sarjaa kuin se silmää vinkkaava pöllö siis! :)

   Poista
 4. Voi kuinka sööttiä! meikkipusseja ainakin :)

  VastaaPoista
 5. Tuo on kyllä ihanaa <3 Ihme etten ite ole vielä matkannut lähimpään Jyskiin tuon perässä, maatuska-fani kun oon :) Minä ompelisin tuosta esiliinan, jota voi käyttää vaikka kankaanpainohommissa tai jotain maalatessa! Eipähän haittaa sotkut, kun ne saa pyyhittyä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essu kävi myös mielessä, ja se voiskin olla ensimmäinen ompelukokeilu. Ihan perusessu, jossa on vinokaitaleet reunoilla. Eiköhän semmonen onnistuis?

   Poista
  2. Ostin juurikin tästä samaisesta kankaasta tehdyn essun Enon työttömien yhdistyksen myymälästä. On ollut hyvä ja näyttävä tiskiessu! T. Oija

   Poista
  3. No niin! Muutkin ovat löytäneet tämän kankaan :)

   Poista
 6. Hihi, mäkin ostin alesta tätä.. ja sitten kotona totesin, että en mä oikein tykkääkkään tästä.
  Muilla se näyttää paremmalta, mutta meillä se nyt kököttää kaapissa koko maatuska. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tietenkin aika näyttävä ilmestys :) Mutta saahan sen taas pois, kun kyllästyy!

   Poista
 7. Hieno! Kelpais minullekkin vaikka en myöskään ole mikään vahakangasihminen...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan niin, että vahakangasihmisyys on vaiettu asia. Kukaan ei halua myöntää olevansa vahakangasihmisiä, vaikka oikeasti onkin...

   Poista
 8. Maatuskoissa on jotain niin herttaista! Mä päällystäisin vahakankaalla vaikkapa pihalle/terassille tarkoitettuja istuintyynyjä syyskäyttöön :)

  VastaaPoista
 9. Mä oon tehny tuosta erikokosia pussukoita kaikenlaiseen säilytykseen, ja sit aika monta lapsen ruokalappua. :) Vinonauhaa reunohin, tulee siisti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sellaisia ompeluksia pitäisi tehdä, joihin ei tule paksuja reunoja ja taitoksia. Juuri sellaisia vinonauhoilla siistittäviä :) Meillä ei kyllä ruokalapuille ole tarvetta, mutta ehkäpä vaikka essuille!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!