tiistai 30. syyskuuta 2014

Kokoelma kaapin päälläMusta pikkukaappi on muuttanut olohuoneessa hiukkasen paikkaansa. Se on eteiseen käyvän oven ja tietokonepöydän välissä. 


Huonekalujen paikkoja vaihdellessa iso kasa tavaraa tarvitsi uuden paikan. Tuohon ne kaikki nyt ajautuivat mustan kaapin päälle sen kummemmin sommittelematta.


Antiikkimessuilta ostin muutaman vanhan setelimarkan. Taaimmaiset markat ovat vuodelta 1963, 50 pennin seteli vuodelta 1918 ja punainen markan seteli vuodelta 1915. Vanhimmasta setelistä on painettu pelkästään päällipuoli; takapuoli on jätetty tuohon aikaan säästösyistä painamatta.


Setelit olisivat kivat seinällä UV-laseihin kehystettyinä, mutta toisaalta niitä ei pääsisi sitten hypistelemään. Ja mitä on omistaa vanha seteli, jos sitä ei pysty koskaan pyörittelemään käsissään. Ei yhtään mitään.Kansitetut Kotilehden vuosikerrat 1930 ja 1931 ovat nyt vähän enemmän näkösällä kuin aikaisemmin. Kansitettuina lehdet ovat säilyneet superhyvässä kunnossa vuosikymmenet. Harmillisesti kansittaessa sivut on tasattu niin, että kansikuvista selvästi näkee, että reunoilla on saksi käynyt. 


Pitääpä joskus kuvata näitä kirjoja tarkemminkin. Ne ovat aivan ihanat. Olen muuten huomannut, että kun laitoimme kirjoja enemmän hollille ullakolta löytyneeseen paperihyllyyn, ovat vieraatkin alkaneet tutkiskella kirjahyllyn sisältöä ja selailla eri opuksia. Mistään lasivitriinistä tai kaapin ovien takaa ei kukaan käy kurkistelemassa kirjoja, mutta kun ne ovat käsillä, ne ovat paljon alttiimpia hypistelylle ja keskustelulle.


Lopuksi vielä kuva meidän koirasessestä. Käskin Elmon istua ja otin siitä sievän taustakuvan puhelimeen. Elmosta tietää, että se istuu  vastentahtoisesti, kun sen peppu on epänormaalissa asennossa tyynyn tai minkä tahansa rompekasan päällä. Ehkä oudossa asennossa istuminen on Elmon tapa osoittaa mieltään. Se on niin kauhean kapinallinen tuossa aniliininpunaisella tyynyllä istuessaan.


Tänään iltamyöhään aiomme käydä raivaamassa tyhmän häkkivaraston. Siivosimme sen muistaakseni keväällä, mutta pois vietäväksi tarkoitetut tavarat jäivät lajittelematta ja käsittelemättä. Olin jo kuvitellut, että tuosta hommasta on nyt päästy, kun on niin pitkän aikaakin kulunut, mutta näköjään se on nyt taas edessä. Naapuriasunto oli kuukausitolkulla tyhjillään ja lainasimme salavaivihkaa tuota tyhjän, rempan alla olevan asunnon varastoa omalle kirppisroinalle. Nyt siihen on sitten joku muuttamassa, ja on aivan pakko alkaa lajitteluhommiin. Onneksi juuri muuttanut naapuri vaikuttaa mukavalta, eikä ollut varaston lainaamisestamme moksiskaan.


Eipä sitten muuta kuin jätesäkkiä olalle ja lajitteluhommiin. Tämä päivä on ollut erittäin, erittäin huono, ja varaston siivous on sille juuri sopiva päätös.


4 kommenttia:

 1. Lasiesineiden combo miellyttää kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin alkaa kerätä värikkäitä lasiesineitä rykelmiin :) Tuo keltainen Grapponia-maljakko on minun aarre. Sininen mysteerimaljakko sopii kivasti sen pariksi. Punaista kaivataan vielä!

   Poista
 2. Ihania aarteita koko asetelma täynnä! :) Suloinen hauveli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Elmo on semmonen söpistelijä!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!