sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kirpparikeijun superhyvä kanasoppa



Meillä jyllää nykyään kotona oikea talvisodan meininki. Yritämme tehdä ruokia mahdollisimman paljon alusta saakka itse, mahdollisimman pienellä budjetilla. Tavoitteeseen päästäisiin paremmin, jos suunnittelisimme ruokalistan viikoksi eteenpäin ja tekisimme ruokaostokset listan mukaisesti. Siihen olemme kuitenkin liian laiskoja.


Suunnittelun sijaan noudatamme mitä kaapista löytyy -linjaa ja hyödynnämme parhaan mukaan kaikenlaiset ruuan rippeet. Tämänkertaisesta jämäsopasta tuli niin hyvää, että päätin jakaa reseptin täällä. 


Kokeile ihmeessä!


Kirpparikeijun superhyvä kanasoppa






Kaapista löytyy kanaa, riisiä, bataatti, suippopaprika, tavallista paprikaa, sipulia, valkosipulia, tuorejuustoa, mausteita (suolaa, kanaliemikuutioita, laakerinlehtiä sekä basilikaa) ja nahistuneita luumutomaatteja.


(Punasipulit olivat jo kuivua. Korvasin ne viime tingassa toisella sipulilla.)





Ohje menee kaikessa yksinkertaisuudessa näin: kuullota porkkanat, sipulit ja paprikat. Keitä samalla riisi vedessä, johon on heitetty pari kanaliemikuutiota. 


Kuori ja kuutioi bataatti. Lisää se riisin kanssa keittymään.






Keittämisen loppuvaiheessa lisää kattilaan pilkotut luumutomaatit, pannulla ruskistetut kanapalat, mausteet ja tuorejuusto. Anna muhia vähän aikaa.









Valmista! Omnom tästä tuli hyvää! Isosta kattilasta riittää ruokaa moneksi päiväksi, eikä koko ajan tarvitse olla kokkailemassa. Se tarkoittaa, että jää enemmän aikaa kaikelle järkevälle puuhalle kuten huonekalujen tuunaamiselle.


Mukavaa sunnuntaita kaikille! Kohta on uusi viikko taas edessä. Valmistautukaamme siihen hyvän sopan voimin.


6 kommenttia:

  1. Slurps! Näyttää ja vaikuttaa tosi herkulliselta.
    Pitääkin kokeilla tätä :)

    VastaaPoista
  2. Oi oi oi, näyttääpä herkulliseltä keitolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soppa oli hyvää ja sitä oli (enemmän kuin) riittävästi :) Mitä sitä sitten laittaisi? Joku toinen soppa?

      Poista
  3. Mulla on vähän sama periaate, että mitä sitä ruokaa olla koko ajan laittamassa. Iso kattilallinen vaan ja sitten syödään monta päivää sitä, jotta kerkeää tekemään kaikkea kivaa kotona. Mies ei vain ole ihan nielaissut tätä syöttiä. :) Pitäisikö kokeilla tätä reseptiä tänään, mulla on keitettyä kanaa tuolla pakkasessa odottamassa inspiraatiota? Bataatin sijasta perunaa ja tuorejuustoa ei ole mutta smetanaahan voi aina laittaa nokareen lautaselle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruuan laittaminen on niiiin rasittavaa. Ei se mitään, jos vaikka kaksi kertaa viikossa oikein keskittymällä keskittyy, mutta että joka päivä. Pläh!

      Mulle sattui tämän keiton ajoituksen suhteen sellainen kämmi, että tein sen sellaista viikonloppua vasten, kun olin yksin kotona. Eli ensimmäisenä päivänä oli syöjiä, mutta seuraavat päivät sain yksinäni lappaa soppaa päivin illoin.

      Yksi viime aikojen suosikki on ollut soija eri muodoissa. Se on niin kätevää, kun se säilyy kuivakaapissa ja sitä on aina olemassa - toisin kuin liha, joka pilaantuu herkästi tai jonka pakasteesta sulattaminen vie vähän aikaa. Soija on myös tosi edullista, mikä sopii meidän ruokaideologiaan mainiosti. Pitäisipä oikeastaan tehdä taas soijamakaronilaatikkoa! Se on tosi hyvää, halpaa ja riittoisaa! Siinä yhdistyy siis kaikki mahdolliset itse tehdyn ruuan hyvät puolet.

      Porkkana taitaa vastata bataattia paremmin kuin peruna, ainakin makunsa puolesta.

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!