lauantai 27. syyskuuta 2014

Kenkien asiallaTaannoisen vaatehuoneen läpikotaisen kuuraamisen yhteydessä päätin huoltaa nahkakengät. Kenkien huoltaminen on vihoviimeistä hommaa, ja arvata saattaa, että työ jäi taas puolitiehen; ehdin saada ruskeat kengät siistittyä ja lankattua, ja tarkoitus oli siirtyä seuraavaksi mustien kenkien pariin, mutta sitten innostuin huonekalujen maalaamisesta ja mustat kengät jäivät sikseen.


Kenkähuolto on yksi niistä asioista, jotka ajatuksen tasolla ovat tosi kivoja ja viehättäviä. Eihän siihen varsinaisesti edes kovin kauaa mene, mutta kyllä minä ainakin keksin heittämällä vaikka kymmenen muuta työtä, jotka ovat tätä miellyttävämpiä. Koskahan hoitaisin ne mustat kengät?


Viime päivinä vettä on tullut taivaalta siihen malliin, että juuri lankatut kengät ovat saaneet pysyä kauniisti koskemattomina siisteine pintoineen. Se on syksy ja kumppari- ja lenkkarikelit nääs.

Lopuksi päälle vettä hylkivä suojakerros, ja sitten on kenkäparat suojattu pahaa maailmaa vastaan. Nuo ruskeat korkokengät ovat muuten superhyvät kävellä. Ne ovat muutaman vuoden takainen ostos, ja ovat jostakin syystä unohtuneet vähintään vuoden päiviksi käyttämättöminä nököttämään. 

Alitajuisena suunnitelmanani on mitä ilmeisimmin vetäytyä sisätiloihin seuraavaksi puoleksi vuodeksi. Kesällä ei kotijutut paljon jaksaneet kiinnostaa, mutta nyt on hirvittävä into siivota kaapit ja komerot. Vaatehuoneen jälkeen siirryinkin keittiöön, jossa kiiltää tällä hetkellä kolme kaappia.


Katsotaan, josko keittiön kaappien siivous tänä päivänä edistyisi.


2 kommenttia:

 1. Täällä kanssa komeroiden komppausta ohjelmassa. Ja vuotuinen kenkienhoito myös. Kyllä se kannattaa, kun kengille tulee lisäikää vaikka kuinka paljon hoidettuna.
  Iloisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa toki; kyllä kengät pysyvät tosi paljon paremmassa kunnossa, kun niitä viitsii lankkailla. Vielä ne mustat kengät odottelevat hyllyllä. Mutta olenkin käyttänyt nyt pelkkiä ruskeita, vasta lankattuja kenkiä :) Nyt on taas ulkona niin kuivaa, että asfaltilla jopa kykenee nahkakengillä kävelemään :)

   Mukavaa syksyä sullekin! Huomenna ollaan jo lokakuussa! Sitten voi jo alkaa odottaa joulua. Hurjaa tahtia tämä vuosi etenee! Kukapa olisi arvannut.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!