sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kemut



Eilisillä kesänlopettajaisgrillikemuilla oli oikein, oikein hauskaa. Ruokia valmisteltiin suurella hartausella, ja pitkän odotuksen jälkeen päästiin herkkupöytään.


Ruokalistalla oli ainakin grillattuja ribsejä, uunibataattia tuorejuustolisukkeella, valkosipulinyyttejä ja pinjansiemensalaattia.






Uunibataatit taisivat maistua kaikille. Pestyt, puolitetut bataatit sivellään öljyllä. Päälle vielä suolaa ja pippuria; sitten 50 minuuttia uunissa 200 asteessa.













Kaveri teki bataattien superherkullisen lisukkeen. Jos nyt oikein muistan, tähän tuli raejuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, tuorejuustoa, jonka makuna on aurinkokuivattu tomaatti ja silputtua rucolaa.






Salaatin pinjansiemenet vähän kärähtivät paahdettaessa. Ihan hyvä siitä silti tuli.
 
















Jälkiruuaksi tehtiin sokerittoman syyskuun mukaisesti sokeriton hedelmärahka, joka olikin oikein makeaa ihan ilman lisättyä sokeriakin. Persikat ja nektariinit olivat kaupassa niin kovia, että jätin ne vastoin suunnitelmiani ostamatta. Hunajameloniakin oli tarkoitus laittaa, mutta sekin oli raakaa.


Luumut, viinirypäleet, banaanit ja omenat sen sijaan olivat mallikelpoisia.











Minipieneen keittiöön ei isomman poppoon kanssa kannata yrittääkään ahtautua. Niinpä kannoimme keittiön pöydän olohuoneeseen. Katoin suosiolla kertakäyttöastiat, että pääsee vähän vähemmällä. Kätevää!










Oluena oli pienpanimo-olutta, totta kai. Lapset joivat jääteestä ja sitruunalimpparista sekoitettua boolia. Se oli joko aivan erityisen hyvää tai sitten kauhalla boolin lappaminen oli niin jännittävää, että booli loppui ennätysajassa.



















Olipa vain hyvää! Uunibataatteja ja sen lisuketta täytyy ehdottomasti tehdä uudestaankin.

















Sellaiset oli meidän kemujen tarjoilut. Nyt on taas aivan arkista ja tavallista. Mutta niin oli mukavaa yhdessä ruokailu, että seuraava kerta on jo suunnitteilla.


6 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköiset tarjoilut. Uunibataatteja ja niiden lisäkettä pitää minunkin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunibataatit oli yllättävän hyviä! Saatoin kyllä pitää niitä pidempäänkin uunissa kuin tuon ohjeen 50 minuuttia, mutta loppuajaksi laitoin lämmön pois päältä.

      Niitä pitää ehdottomasti tehdä uudestaankin.

      Poista
  2. Upeat tarjottavat! Bataateista tykätään täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että bataatit on aina niin järkyttävän isoja. Niitä on tosi vaikea halkoa puoliksi. Mutta hyviä ovat!

      Poista
  3. Ihania tarjottavia teillä, noita bataatteja täytyy kyllä kokeilla joskus, vaikuttaa tosi herkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa ihmeessä! Tuo lisukekin oli tosi kiva, mutta bataatit pelkällä suolalla, pippurilla ja öljylläkin oli makeita ja hyviä :)

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!