lauantai 20. syyskuuta 2014

Ihan kohta, ihan kohtaMikä kidutusmuoto maalinvalmistajilta onkaan tehdä maali sellaiseksi, että sen kuivuminen kestää kuusitoista (16!) tuntia. Joka ikisen maalikerroksen välillä pitää odottaa käytännössä vuorokausi ennen kuin sen pääsee maalaamaan uudelleen. Ja niitä maalikerroksia tarvitaan pohjamaalin lisäksi kaksi tai kolme. Tuollaiset molemmin puolin maalattavat asiat kuten ikkunat täytyy tietysti maalata molemmin puolin kaksi tai kolme kertaa. Eli jos yhden ikkunan maalaa kahdella kerroksella, sen molemminpuoliseen kuivumiseen menee törkeät neljä päivää (+ yksi päivä pohjamaalille).Maalaukset alkavat olla hyvällä maalilla, mutta vielä vain riittää työtä. Seinäkaapin ikkunat täytyy kuivumisen jälkeen kääntää ja maalata vielä toiselta puolen kahdesti tai kolmesti. Runko-osaa olen malttamattomuuttani maalaillut vuoroin sisältä ja vuoroin ulkoa. Teipit revin pois jo ensimmäisen sinisen maalikerroksen jälkeen, kun tajusin, että maalausajasta tulee tolkuton, jos jään odottelemaan sisäpuolen kuivumista (kaksi kerrosta, kaksi päivää) ennen kuin ryhdyn maalaamaan ulkopuolta. Niinpä olen maalaillut vapaalla kädellä, mikä tarkoittaa, että sinisen ja valkoisen kohdan raja on epätasainen. Kun kaappi on muuten valmis, hion pelkän rajakohdan ja maalaan sen siististi valkoisella.


Vertailin kaupan väriliuskoja ja valitsin mielestäni tosi vanhankeltaisen valkoisen, nimeltään sävy oli muistaakseni kameli. Mutta tämähän näyttää aivan puhtaanvalkoiselta? Pettymys! Ehkä sävy erottuu tarkemmin sitten luonnollisessa valossa.


Peilioven pinta näyttää minusta ihan hyvältä yhden pohjamaalin ja kahden pintamaalin jälkeen. Tämä on siis valmis. Vielä lasi päälle ja pukkijalat alle, niin se pääsee uuteen elämään.


Jätin muuten peilioven toisen puolen maalaamatta. Alkuperäinen ajatus oli, että olisin maalannut toisen puolen jollakin toisella värillä, jolloin pöytää voisi käyttää molemmin puolin. Tuolle nurjalle puolelle jäävät kuitenkin saranat, eikä lasitasoa voi siksi laittaa saranapuolelle.


Coloresta ostetut pupuvetimet ovat aivan mahtavat. Värejä oli vähänlaisesti, joten päädyin maalaamaan yhden pupun spray-maalilla.


Huomatkaa mainio maalausteline. Kuinka en olekaan aikaisemmin huomannut hyödyntää omenaa maalauksessa.


Nyt on projekti siinä vaiheessa, että tänään maalatun toisen kerroksen kuivumista täytyy odotella huomispäivään saakka. Sitten hion seinäkaapin sinisen ja valkoisen maalin epätasaiset rajakohdat ja maalaan osat uudelleen valkoisella. Myös lasiovien toiset puolet pääsevät maalaukseen. Toinen maalauskerta jää sitten maanantaille.


Mitä enemmän maalien kuivumisaikoja mietin, sitä varmemmin tulen siihen lopputulokseen, että tämä on silkkaa kettuilua maalin valmistajilta. Kuusitoista tuntia! Johan siinä ajassa Putinkin valloittaisi muutaman Baltian maan ja vähän vaikka muutakin Itä-Eurooppaa. Ja minä saan vain yhden kerroksen maalia. Onko tämä oikein, kysyn.


10 kommenttia:

 1. Kääk miten ihana toi pupuvedin! Kaapista tulee fantastinen. Sä oot niin viitseliäs, ite en ikinä jaksais olla noin huolellinen maalinpoistojen ja maalausten kanssa. :P -AnuEe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vetimet on aivan mahtavat! Spreijasin tuon yhden alkujaan sinisen pinkiksi ja tänään ihastelin, miten jännä lopputuloksesta tuli. Muut kaksi vedintä ovat vihreä ja sininen. Jänskättää, minkälainen lopputuloksesta tulee :) Pupuvetimet on kuitenkin minun suosikit, ehdottomasti :)

   Poista
 2. Voi ei miten ihana tuosta seinäkaapista tuleekaan! Ihanan raikas tuo sininen sävy. Tuskin maltan odottaa että paljastat kokonaisuuden Pupuvetimineen päivineen.

  Odottavan aika on näes pitkä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika on todella, todella pitkä! Haluaisin niiin ruuvata nuo uudet pupuvetimet paikoilleen, mutta ei vain voi! Tänään aamupäivällä pääsin maalaamaan ikkunoiden toiset, päälle päin näkyvät puolet. Toisen maalauskerran kanssa pitää odotella vielä huomiseen. Toivottavasti kaksi kerrosta riittää.

   Poista
 3. Kaapista tulee upea!!! Olen itse käyttänyt sävynä Y307 jos haluan ns. auringonpolttamaa mummolan valkoista. Kokeilepa joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä värikartasta tuo sävy on? Tikkurilalta? Koetin kuvahakua, mutten löytänyt tuota sävyä.

   Olisi tietysti ollut kiva, jos kaappi olisi saanut vanhan sävynsä. Sellaisena kellertävänä se näytti niin ihanasti juurikin sairaalan kaapilta. Vähän niin kuin jostakin kauhuelokuvasta.

   Poista
  2. Tikkurila se on, olen käyttänyt sitä esim. meidän toisen vessan lautaseinään jos muistat.

   Poista
  3. Okkei! Kiitos vinkistä! Minäpä pidän tuon sävyn mielessä, jos taas joskus tarvitsen vanhaa valkoista :)

   Nyt kun kaappi on sisätiloissa, se näyttää aivan minimaalisesti vanhaan taittuvan valkoiselta. Siis jos käyttää mielikuvitusta ja jos tietää, että se ei ole perusvalkoinen.

   Poista
 4. Voiskohan tuo kaapin sininen sisus saada tuon valkoisen maalin näyttämään todellisuutta valkoisemmalta... Eikös nämä siniset (muka valkaisevat) hammastahnat toimi juuri tuon illuusion pohjalta! No, en tiedä, enkä pitkän työpäivän jälkeen saa aivojani toimimaan mitenkään järkevästi... :D

  Hieno kaappi kuitenkin!

  /Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on niinkin, mutta kyllä tuo valkoisen sävy näyttää pelkässä peiliovessakin tosi valkoiselta. Eipä se nyt niin haittaa. Väärä sävy tuli, mutta onneksi sekin on kiva väri.

   Nyt kun kaappi toivon mukaan on huomenna lopullisesti maalattu, täytyy vielä odottaa monta päivää käyttöönottokuivumista. Ja sen jälkeen vielä pidempään sitä, että saadaan se oikeasti seinälle asti. Huoh!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!