torstai 14. elokuuta 2014

Räsymattoja, taas



Olen varmasti ennenkin maininnut, ettei räsymattoja ja pärekoreja voi ihmisellä olla koskaan liikaa. Jos vastaan tulee hyvä yksilö kohtuuhintaan, se täytyy ilman muuta kiikuttaa kotiin vaikka pyörän tarakalla. Kotona on sitten aikaa miettiä, mitä tekee tuhannennella matolla tai pärekorilla ja mihin sen laittaa.


Pelastusarmeijan kirppari on noussut kaikkien kirppareiden ykkössuosikikseni. Sieltä vain löytyy kerta toisensa jälkeen niin mahtavia juttuja, ettei mitään rajaa. Pelastusarmeijalta olen löytänyt muun muassa tämän värikkään räsymaton, tämän sinisen mysteerimaljakon ja tämän sympaattisen kauriin. Olenkin ottanut tavakseni piipahtaa myymälässä aina kun ohi menen ja lisäksi vielä muulloinkin. Ensin vähän nolostutti joka päivä roikkua siellä, mutta nyt tunne on jo hälvennyt melko laimeaksi. Meistä tulee pian myyjien kanssa hyvät kaverit.


Tämä räsymatto maksoi kaksi euroa. Hyllyyn jäi vielä kaksi samantyylistä ja -kokoista mattoa samaan hintaan. Jos olisin ollut liikkeellä autolla, olisin hamstrannut loputkin. Melkein harmittaa, että sinne jäivät, mutta toisaalta onpahan iloa jollekulle toiselle. Toisen ilo ei tietenkään ole yhtä kiva juttu kuin oma ilo, mutta jos nyt tämän kerran.






Manu ottaa tuntumaa uuteen mattoon ja testaa, miten naskalihampaat sen reunaan purevat. Hyvin purevat. Manu suhtautuu mattoihin jättimäisinä puruleluina. Manun silmin maailma on hyvin jännittävä paikka.


















Muut kotimme matot keittiön mattoa (ja hukassa olevaa kynnysmattoa, en tajua mihin olen hukannut kynnysmaton) lukuun ottamatta kaikki kotimme matot on viime pesun jälkeen nostettu turvaan erään nimeltä mainitsemattoman perheemme jäsenen vuoksi. Aivan viime viikkoina on yllätykseksemme tapahtunut melkoista edistystä matoille pissaamattomuudessa, ja voitaisiinkin sanoa, että matot ovat pian aivan turvassa. Hyvä Manu! Kohta matot saavat olla aivan rauhassa!


10 kommenttia:

 1. Siis miten ihmeessä jossakin päi suomea voikin löytyä noita ihania mattoja noin paljon...ja tuolla hinnalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tuo Pelastusarmeijan kirppis! Kurkkasitko tuossa ensimmäisessä linkissä olevan räsymaton? Se on minun kaikkien aikojen lemppari! :)

   Kaksi euroa on kyllä järjettömän vähän räsymatosta. Etenkin, kun räsymatot ovat nyt niin in ja haluttua tavaraa.

   Poista
  2. Joo kurkkasin linkin!..:) Täällä kun löytää räsuymaton kirppikseltä on yleensä rikkinäinen...no saishan niistäkin, kun päästä risasen purkaisi, mutta jotenkin vaan en ole valmis maksamaan kymppejä rikkinäisestä matosta, vaikka miten kiva olisi..:)

   Poista
  3. Hirviä vaiva alkaa purkamaan ja korjaamaan räsymattoa. Ehdotan, että ostat uuden hienon kahdella eurolla :))

   Poista
 2. Jes, hyvä Manu :)! Meillä kissat ottaa ja oksentaa karvapallonsa aina matolle.. Mattoja on melkoisen vähän jostain syystä.. Olen samaa mieltä Pelastusarmeijan kirpputorista. En tiedä ollaanko samassa käyty, mutta täällä ainakin vaihtuvuus on suurta kun hinnat ovat kohdillaan. Aina sieltä jotain tulee löydettyä. Tarpeellista tai..vähemmän tarpeellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin koirat menee aina matolle tai sängylle oksentamaan, jos on oksennettavaa. Saa paremman tuen tassuilla, kun on pehmeää alla. Juuri tällä viikolla Manu pääsi uintireissulla syömään tuhatvuotisen, mädäntyneen hauen. Rousk rousk vain. Sen jälkeen lensikin sitten laatta. Muun muassa sängylle. Onneksi oli päiväpeitto päällä, eikä muu sotkeentunut. Yksi peitto nyt on nopsa pestä, ja päiväpeiton perimmäinen tarkoitus onkin ottaa vastaan kaikki epämääräinen sotku niin, etteivät varsinaiset patjat likaannu. (Petarihan me jo tuossa keväällä koirien takia jouduttiinkin vaihtamaan.)

   Meilläkin Pelastusarmeijan kirpparin hinnat on tosi huokeat, ja samoin täällä tavara liikkuu tosi nopeasti. En ole pahemmin Pelastusarmeijan taustoihin perehtynyt, mutta sillä on ilmeisesti kristilliset taustat? Minun mielestä sinne lahjoitetuista tavaroista näkee, että ne tulevat vanhoilta ihmisiltä. Siis kaikessa hyvässä: tosi usein siellä näkee hienoja ja erikoisia antiikkihuonekaluja, vieläpä todella edullisesti. Samoin löytyy erikoisia tavaroita, kuten vanhoja alkuperäispakkauksia vaikkapa pyykkipojista tai värjäysaineista. Noita jälkimmäisiä en aikanaan ostanut, mutta hypistelin ja ihastelin kyllä.

   Hieno paikka se on! Voinko vielä jotenkin vähän enemmän sitä hehkuttaa? :)

   Poista
  2. Hienoja mattolöytöjä! :) Ja huokeaan hintaan! Minä kävin Pelastusarmeijan kirpparilla usein, kun Oulussa asuin, täällä ne on vähän epäkäytännöllisissä paikoissa niin ei ole tullut niin käytyä. Muistan, että vaatteet siellä mielestäni oli aika kalliita, mutta huonekalut taas usein suht edullisia?

   Erityisesti retroverhoja sieltä oli kiva bongailla. :) Lahjoitin myös vanhat vaatteeni yleensä sinne, kun en jaksanut alkaa niitä myymään itse kirpparilla. Pelastusarmeijalaisista joskus muistan lukeneeni, että suurin osa heistä kuuluu Suomessa myös luterilaiseen kirkkoon?

   Poista
  3. Minä olen löytäny Pelastusarmeijan kirpparin ihan melko vasta. Sitä aseman kirpparia ei enää olekaan. Siellä oli minusta aina tosi kallista.

   Olen ihan samaa mieltä hinta-analyysistasi. Kirjatkin on tosi halpoja: viime kerralla silmään pisti Riikka Pulkkisen Vieras, 50 snt. Johan se tietenkin alkaa olla vanha, mutta itse maksoin siitä kovakantisena kirpparilla 7 euroa. Sniif.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, arvaa kellä on nyt kaksi räsymattoa lisää!!?? Aivan naurettavan hintaisia, mutta sopii minulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinäkö kävit ne ostamassa? Ja vieläkö olivat hyllyssä? Ole hyvä vinkistä :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!