tiistai 19. elokuuta 2014

Maalia keittiöönKevään korvilla meille napsahti yhtäkkinen pyyntö päästä tekemään sisustuslehtijuttu. Innostuin pyynnöstä, ja nopealla aikataululla yritin saada kodin pikkuviilaukset kuntoon. Keittiössä piti kuitenkin aikataulun vuoksi tyytyä väliaikaisratkaisuun. Keittiön kaksi seinää oli pakko maalata lohkeilevan maalin takia, ja halusin ehdottomasti ennen kuvauksia päästä niistä eroon. Rapsuttelin maaleja ahkerasti pois, mutta koska reunat olivat niin tiukassa, päätin tyytyä Neuvostoliitto-lookiin ja jättää homman puolitiehen.


Tämä keskeneräinen rapistumaseinä oli kiva hetken aikaa, mutta aika nopsaa silmä siihen kyllästyi. Kesällä ja valoisan aikaan tämmöinen vähän rankempikin ratkaisu näyttää ihan kivalta, mutta heti, kun valo alkaa vähentyä, alkaa rapistunut seinä näyttää aika ankealta. Mutta eipä siinä mitään! Maalihan meillä oli jo odotellut monta kuukautta valmiina.


Aika oli taas kullannut muistot, ja olin unohtanut, miksi alunperinkin jätin maalinrapsutushomman kesken. Kokeilin keväällä parvekekalusteille ostamaani maalinpoistoaineen jämiä nyt keittiön seinään. Yhtä surkeasti se tähän puri kuin kalusteisiinkin. Seinäpinta jäi nyt kovin epätasaiseksi, mutta aivan sama; en jaksa tämän kanssa enempää tapella.


Siispä maalia pintaan vain! Heti kirkastui!


Viikonloppuiselta ullakonsiivousreissulta toin tuliaisina muutaman ohukaisen vanerilevyn (ja mitäpä minä en sieltä ullakolta olisikaan tuonut). Joskus näin jossakin tosi kivan kuvan vanerilevystä, joka oli maalattu liitutaulumaalla (se purkki on muuten tosi riittoisa!). Näkemässäni kuvassa vanerilevyä käytettiin viikkokalenterina, mutta meillä tämä voisi toimia muuten vain muistiinpanotauluna, esimerkiksi toiveruokalistana.

Ai että tuo valkoinen nurkkaus osaakin näyttää nyt niin hyvältä! Ikkunaseinältä ei keväällä tarvinnut poistaa maaleja, ja se maalattiinkin jo silloin. Ikkunaseinää en ole sen kummemmin alkuinnostuksen laannuttua ihastellut, mutta entäpä sitten tämä juuri maalattu seinä! Vaikka se epätasainen onkin, niin kyllä tuoreessa maalissa aina on oma ihanuutensa.


4 kommenttia:

 1. Kyllä raikastui! Toisaalta, ei tuo ensimmäinenkään versio pahalta näyttänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän aikaa me ihasteltiin tuota rosoista, tummempaa versioita, mutta nyt me taas nautiskellaan raikkaasta valkoisuudesta:) Muutos se on hyvästä.

   Poista
 2. No nyt näyttää hyvältä...vaikka ei paha tuo edellinekään ollut..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ruuvailin mustat hyllyt paikoilleen, ja oikein kivalta näyttää taas puhtaanvalkoinen seinä. Nyt pitää täyttää hyllyt oikein ajatuksella :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!