keskiviikko 20. elokuuta 2014

JemmalootallaViimeksi valmistunutta mustaa mekkoa ommellessa hypistelin ensimmäistä kertaa ompelunurkkauksen oikeisiin paikkoihin järjesteltyjä tavaroita. Kesällä viidellä eurolla ostettu 60-lukua henkivä kirjoituspöytä on oikein hyvä kaikenmoisen tilpehöörin järjestelyyn. Samoin vastikään ostettu ikivanha rulokaappi. 


Kaikki ompelutarvikkeet eivät ole vielä paikoillaan, mutta olenpahan saanut muun muassa vetoketjut, napit ja erilaiset nauhat kerättyä yhteen ja samaan paikkaan. Mielikuvituksen tasolla tavaroiden säntillinen järjesteleminen ja lokeroiminen on mukavaa puuhaa. Oikeasti ei. 


Melkein kaikki jemmassa olevat pienet ompelutarvikkeet olen aikojen kuluessa ostanut kirppareilta. En tiedä, myydäänkö tuollaisia rautavetoketjuja enää missään, mutta kirppareilla käyttämättömiin sellaisiin törmää useinkin. Itse olen ostanut erilaisia nauhoja, nappeja ja kuminauhoja isoina setteinä ihan pienen pienellä rahalla.


Näiden vanhojen ompelutarvikkeiden suhteen olen kyllä niin herkkäsielu, etten tiedä, raaskinko niitä koskaan edes käyttää! Pita puuvillavinonauha ja Inka kanttinauha, awwww.

Tämän takia rulokaapin laatikot sopivat niin hienosti pikkuromppeelle: laatikot saa irti tarkempaa tarkastelua varten.

Kaikki napit ovat myös kirpparilta, tietysti. Erilaisia, jännittäviä nappeja sisältävä nappiloota on aarteista paras.


Kuvittelin omistavani ihan tarpeeksi nappeja aivan mihin tahansa vastaan sattuvaan työhön, mutta kun trenssitakista putosi nappi ja koko takki kaipaisi napinvaihtoa, ei varastoistani yhtäkkiä löytynytkään 14:ää samanmoista jättinappia! Varastoni ovat riittämättömät! On siis pakko päästä nappiostoksille!


8 kommenttia:

 1. Itselläkin noita aarteita kertyy laatikoihin. Olen vain pahimman luokan hamsteri, ihanuuksia en raaski käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vähän samaa vikaa :) Vaikka en minä kyllä nappeja säästele; ne tulevat käyttöön, kun sopiva kohde sattuu vastaan. Noita vanhoja vinonauhoja ja muita sen sijaan pitää vähän säästeliäämmin käyttää. Täytyy tarkasti suunnitella etukäteen, mihin nauhat raaskii käyttää.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin se täytyy! Vaikka ei millään jaksaisi.

   Poista
 3. Mulla on tämä sama järjestely edessä... ehkä tosiaan romantisoin sen kaiken sälän lajittelun,mutta pakkohan se on jotenkin itsensä motivoida :D
  Nappilaatikot on parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, taidat turhaan romantisoida siivouksen ihanuutta. Onhan se sitten toki kiva, kun on kaikki nippelit oikeilla paikoillaan, mutta ei siinä järjestelyssä ole mitään hohtoa. Vielä vähemmän on hohtoa, jos on aivan täysi kaaos, ja saa kovalla vaivalla jonkun nippelilaatikon siivottua, ja sitten lopputuloksena on kaaos + yksi siisti laatikko.

   Ei mutta onnea järjestelypuuhiin! Mukavaa hommaa varmasti, kunhan asenne on kohdillaan!

   Poista
 4. Minulla on myös melkein kaikki ompelu ja askartelutavarat kierrätettyjä...saatuja tai kirppikseltä tai kierrätyskeskuksesta:) Viime kesänä löysin yhen pihakirppiksen ilmaislootasta ison pussillisen nappeja, oli kiva löytö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, isot nappipussit on aivan mahtavia! Napit on oikeasti uusina aika kalliita (varaudun siihen, että nuo takkiin tarvitsemani isot napit maksaa vajaan euron, ja kun niitä tarvitsee 14...). Kirpparinapit on löytöjä parhaimmillaan :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!