perjantai 29. elokuuta 2014

Hammaslääkärin jäämistöstäKyllä minä kohta lopetan siitä aikojentakaisesta ullakkoreissusta paasaamisen. Minun kaltaiselleni hamsterille ja erikoisten vanhojen tavaroiden ihastelijalle ullakon tyhjentäminen oli vain niin kertakaikkisen sykähdyttävä kokemus, ettei siitä aivan hetkessä toivu.


Eilisessä postauksessa vilahti minipullosetti, jonka nyt esittelen vähän paremmin. Nämä pienet romppeet tulivat minun mukaani vain siitä syystä, että ne sattuivat lojumaan sellaisen puulaatikon pohjalla, jonka halusin ottaa. Muuten siinä hävityksen kauhistuksessa, joka ullakolla vallitsi, olisi ollut aivan toivotonta yrittää löytää joitakin yksittäisiä pikkutavaroita. Ajattelin, että puulootan pohjalla lojuvat romppeet saavat lojua paikoillaan, kunnes kotona ehdin käydä ne paremmin läpi.


Tämä rautainen lasipullosetti on varmastikin kuulunut aikanaan hammaslääkärille. Kaikki viisi lasipulloa korkkeineen olivat tallessa! Kaksi korkeista on vähän eriparisia, mutta ei parane nirsoilla turhista.


Rautakehikossa on tällainen kippimekanismi. Alkohol, decal, mitä lie, vety ja vety. Aika hurmaava!


Metallisissa injektioruiskuissa puolestaan on lasiset putelit sisällä. Itse injektioneulat lienevät kuitenkin olleet kertakäyttöisiä? Muistan lukeneeni ikivanhan lehtijutun siitä, miten kertakäyttöisten terveydenhuoltovälineiden käyttö yleistyy ja pestävät siteet ja ruiskut alkavat jäädä taka-alalle. Kuollaksenikaan en muista, miltä luvulta tuo juttu oli. 1960-luvulta? 


Varsinainen loota, jonka pohjalta tätä sekalaista tavaraa kaivelin, oli vanerinen laatikko. Oikein sievä minusta!

Vaneriloota on ainakin tällä hetkellä olohuoneessa. Ajattelin, että sinne voisi sulloa ylimääräiset sohvatyynyt ja torkkupeitot. Nyt siellä odottelee käyttöönottoaan uusin markettilöytö, Finlaysonin petivaatteet. Ja mikä parasta, 50 prosentin aletarralla! Oo!


Mutta nyt on aika mennä pesemään kasvonaamiot kasvoilta ja alkaa laittautua illan kemuihin! Tänään juhlistetaan tuttujen uutta, juuri perustettua yritystä. Onnea heille ja samalla kaikille muillekin yrittäjille! Niin sitä pitää!


4 kommenttia:

 1. Minä kyllä jaksaisin näitä postauksia lukea vaikka ja kuinka, mahtavia tuollaiset erikoiset esineet, jotka istuvat sisustukseen mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Vielä on ullakon löydöistä vilauttamatta ainakin nappaamani kirjapino (1920-1940), yksi juliste, joka odottaa kehyksiään ja sitten se iso puuloota, jonka puhdistaminen on melkoinen murheenkryyni.

   Poista
 2. Voih minkä ihanan löydön olet tehnyt! T. tuleva hammaslääkäri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin aika mahtavia! Ja voi vitsit sitä kaatopaikalle lentäneiden hammaslääkärin vehkeiden määrää! Ihastuin ikihyviksi näihin vanhoihin tarvikkeisiin. Niissä on oikeaa kauhuromantiikkaa :)

   Yksi pieni vitriinikaappihan me myös sieltä ullakolta roudattiin. Se oli selkeästi vanha lääkärikaluste. Se pitäisi saada ensin hiottua ja maalattua, ja sen seinäkiinnitys mietittyä kunnolla, ennen kuin sen saisi paikoilleen. Täytyy ostaa kuumailmapuhallin, niin työ sujuisi jokseenkin joutuisasti, enkä turhia turmelisi vanhan kalusteen pintaa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!