sunnuntai 10. elokuuta 2014

ArkistaEilen oli pitkän helleputken jälkeen ensimmäinen sadepäivä. Sade tuli hyvään saumaan; sisällä ilma on ollut seisovaa ja tunkkaista. Nyt on vähän raikkaampaa.


Uimavesi on niin lämmintä, että vielä tarkenee uimaan vaikka kuinka pitkään. Illat ovat jo niin pimeitä, että katuvalot syttyvät. Nyt on selkeästi syksyn tuntua ilmassa. Eletään kesän viimeisiä hetkiä. Kohta saa alkaa odottaa joulua, että jaksaa taaplata pitkän ja ankean syksyn läpi.


Uudesta syksyn pimeydestä intoutuneena nappailin illalla kotoa arkisia kuvia. Kesä on yhtä juhlan aikaa, syksy pelkkää arkea. Syksyyn siirtymisessä sentään on jotakin hienoa ja mystistä.

Olkkarin pöydällä lököttää vieretysten pyssy ja uusin Retro-lehti. Pitäisiköhän melkein jo tilata tämä lehti kotiin kannettuna, on se niin kiva.

Lopuksi vielä iloisia perheuutisia: pojaltamme Manuelilta on irronnut ensimmäinen hammas! Itse asiassa hampaita on lähtenyt useampikin, vähintään kaksi. Koiran hampaisto on niin epämääräisen näköinen, ettei siitä oikein ota selvää, mistä puuttuu, mikä on maitohammas ja mikä on uusi hammas. Yhden hampaan Manuel on kuitenkin jättänyt meille muistoksi.


Koiran hampaiden lähteminen on minusta aivan supersympaattista. Höpsöintä mitä on olemassa.


Manu inhoaa, kun sen hampaisiin kosketaan, ja siksi sen hampaiston kuvaaminen onkin niin vaikeaa.  Kyllä koirien hammasasiat ovat jännittäviä! :)


Oikein rattoisan mukavaa sunnuntaipäivää kaikille! Älkäähän rehkikö liiaksi!


10 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis kuva tuo kolmanneksi viimeinen...tykkään! Manusta kasvaa iso poika..:) Rakastan tätä vuodenaikaa...ja syksyä...pimeitä iltoja kynttilänvaloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vielä ei voi meillä ainakaan kynttilöitä polttaa, kun on niin törkeän kuuma!

   Manu on kyllä tosi iso jo. Se on melkein Elmon kokoinen, mutta vielä liikkeissään tosi paljon kömpelömpi :) Toivottavasti siitä ei tule Elmoa isompi.

   Poista
 2. Täydellinen tuo teidän kenkähylly!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Siihen kyllä mahtuu melkoinen määrä kenkiä! Mies haluaisi pitää sen Converse-hyllynä, mutta minä haluan pitää kaikki kengät pois lattioilta :)

   Poista
 3. Hei! Minkälainen lehti tuo retro on? Jäänyt itseltä aivan huomaamatta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Retro on ruotsinkielinen, erittäin retrohenkinen sisustuslehti. Siinä on tosi paljon retroaikakauden klassikoiden ja ei-niin-tunnettujen sisustusaiheisten tuotteiden esittelyä. Esimerkiksi tässä uusimmassa lehdessä kattava kuvallinen katsaus Jani-keramiikasta hintatietoineen. Edellisessä numerossa esiteltiin sohvapöytien tyylisuuntia vuosikymmenittäin 30-luvulta 60-luvulle.

   Itse tykkään eniten värikkäistä sisustuskuvista ja omaperäisistä sisustuksista. En muista, mikä numero oli kyseessä, mutta yksi sisustuskuva jäi erityisesti mieleen: siinä perhe oli rempannut keittiönsä yhdistelemällä erilaisia 40-60-(?)lukuisia keittiökaappeja, jotka oli maalattu samansävyisiksi. Ihan huikean hieno keittiö!

   Tämä uusin lehti ei minusta ollut niiiiiin houkutteleva kuin monet edelliset, mutta ostin sen, kun se oli tarjouksessa :) Joka lehteä en raaski ostaa, kun yksi tsipale maksaa sen rapiat 7 euroa.

   Poista
 4. Ihanan tunnelmallinen kuva olohuoneesta. Tuossa kuvassa on mielestäni sitä syksyn parhautta, hämärtyvä ilta, lamppu ikkunalaudalla. Vielä kynttilät palamaan, hyvä lehti/kirja ja suklaalevy ja viltin alle nauttimaan. Se on syksyn parhautta :) Kiva olisi jos sadekin ropisisi ikkunaan.
  Kylläpäs mä nyt aloin fiilistelemään... :D
  Mukavaa alkavaa viikkoa!
  :) Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Alkusyksy onkin oikein mukava: tähän koulujen alkuvaiheeseen liittyy aina sellaista mukavan rapsakkaa tuoreutta ja uuden alun tunnelmaa. Mutta sitten kun se syksy vain jatkuu ja jatkuu ja jatkuu. Märkää, pimeää ja sateista. Tuulee kasvoille. Ei lunta. Tosi pimeää. Kylmää. Ei kiva.

   Nyt on kuitenkin aivan mukava vielä :) Täytyy yrittää käydä mahdollisimman pitkään uimassa, että voisi sitä kautta keinotekoisesti pidentää kesän jatkumista :)

   Poista
 5. Tuossa olohuone kuvassa on ihan selvästi syksyä ilmassa...Me jouduttiin vanhempi koira lopettamaan...nyt ei ole kuin Elmo-koiruus ja kissat jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyä selvästi on ilmassa. Täällä pohjoisempana sen huomaa heti valon määrästä: tuntuu, että keväällä on kesäisempää kuin nyt elokuussa, kun valoa riittää pitkälle aamuyöhön. Pian juhannuksen jälkeen päivät alkavat jo selvästi lyhentyä, ja nyt elokuussa on jo iltaisin pimeää. Näin sitä mennään kohti vääjäämätöntä kaaosta.

   Suuret osanottoni koiran lopettamisesta! Elmo on minun ensimmäinen koira, enkä osaa kuvitellakaan, miten kauheaa on, kun oma koira kuolee. Onneksi teillä on Elmo-koira ja kissat. Siksi meillekin tuli kakkoskoira, ettei tarvi koskaan olla ilman koiraa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!