keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

KesävarpaatPitkän hellekauden jälkeen pari viimeisintä päivää on tuntunut suorastaan vilpoiselta. Onneksi uusi helleaalton on ihan juuri nurkan takana, ja sitten pääsee taas uimaan! Tänä kesänä olen uinut enemmän kuin monena vuotena yhteensä. Asumme veden äärellä, ja löysimme tänä kesänä huikean epävirallisen uimapaikan aivan kivenheiton päästä kotoamme. Yleisillä uimarannoillahan on nyt Tampereella ja täällä Oulun Lämsänjärvelläkin ollut mahatautiepidemioita. Ei tee paljon mieli lähteä vatsatautilampeen uimaan, joten oma, henkilökohtainen uimapaikka sattui sopivaan saumaan. Mutta ihanko totta yhden ihmisen eritteet tartuttavat satoja ihmisiä järven välityksellä? Hullua!


Niin tai näin, luokittelen yleiset uimarannat mieleni kategorioissa jatkossa sarjaan "epäilyttävät" sekä "mielellään vältettävät". Onneksi on oma salapoukama.


Festareilla ja muissa riennoissa sentään kelpaa vielä rillutella. Viime viikonloppuna vietettiin Oulussa Qstock-festivaaleja, joihin olimme mieheni kanssa jostakin mielenoikusta lupautuneet siivoustalkoisiin. Kymmenen tunnin orjatyötä vastaan, miljoonia tupakantumppeja maasta pikku kätösin noukkimalla saimme kahden päivän rannekkeet. Liputhan myytiin tänäkin vuonna loppuun, ja netissä lippuja kaupiteltiin aivan käsittämättömillä voitoilla eteenpäin: alkujaan satasen lipuista näytti kepoisesti saavan pari kolmekin sataa. Siinä mielessä on siis hyvä, että meillä ei ollut "oikeita", ostettuja lippuja. Pihipäisyyttämme olisimme aivan varmasti myyneet liput ja jääneet kotiin istumaan. Siinä olisi ihana Erinkin jäänyt näkemättä. 


Aika hyvin, että kahden päivän festareilta alla oleva kuva on ainoa otos. Omalla parvekkeella otettu, tärähtänyt kuva omista jaloista ja aikataululipukkeesta, jee. Oli meillä oikeasti tosi kivaa. Festareiden jälkeen siivoamassa ollut talkooporukka sai vielä yllätyksenä ylijäämäleipiä kotiinviemisiksi. Mikä säästö! Niitä leipiä olemme syöneet tänne saakka, ja vielä huomisellekin riittää! Kyllä se niin vain on, että pihipäillä on kaikkein hauskinta, vielä päiväkausia festareiden jälkeenkin.Illat alkavat selkeästi pimetä kohti syksyä, ja tänään ensimmäistä kertaa aikoihin iskikin neulomisinto! Kaivelin lankavarastoja sievän värisen langan varalta, etsin netistä pipon ohjeen ja ryhdyin nipsuttelemaan. En ollenkaan osaa muokkailla ohjeita, ja näyttäisikin siltä, että tästä piposta saattaa nyt tulla hieman liian pieni. Jos näin käy, se on sitten joululahja jollekulle sukulaistytölle. Sama se on, mitä sitä neuloo. Pääasia on, että puikot kilisevät.


Ja kotona taas... Sisustuskärpänen on pysytellyt viime aikoina hyvin loitolla. Poika on reissussa mummonsa kanssa, ja siksi tyhjillään oleva pojan huone on säästynyt pahimmalta myllytykseltä. Tässä siis kotimme tämän hetken siistein nurkkaus. Se nurkka, jota voi mennä tuijottamaan niin, että silmä lepää.

Huomispäivälle luvataan kesän karmeimpia ukkosia. Ehkäpä huomenna tulee oleskeltua sisällä ja tehtyä kotijuttuja. Tai sitten ei.


6 kommenttia:

 1. Onpas herkullisen väriset parvekekalusteet ja herkullisen värinen lanka! Itse jotenkin aina pidättäytyy samoissa vaaleissa, ruskeassa ja mustassa... Muutama huonekalu odottaa tälläkin hetkellä tuunausta, joten pitäisiköhän rohkaistua ja käyttää ihan värejä. :)

  http://pikku-bambin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekekalusteet maalasin tässä keväällä, mutta maalaustuloksesta tuli aivan käsittämättömän törkeä! Onneksi se ei näin kaukaa näy, ja onneksi ne ovat vain parvekekalusteet :)

   Minä olen nyt ihastunut tuohon fuksianpunaiseen ja saman sävymaailman turkoosiin. Voisin käyttää niitä ihan loputtomasti ja kaikkialla!

   Poista
 2. Noita ukkosia tännekkin luvattiin....no muutaman kerran paukkui jossakin kauempana...hetken tuuli kunnolla ja nyt tulee vettä...melekeimpä tippottain, mutta ilma on kyllä raikastunut....nautin!..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tännekin luvattiin hirmu-ukkosia, hyvä ettei väestönsuojaan passitettu, mutta pikkuisen tuhnutteli ja se oli siinä. Minulle nämä hellekelit kyllä kelpaavat! Inhoan kylmyyttä ja palelen normaalisti ympäri vuoden.

   Poista
 3. Sama juttu, muakin on alkanut karmimaan yleiste uimarannat. Ehkä turhaa hysteriointia, mutta ei voi mitään. Onneksi pääsee viikonlopuksi mökkijärvelle, jota ei liioilla uimareilla ole pilattu. UIminen on niin parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps. Viimeksi kun luin, Tampereella oli sairastunut noin tuhat. Lämsänjärvikin on kuulemma käyttökiellossa! Ei tee paljon mieli mennä yleiselle uimarannalle. Varsinkin tuo Lämsänjärvi on niin pieni rapakko, jossa virtaamaton vesi lilluu, etten yhtään ihmettele, jos on vedenlaadussa ongelmaa. Täytyy suosia suurempia järviä tai sellaisia uimapaikkoja, joissa vesi virtaa :) Oma mökkiranta olisi tietysti kaikkein paras; siellä ei kukaan urvelo kävisi kakkimassa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!