torstai 3. heinäkuuta 2014

Kesäisiä tunnelmiaSiirrymme muistelmien pariin: olipa kerran yksi kesäinen päivä, kun aurinko paistoi, eikä vettä satanut. Sen pituinen se.


Onneksi otin taas kuvia todisteeksi, niin on jotakin, mitä muistella. Täällä Oulun perukoilla on niin susisurkeat säät, että ei millään uskoisi, että heinäkuuta eletään. Aamulla (no, päivälläkin) saa olla hanskat kädessä, kun pyöräilee. Parasta olisi, ettei tarvitsisi pyöräillä ollenkaan, koska sataa. Mutta mikä onkaan pahinta; luihin ja ytimiin pureva tuuli vaiko kasvoja vasten piiskova sade?


Silloin iloisella säällä olin iloisella mielellä. Ja niin taas haksahdin marketin tyynyliinaosastolla. En muista, koska olisin viimeksi käynyt missään kaupassa hypistelemässä yhtään mitään, mutta ruokamarketissa on aina pakko kävellä jonkun kivan hyllyn ohi. Siellä on aina se joku kiva juttu laitettu oikein tyrkylle niin, etten parhaalla tahdollakaan voi olla näkemättä sitä. 


"Hei, olen Vallilan kiva uusi tyynyliina. Katsopa kuosejani, no niin, olen jo korissasi."

Tyynynpäällinen maksoi hieman alle 7 euroa, mikä selittää tuplahaksahduksen: ostin toisenkin tyynynpäällisen. Toinen tyynynpäällinen on sen verta enemmän romanttishenkinen, ettei se oikein mahdu samalle sohvalle retrotyynyn kanssa.


Parveke on tällä hetkellä litimärkä. Viikonloppuna (vai koska se oli, kun paistoi), laitoimme grillin lämpenemään ja grillasimme perinteistä suomalaista kasvista, maggaraa.
Uudet peltiset kukkapurkkien pidikkeet, joilla varmasti on olemassa jokin virallinenkin nimi, ovat mielestäni oikein hienot. Nämä ovat sen verran leveät, että kukkapurkit taitaisivat mahtua sisään sellaisenaankin.


Kukkapurkkipidikkeet toivat parvekkeelle sen verran lisää istutustilaa, että kesäkukkia täytyisi ostaa lisää. Mutta onko nyt jo liian myöhä? Kannattaako enää yrittää leikkiä kesää? Johan päivä on alkanut lyhentyä, ja kohtahan ne koulutkin alkavat.


2 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tyyny!
  Maggara on hyvä vihannes grillattuna..:muuten en moista suuhuni pistä..:) Nuo kukkapurkkienpidikkeet ovat iloiset ilman kukkiakin, mutta ONHAN kesää vielä jäljellä jos haluat kukkia istuttaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me taidetaan vielä kukkia ostaa. Nytkin näyttää sääenusteet ensi viikolle niin leppoisilta, että pakkohan sitä on parveketta laittaa! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!