perjantai 18. heinäkuuta 2014

Ikivanha rulokaappiIkivanha rulokaappi on päässyt arvoiselleen paikalle. Ostin kaapin kotiinkuljetuksella, ja se tuotiin somasti viimeistä porrasta myöten perille saakka. 


Vielä kaappi on aivan tyhjä. Ensin täytyy puhdistaa sisätilat oikein varovaisesti ja miettiä tarkkaan, mitä sisälle laitetaan.


Pöytäkannessa on kulumaa. Jossain vaiheessa voisin sen käsitellä uudelleen, mutta tämä aihe vaatii erityistä perehtymistä. Mitä tuohon pintaan laitetaan? Jotakin vahaa?


Kukertavat sini-oranssit hyllypaperit saavat jäädä paikoilleen. Miten hirvittävän hupsu ajatus onkaan suojata hyllypintoja sisäpuolelta vuoraamalla ne paperilla. 


Kaapin takaa löytyy leima ja paperilappu, joka kertoo vastaanottajan ja lähettäjän.

Raivasin olohuonetta uuteen uskoon ja tein rulokaapille tilaa siihen, missä jalkapallopelipöytä oli ennen.

Kaapin päällä oleva sininen maljakko on samanaikainen löytö samalta kirpparilta kuin kaappikin. Maljakosta täytyy kyllä ottaa tarkemmat kuvatkin; toisella puolen lasiin on puhallettu nyrkkiä vispaavan äijän kuva, alla on joku vaakuna, jota en tunnista. Osaako joku kertoa, kenen valmistamaa lasia tämä on? Nuutajärvellä on vastaanvan muotoisia maljakoita, mutta ne taitavat olla eri sävyä ja niistä puuttuu maljakon symmetrinen röpelöpinta.


Kaapin päällä on sopivasti tilaa uusille vanhoille lasilöydöille. Olen niin intoutunut tästä uudesta lasiesineiden keräämisharrastuksestani, että luulen, ettei tälle tule koskaan loppua. On huippujännittävää löytää kiva kippo ja yrittää selvittää sen peruja. Parasta tietysti on, jos on sattumalta tehnyt arvokkaan löydön ihan pikkurahalla. Toiseksi parasta on, että vanhat värilliset lasiastiat näyttävät todella syötäviltä, ja niitä on mahtavaa sommitella yhteen. 


16 kommenttia:

 1. Ihana kaappi ja niin hienot hyllypaperit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Hyllypapereissa on minusta jotakin pohjattoman söpöä ja somaa! Nuo paperit on kiinnitetty nastoilla, mutta varovaisesti yritin kurkistella alle, ja puu näyttää olevan aivan uutukaisen vaalea paperien alta.

   Poista
 2. Tuo kaappi ON kyllä hieno! Minulla on tuollainen lasimaljakko...sininen...tai oikeestaan liilahtava väriltään, mutta ei siinä mitään kuvioita ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota samaa maljakkomallia näkyy Googlen mukaan olevan ainakin kirkkaana ja eri sinisenä, mutta niissä on erilainen pinta. Minun pitää ottaa tästä maljakosta tarkemmat kuvat, niin ukkeli ja vaakunakin näkyy. Olisi kiva tietää, mitstä tuo on peräisin.

   Poista
 3. Niin, ennenvanhaan sitä aina laitettiin hyllypaperit, että hyllyt säilyy siistinä, äitikin teki niin. Itsellä on enemmän tullut paperoitua hyllyjä, joissa on jo jotain jälkiä, että näyttää siistimmältä :)
  Niin se maailma muuttuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. En kyllä tiedä ketään, joka ostaisi uuden kaapin ja sitten paperoisi sen sisustat :) Niin hassu ajatus yrittää säästää kaapin sisäpuolta kulumiselta. Mitä siellä kaapissa on säilytetty niin, että pinta olisi vaarassa mennä pilalle? Ja mitä varten pintaa niin säästeltiin? Poistettiinko paperit jotakin erityistä juhlatilaisuutta varten kerran vuodessa; Katsokaas, näin meillä on kaappien sisukset siisteinä!

   Poista
  2. Hyllypaperit vaihdettiin AINA suursiivousten yhteydessä, eli Joulu-, Juhannus- ja Pääsiäissiivousten. Se oli sitten inhoittava homma.

   Poista
  3. Aina vain hullumpaa! Ettäkö niitä papereita vielä vaihdeltiin! Pääsiäisestä juhannukseenhan on aivan lyhyt aika. Eihän sitä ehdi mitään muuta tehdä kuin hyllypapereita vaihdella, jos sille linjalle lähtee! Ja mitä rahan haaskuuta!

   Tämä hyllypaperiasia on kyllä kertakaikkisen kutkuttavan huvittava juttu :)

   Poista
 4. Nyt kun ostos on tuoreessa muistissa, sinun pitää myös hommata joku lappunen ja leimasin ja merkata pala sinun historiaa hyllykön taakse.
  Mieti jos luovut kaapista ja joku fanisi löytää sen 20 vuoden päästä oululaisesta kirppikseltä. " tämä lipasto tuli meille, Kirpparikeijun kotiin 18.07 , maksoi 65 euroa ja kotiinkanto 20 euroa. Lipaston kantoivat 2 raavasta miestä nimeltään Kalle Matikainen ja Ville Väinämöinen.
  Myyntiarvohan siinä tietenkin nousee kohisten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen, että minun omat merkintäni korkeintaan alentaisivat kaapin arvoa, jos jotakin. Vähän muuten jännitin, säilyisivätkö takana olevat lähetyslaput kotiinkuljetuksessa. Ajattele, jos olisi sattunut sellaiset kuljetusmiehet, jotka olisivat hyvää hyvyyttään repineet lapun irti. Että mitäs nämä vanhat laput tässä, heitetäänpä pois. Olisi kyllä niiiiiin harmittanut.

   Unohdinkin kertoa kaapin varsinaisen tarinan. Olin ohikulkumatkalla, kun näin kaapin kirpparin ikkunassa. Hintalapussa luki kymmenen euroa (!!). Jätin pyörän parkkiin, juoksin sisälle kaapin luo ja näin heti kaapin taakse kiinnitetyn lapun: Varattu. Ajattelin, että tästä en selviä. Kiertelin kirpparia alla päin, löysin kivan maljakon ja kassalla mainitsin rulokaapista. Kuulemma se olikin vielä vapaa; kaapista oli paljon kyselty, mutta kukaan ei sitä ollut ostanut. Lappukin oli vahingossa unohtunut kaapin taakse. Sanoin heti, että ostan sen.

   Menimme myyjän kanssa takaisin näyteikkunaan ja olin onneni kukkuloilla. Hypistelin kaapin kantta, avainta, lukkoa, sisällä olevia laatikoita ja hyllypapereita. Hymyilin idioottimaista paras löytö ikinä -hymyä. Nyt vasta olin tarpeeksi lähellä nähdäkseni hintalapun kunnolla. 80 euroa. Mulkosilmänä ja ilmeisen pahasta karsastuksesta kärsivänä olin nähnyt hinnan aivan väärin. Tässä vaiheessa sitä ei tietenkään kehtaa enää paljastaa pöljyyttään möläyttämällä, että eikös tämä nyt ollutkaan kymmenen euroa kun minä niin luulin.

   Onneksi myyjä oli supermahtava ja sain kaapille roiman alennuksen. "Ai tämä olikin kahdeksankymppiä" ei ole kovin kummoinenkaan tinkimisrepliikki, mutta tuon tokaisun myötä hinta tipahti heti viiteenkymppiin. Harmillisesti kotiinkuljetus maksoi peräti 25 euroa, eli menetin alennuksen siinä, mutta ei se haittaa. Tykkään ajatella asian niin, että sain kaapin tosi hyvällä alennuksella, viidelläkympillä.

   Toistahan se tietenkin on, jos rulokaappi olisikin maksanut sen kymmenen euroa niin kuin kuvittelin, mutta se nyt olisikin ollut oikeasti aika typerää.

   Poista
 5. Uusi lukija ilmoittautuu :) Meilläkin kirppistellään paljon, kylläkin tylsemmillä väreillä :) Ihana rulokaappi ja näitä kasvitauluja löytyy meiltäkin, mustapohjaiset mieluisimpia. Itsekkin bongailen vanhoja lasilöytöjä. Nuutajärveltä tuo minusta näyttää, voisi olla humppilakin, mutta leima ei kyllä sano mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Ja tervetuloa! :)

   Kirppistely on kyllä harrastuksista paras! Nyt kesän aikaan olen kyllä käynyt tosi vähän kirppareilla, kun nyt on niin ahdistavan ruuhkaisaa. Ihan järjettömät ihmismäärät liikkuvat nyt kesällä kirppareilla!

   Tuo Ebba Masalinin kasvitaulu on tämän kesän nettilöytö :) Se on meidän ensimmäinen ja ainoa kasvitaulu. Voisinpa muuten kokeilla, miltä se näyttäisi olohuoneen mustaa seinää vasten!

   Maljakosta en vieläkään ole muistanut ottaa tarkempia kuvia, mutta sen kyllä aion tehdä. Selvyyshän tähän asiaan on saatava, perinpohjainen selvyys.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Rulokaapin päälle on nyttemmin alkanut kertyä sekalainen lasi- ja lelukokoelma. Kunhan reipastun, kuvaan sen tänne! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!