torstai 17. heinäkuuta 2014

Hirveän kiva mekkokaavaMummolareissuilla tapaan linnoittautua ompelukonehuoneeseen juuri siihen huippuompelukoneen ja jättikangasvarastojen väliin. Nyt oli niin kuumat ilmat, etten tohtinut sisätiloissa kauaa olla. Käsityölehdet täytyi tietysti selata ja kangasvarastot tutkia. Otin kivojen mallien ohjeista valokuvat ja kopioin kaavat kaavapaperille, että pääsisin sitten kotona kokeilemaan uusia ohjeita.


Tämä supersimppeli mekko osoittautui paljon kivemmaksi kuin olisin osannut odottaakaan. Malli istuu justiinsa, ja erikoisen epäantelias kaula-aukko ja siveelliset hihat ovat mielestäni herttaiset. Malli löytyy jostakin tämän vuoden puolen Suuri Käsityö -lehdestä. Huikean hieno kangas on peräisin joltakin luvulta; kaikki nämä vuodet se oli odottanut minun saapumistani sievästi viikattuna.Tässä mekossa on jännittävä 60-lukuinen ilme. Malli on tosi helppo ja nopsa ommella, ja ajattelinkin hyödyntää näitä kaavoja uudelleenkin. Seuraava mekko voisi olla musta.


31 kommenttia:

 1. On kyllä oikein supersöpö ja erittäin 60-luvun mallinen mekko :)

  T. Tiina

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva mekko. Koskahan sitä itse aktivoituisi taas ompelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensin pitää löytää oikein kiva kaava ja sitten oikein kiva kangas. Siitä se aktivointi lähtee! :)

   Poista
 3. Oi kun on magee mekko ja niin oli kyllä edellisen postauksen rulokaappikin!!! Mielenkiinnolla jään ootteleen mihkä sie sen sijoitat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on rulokaappi sijoitettu perimmäiseen nurkkaan, mutta sehän ei ole sanottua, etteikö se sieltä joskus vaeltaisi johonkin toisaalle.

   Poista
 4. Sopisi oikein mainiosti tällaiselle jenkkakahvaiselle kapealanteiselle, hiukan naisellisuutta ;) Saanko udella minkä koon teit ja miten pitkä olet? Itselle kun pitää pituuden takia melkein jokaiseen kaavaan lisätä sentti jos toinenkin pituuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksipähän tämmöinen malli onkin oikein oivallinen: ylhäältä saa olla tiukka, ja levetä sopii siitä, mistä jenkkakahvat alkavat.

   Mekko on kokoa 34. Itse olen 163-senttinen. Aikaisemmin olin sitä mieltä, että Suuren käsityö -lehden kaavat ovat reipasta kokoa, mutta nyt ne ovat minusta juuri passelit. Pituusongelmaa ei minulla ole koskaan; tämänkin lehden vaatteet kuvataan aina vähintään 250-senttisten mallien päällä niin, että joku minihameelta näyttävä läpyskä yltääkin minun päällä polvien alle.

   Mittanauha on kaveri.

   Poista
 5. Kivalta näyttää! Pitänee vilkaista lehtiä itsekin. Muutamia kaavoja mulla jo onkin odottelemassa. Ja kaikaita myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta! Itse en ole raaskinut tuota lehteä aikoihin tilata, mutta äidin luona kyllä selaan kaikki lehdet. Joskus tuo lehti ärsytti, kun mallit tuntuivat toistavan itseään. Mutta kun ottaa ison nivaskan käsityölehtiä käteen ja alkaa pläräillä sivuja, niin kyllä vain ideaa pukkaa.

   Poista
 6. Upea piirre sulla että osaat nähdä kokonaisuuden vaan katsomalla kangasta. Tunnustan puutteeni, minusta kangas on todella ruma. Ja eikä siinä kaikki. Minusta mekko on tosi ruma. Mutta kun mekko on päälläsi, mekko elää henkiin ja näyttää todella kauniilta päälläsi. Henkari ei ole paras tapa esitella vaatetta. Onnea uuden mekon johdosta, olet taitava !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokonaisuus on käsityössä aina etukäteen täysi mysteeri. Ikinä ei tiedä, minkälainen valmis lopputulos on.

   Mutta tämän mallin kaavat valitsin, koska mekkomalli oli minusta tosi kaunis. Kankaan valitsin, koska se oli minusta tosi kaunis. Lopputuloksesta tuli mielestäni... tosi kaunis.

   Samaa mieltä olen siitä, ettei vaate näytä hengarilla yhtään miltään. Ehkä käsitöiden salaisuus onkin siinä, että vaate istuu aina juuri sopivasti juuri minulle. Ei tarvitse yrittää miettiä, miltä mikäkin vaate näyttää mallitoimiston Jessican päällä. Voi kuvitella vain itseään.

   Kiitos kauniista sanoista :))

   Poista
 7. Aivan ihana! Mikä onni (ja taito!) sinulla onkaan omata moiset kangasvarastot ja moinen ompelutaito!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa kangasvarastot ovat äidilläni :) Se on vielä suurempi onni! Ei tarvitse itse säilöä mitään.

   Tämä mekkomalli oli oikeasti tosi simppeli! Valmiilla ohjeilla ompeleminen on yksinkertaista puuhaa, jos siis mallikin on yksinkertainen. Sellainen omasta päästä kaavoittaminen onkin sitten sen sorttista rakettitiedettä, että siihen en varmasti koskaan pysty. Kaikenlaisten mallinmuutosten tekeminen valmiisiin kaavoihinkin on minusta aivan ylivoimaista.

   Poista
 8. oi, tuo mekko on kuin karkki! Kangashan on ihan luotu tuohon malliin!:) olisin vaan hirmuisen kiinnostunut, josko muistaisit, että missä Suuren Käsityön numerossa tuo mekon malli oli? Kävin ratsaamassa tänään kirjaston lehtiä,mutta kävi huono tuuri kun ei ollut kuin uusin numero ja helmikuinen tältä vuodelta... dammit! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kangasta oli nippanappa sen verta, että sain siitä yhden mekon ommeltua. Aivan pieni pala jäi vielä jäljelle. Siitäkin ehkä vielä jotakin saa.

   En yhtään muista, mikä lehden numero oli kyseessä, mutta kannessa on Krisse Salminen. Myös mekko on kannen kuvassa hänen päällään; kangas mekossa on muistaakseni kukikasta, ja pohja vaalea. Numero on jostakin tästä kesän korvilta, ei talven puolelta.

   Poista
  2. kiitokset,tuokin auttaa jo huomattavasti kaavan ja mallin metsästystä! :) olen haaveillut aina sellaisesta 60-luku tyylisestä häämekosta ja tuo malli olisikin juuri täydellinen..ehkä pienillä fiksailuilla tai jollain nyanseilla. katsotaan,katsotaan.. :) Kiitokset tuhannesti!

   Poista
  3. Hyvä, jos siitä on apua! Yritin vielä hakea lehden nettisivuilta mallia, mutta vaikeaa se on, kun minulla ei ole tuota lehteä. Tässä on kuitenkin mallihakujuttu: http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/mallihaku . Mekko-hakusanalla löytyy noin paljon tuloksia, mutta ei noissakaan näytä olevan tätä vuotta? Tässä taas pääsee selaamaan viime vuoden mallit kuvina: http://www.kodinkuvalehti.fi/teema/suuri-kaesityoe-lehden-mallistot . Tätä vuotta ei noissakaan ole.

   Toivottavasti lehti löytyy, niin pääset ompelemaan! Tosi nätti hääpuku tuolla mallilla kyllä tulisi! Simppeli ja yksinkertainen. Mekkohan näyttää aina ihan eriltä ja uudenlaiselta, kun vaihtelee kangasta ja kuosia. Jostakin arvokkaasta hääpukukankaasta tehtynä mekosta tulee varmasti todella arvokkaan ja hienon näköinen!

   Poista
  4. Satta tuossa alla tiesikin kertoa, että toukokuun lehdestä löytyy tämä malli!

   Poista
  5. kiitos avuista, molemmille. bongasin netistä tuon numeron ja kävin uudelleen kirjastoa ratsaamassa eikä vielä(kään) onnannut lehden kanssa. ens viikolla uudestaan!:) sit kun malli on haettu niin varovaisesti täytyy pyytää apua äidiltä ompeluihin! hih, iso KIITOS siis :)

   Poista
  6. Hyvä juttu lehden bongaamiselle, huono juttu sille, ettei sitä kirjastolta löydy! Nyt haukkana nappaamassa lehti heti, kun edellinen lainaaja sen palauttaa! :)

   Kerro sitten, kuinka mekkoprojektin käy! Olisi kiva nähdä valmis lopputuloskin! Olen ihan varma, että tämä malli näyttäisi todella hyvältä hääpukuna!

   Poista
 9. On todellakin istuva ja nätti mekko! Pitääpäs kaivella lehtiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ompeleminen ja uusien kaavojen etsiminen on kyllä mukavaa puuhaa :)

   Poista
 10. Krisse Salmisen kuvalla oleva suuri käsityö lehti on tämän vuoden toukokuulta :)
  -satta

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. Kiitokset! Tein tämän saman mekon kuukauden myöhemmin myös mustana, vähän joustavasta kankaasta :) Siitä tuli lempparini!

   Poista
 12. Ihanaa kangasta ja mekko on kivannäköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Olispa kiva taas ruveta jotakin ompelemaan!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!