torstai 5. kesäkuuta 2014

Virkattu pöllö



Virkkuukoukku on ottanut vallan. Siinä on vasta kertakaikkisen pirullinen harrastus. Kerran kun aloittaa, ei voi lopettaa. Ja kun saa yhden virkkuutyön  valmiiksi, iskee ylitsepääsemätön hinku tehdä kolmetoista samanlaista mutta erivärisellä langalla.


Bambulankainen tiskirätti on vielä kesken, mutta väliaikatyönä näpersin persikanvärisen pöllön. Pöllön ohjeen löysin vasta löytämästäni, huippuihanasta käsityöaiheisesta Prinsessajuttu-blogista





Olen aivan onneton virkkaaja ja joudun koko ajan katsomaan eri silmukoiden ohjeet mallista. Tämänkaltaista yksinkertaista mallia varten kykenen juuri ja juuri pitämään mielessäni yhden tai kahden eri silmukan tekotavat, mutta jos siirryn toiseen ohjeeseen, unohdan mikä silmukka on mikäkin. Kiinteä silmukka, puolipylväs ja pylväs; mikä niiden juttu on? Nehän ovat kaikki aivan samanlaisia. Toista se on neulominen. On vain kahdenlaisia silmukoita, oikeita ja nurjia, molemmat selkeästi toisistaan erilaisia. Koskaan ei neuloessa tarvitse käyttää ohjekirjaa apuna, että voisi tarkistaa, miten oikea tai nurja silmukka väkerretään.


Monen monta kerällistä suloista lankaa odottaa nyt neulomistaan. Pikkuisen tekisi mieli myös ommella, mutta pitäisikö käydä pihallakin välistä? Korviini on kantautunut, että hellesäät ovat saapuneet.


7 kommenttia:

 1. Ihana pöllö :) Samalla linjalla vedetään meilläkin. Virkkaustöitä valmistuu hitaasti mutta varmasti. Eilen pääsivät pikkumatot paikoilleen ja seuraava työ onkin niin suuritöinen, että siinä vierähtää vielä tovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi söpö malli! Juuri aloitin toisen pöllön toisella värillä. Tuolla Prinsessajuttu-blogissa onkin ihana valikoima erivärisiä pöllöjä :)

   Mulla nämä virkkausjutut on yleensä projektiluonteisia. Joskus sitä innostuu, ja sitten sitä virkkaa into piukalla päivätolkulla. Sitten jättää virkkaamisen niin pitkäksi aikaa, että ehtii unohtaa kaikki silmukatkin. Mitään isompitöistä en ole koskaan yrittänytkään, mutta isoäidinneliöistä olisi ihana tehdä vaikka joku torkkupeitto. Opettelin syksyllä virkkaamaan isoäidinneliön, mutten osaa tehdä sitä niin, että vaihtuvat langanvärit tulisi samalla pääteltyä. Päättelemisessä on niin iso vaiva, etten ole viitsinyt alkaa näpertää sadoittain neliöitä peittoa varten. Odotan suurta valaistusta, jonka jälkeen päätteleminen on vaivatonta.

   Poista
  2. Mie tehin isoäidin neliöstä ison torkkupeiton. Virkkasin kaikki langanjämät yhteen, ei siis yhtään päättelyä. Tuli hieno ja värikäs! Eli siis yksi ISO neliö -tadaa peitto valmis! Laiskan ihmisen käsityö. Pöllö ohje on kyllä hyvä! Voisi tehä joulupukin konttiin.

   Poista
 2. Ihana, suloinen! :)
  Kiitos linkityksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista ja kiitos hirvittävän hienosta ohjeesta!

   Poista
 3. Oi, miten söpö! Pitää itsekin käydä tuo ohje katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypä katsomassa! Siellä kommenteissa näkyy olevan muidenkin ihmisten linkkejä omiin töihinsä. Voi käydä kurkkaamassa, minkälaisia pöllöjä muut ovat saaneet aikaan :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!