sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Valkoisen sohvan ruusuinen täkkiValkoisen sohvan päälliset olivat taas viikko takaperin pesukoneessa, muistaakseni toista kertaa tälle kesää. Kangasmateriaali on suorastaan magneettista niin, että päälliset keräävät kaiken lian ja harmaantuvat todella nopeasti. Istuintyynyt ovat tietysti suurimmalla koetuksella. Nakkasin oranssin ruusutäkin sohvan suojaksi, ettei sitä taas hetikohta tarvitse olla pesemässä.


Siivouspäivän päätteeksi sohvatyynyt ovat vielä parvekkeella tuulettumassa. Elmo hyppäsi sohvalle nautiskelemaan väliaikaisesta avaruudesta. Manu oli valloittanut toisen, vastapäisen sohvan.
Valkoisesta sohvasta on toooosi paljon vaivaa. Melkeinpä olisin valmis vaihtamaan sen johonkin 50- tai 60-luvun sirolinjaiseen retrosohvaan, jonka päällisiä ei tarvitsisi joka käänteessä olla puunailemassa.

14 kommenttia:

 1. Meillä ei voisi tosiaankaan pitää valkoisia sohvia...koirat Busse ja Elmo sekä kissat Hipsu ja Rasmus pitävät siitä huolen :D Sekä sateisilla ilmoilla tassujen, että muuten karvanlähdön puolesta.Tällä hetkellä meillä on lisäksi ystävän kaksi pienempää koiraa hoidossa....ettäs haukkumisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, no teillä riittää pienten tassujen kuraista tepsutusta :) Niin ne elukat vain sotkevat ympäristöään, ihan tahtomattaankin. Mustat tassunjäljet valkoisella sohvalla ovat näyttävä ilmestys.

   Poista
 2. Valkoinen sohva tuo valoa, vaaaan on siitä riesakin. Meillä on pakko pitää lakanaa vielä sohvan selkänojankin suojana (otetaan pois kun vieraita tulee, jos muistetaan...), kun koiralainen makoilee selkänojalla ja tarkkailee pihaa.. Tietysti voisihan tuon karvaturrikan opettaa tavoille, mutta...
  Ihana tuo täkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen sohva on kyllä mukavan pirteä ja valoisa, mutta on se tosiaan kauhean vaivalloinen. Tuo kangas on vielä sillä tavalla huono, että se suorastaan imee koirankarvat itseensä.

   Sohvat on meillä jo menetetty peli; kyllä koirat saavat niille mennä. Eikähän ne tahallaan sotke tai mitään riko. Pitää vain itse jaksaa siivota sotkut.

   Poista
 3. Ihana matto!! Etsin pitkään isoa värikästä räsymattoa olohuoneeseen mutta luovutin kun ei tullut vastaan. Ostin sitten Hobby Hallista yhden, muuten kivan mutta minua häiritsee hieman ettei raidat ole suoria ja selkeitä niin kuin teidän matossa vaan värit sekoittuvat toisiinsa ihan sikin sokin 😊 eikä laatu ole ihan samaa kuin esim. isoäitini räsymatoissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoäitien kutomat räsymatot on aivan lyömättömiä! Meilläkin räsymatot on koirien ja erityisesti pennun takia armottomassa kulutuksessa ja jatkuvassa pesussa, mutta niin ne vain kestää pesusta toiseen.

   Aivan toista on tehdastuotteisten uudismattojen kanssa, jotka on kudottu uusista materiaaleista. Eteisen kynnysmatto on uutena ostettu, ja vielä tuhannennen pesun jälkeen se päästää väriä. Jos vahingossa menee tukkimaan samaan koneellisen jonkin muun asian, voi olla varma, että se värjääntyy pilalle.

   Poista
 4. ...ja juuri tuon takia meillä EI ole valkoista sohvaa..:)) Sellaisen retrosohvan ottaisin kyllä minäkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolustuksekseni laskettakoon, että ostin sohvan ennen kuin meillä oli Elmoa. Jos nyt pitäisi ostaa uusi sohva, se ei todellakaan olisi kangassohva. Vielä vähemmän valkoinen kangassohva.

   Poista
 5. oi mikä täkki, niin on nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on tietääkseni mummon vanha täkki :)

   Poista
 6. Meidän koirataloudessa paras hankinta on ollut valkoinen nahkasohva. Helppo hoitaa, eikä kynnen raapaisujakaan näy niin kuin tummemmassa väreissä. Vähän piti jumpata, että saatiin sopimaan muuhun sisustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahkasohva on kyllä hyvä, joskin tuntuma iholle ihan erilainen kuin kankaalla. Mitä nahka tykkää koirien kynsistä? Eikö se kuitenkin naarmuunnu?

   Poista
 7. Joo mäkin olen huomannut ettei valkonen sohva sovi lapsi-eläin-sottaajaäiti-perheeseen.. :)
  -Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on näitä oivalluksia, jotka tajuaa vasta siinä vaiheessa, kun on jo se lapsi-eläin-sottaajaäiti JA valkoinen sohva. Ja niin kuin kaikissa sisustuslehdissä valkoisten kangassohvien omistajat huutavat, kuinka helppoa ja mukavaa valkoisen kangassohvan ylläpito onkaan, kun kankaat kestävät rankkaa käsittelyä ja ne voi jopa kloorilla valkaista!11

   Yeah, right. Sen kloorivalkaisun saisi tehdä kerran viikossa, ja siltikin sohva olisi sottainen kuutena muuna päivänä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!