tiistai 10. kesäkuuta 2014

RetrojuttujaKaunis, uusi pöytä on jo rumien vanhojen ompelukoneiden peitossa. Hetken aikaa ennen koneita ehdin kuitenkin fiilistellä värikkäiden juttujen kanssa.

Marketista mukaan lähti pitkästä aikaa huippuihana Retro-lehti! Tässä ei ole mitään muuta vikaa kuin se, että kieli on ruotsi. Kestää tuhat vuotta lukea kuvatekstit, ja siltikin menee vähintään puolet asiasta ohi. 


Frotteöverkasten i våningssängen modell Kulan är det som får flest besökare att haja till i 5-årige Mattias rum. 


Kuuden vuoden ruotsin kielen opiskelut ovat menneet hukkaan. 

Astiaosastolla silmäni kiinnittyivät välittömästi hirvittävän hienoon, mustapohjaiseen vihanneskuosiin. Olen aikaisemmin nähnyt kuosia marketissa servetteihin painettuna, mutta jätin hyllyyn turhan tuhdin hinnan takia. Servetit ovat vain servettejä, ja viisi euroa niistä aivan liikaa. 


Nämä kipot olivat kuitenkin kotimaista Kultakeramiikkaa, eikä noin 10 euroa tästä pienehköstä tarjoiluvadista ollut mielestäni ollenkaan paha. Vasta kotona kameran linssin läpi huomasin, että Ebba Masalinin kasvitaulu ja uusi tarjoilukulho ovat aiheiltaan ja väritykseltään todella samantyyliset. Taulu ja kippo sopivat niin mainiosti yhteen, että täytyykin koittaa sommitella vehnänkorsitaulua keittiön puolelle.


Uutena kirppislöytönä pöydälle päätyi värikäs koni. Hopoti hop.


Herkkä, jonkun tyypin käsin signeeraama kukkataulu taas on vähän vanhempi kirppislöytö. Ostin sen eurolla juuri jokin tämäntapainen asetelma mielessäni.


Surumielisten Pielisten parvi on pikkuisen karsiutunut. Varikset sopisivat kivasti ompelupöydän yläpuolelle lentelemään. Kunhan nyt ensin keksin, mikä ompelupöydän lopullinen paikka tulee olemaan.

Eilen illalla pääsin kokeilemaan uutta ompelupöytääni ensimmäistä kertaa. Kaikki nätit asiat täytyi purkaa pöydältä pois, ja tilalla tuli kaksi erityisen epäesteettistä konetta. Aivan ensimmäisenä täytyy kyllä ommella ompelukoneelle ja saumurille kivat suojahuput. Jospa ne nyt saisi edes pikkuisen siedettävämmän näköisiksi.


10 kommenttia:

 1. Voi kun toi lehti alkaisi ilmestyä myös toisella kotimaisella...
  Huomasin minäkin kaupassa nuo Kultakeramiikan astiat ja ne ovat kyllä niin kauniita! Matsaa tosi hyvin juuri tuon taulusi kanssa:)
  Tuon hepan serkku asuu meillä yläkerran aulassa, mistä lienee joskus meille kopsutellut, en muista, mutta siellä se pitää seuraa maatuskoille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooooh, onhan tuossa lehdessä toisaalta mukavanlaista haastetta. Harmi vain, että oma kielitaito on niin rapistunut, ettei sitä nuin vain luetakaan ruotsiksi sisustuslehtiä. Ruotsia niin harvoin missään tarvii, että nopeasti pääsee kielitaito rapistumaan. Ja jos nyt joskus törmäisinkin ruotsinkieliseen ihmiseen, en varmasti alkaisi praatailemaan ruotsiksi. Kyllä minä englantia käyttäisin.

   Poista
 2. Juurikin näin kirppiksellä tommoisen hepan, mutta se oli musta. Mietin pitkään ottaisinko, mutta jätin vielä, kun hintaa oli kympin verran.. tiedä sitten oliko kallis vai ei, mutta kivan näköinen.
  Samoin tuo kulho on tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, kymppi on kyllä aika kova! Itse maksoin tästä 5 euroa, ja minusta sekin oli tosi paljon. Olin vain niin hyvällä ja hövelillä tuulella uuden pöytäni takia, että tällä tavalla repsahdin.

   Poista
 3. Itse pääsen viikonloppuna Helsinkiin kirppistelemään. Lentomatkustamisen vuoksi kovin suuria ostoksia ei voi tehdä mutta jospa jotain kuitenkin. Ihana kuppi, tuohon voisi laittaa ihan mitä vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvittävän aktiivista lähteä vieraalle paikkakunnalle kirppistelemään! Rispekt!

   Poista
 4. Onneksi Retrossa on paljon kuvia :) Itsekin ostan kyseisen lehden joskus mökkilukemiseksi ja sitten takertelen aina sen ruotsin kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, miksi se ei ilmesty suomeksi :( Minäkin ostin taas pitkästä aikaa uusimman Retron, mutta en ole vielä edes avannut sitä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!