torstai 12. kesäkuuta 2014

RaparperiäKesä ja kasvukausi! Oma taimiprojektini meni aivan odotetusti täysin plörinäksi. Kaikista istuttamistani siemenistä ainoastaan basilika kasvoi kunnollisesti, ja myös sipulina istutettu lilja vaikuttaa lupaavalta. Kaikki muut kasvun eri vaiheissa kuolleet karahkat ja itämättömät multapaakut heitin yksi toisensa perään pois. Vieläköhän ehtisi kokeilla, josko kuitenkin minussa olisi piilevää puutarhurin potentiaalia? Jos nyt jonkun asian vielä istuttaisin?


Onneksi on olemassa ihmisiä, joilla on omaa maata ja valtoimenaan kasvavaa raparperiä. Raparperi on uskoakseni varsin helppo kasvi, ja se kukoistaa ilman sen kummempia ponnistuksia. Varmasti minä saisin raparperinkin jollakin tapaa tapettua, mutta näiden valmiiksi leikattujen varsien kanssa en pysty minäkään tyrimään. Ihana, ihana tuore raparperi!Piirakkaahan siitä pitää tehdä. Kiisselikin olisi ollut hyvä vaihtoehto.


Kesällä täytyy syödä raparperipiirakkaa napa pullolleen. Talvella sitä sitten kaipailee.


Tänään näyttäisikin olevan vähän vilpoisampi ilma, joten on aivan suotavaa pysytellä sisätiloissa koko päivän. Parisen viikkoa takaperin saimme törkykuntoisen varaston siivottua niin, että kaikki jäljelle jäävät tavarat ovat ennennäkemättömän hyvässä järjestyksessä. Varaston siivouksen yhteydessä löysimme vihdoin muun muassa muutossa kadonneen kenkälaatikon, jossa oli minun ja pojan kesäkengät. Kaksi kesää vanhat, yhden kesän hukassa olleet kesäkengät olivat tänä vuonna vaatimattomasti kolme neljä numeroa liian pienet.


Erikseen teimme kasan kirpparille menevistä romppeista, ja se kasa ei ole kovin kummoisessa kuosissa. Nyt olisikin aika iskeä kätensä tuohon ikiaikaiseen murheenkryyniin ja roudata romppeet etiäpäin. Uskomatonta, miten törkeästi ihmisellä voikaan olla tavaraa!


Torstaipäivässä mennään, joten viikonloppu odottelee ihan kulman takana. Nyt täytyy kaikkien keksiä oikein mukavaa ja rattoisaa tekemistä!


10 kommenttia:

 1. Raparperi on vaan sellaista heerkkua, että...namm....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se kyllä on! Sitä pitäisi syödä useammin.

   Poista
 2. Meillä raparperit puskee kovasti vartta, mutta en vielä ole tehnyt niistä mitään. Piirakkaa voisi kyllä tehdäkin vaikka viikonloppuna :)

  VastaaPoista
 3. Meikäläiselle kävi aivan samanlailla, että taimikasvatuksesta ei tullut muuta kuin paha mieli. Basilika selvisi hengissä ja yksi todella kitukasvuinen rosmariini! Ensi keväänä en siemenestä kyllä aijo aloittaa vaan jo pienestä taimesta....
  Raparperin haluisin vielä pihalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, puutarhurointi on pahan mielen harrastus. Miekin kävin ostamassa parvekkeelle ihan suosiolla valmiit kukat.

   Poista
 4. Ei ne kylvökset aina monenkaan vuoden kokemuksella onnistu. Ajoitus voi olla väärä, sää liian kylmä tai lämmin, liian kuivaa tai märkää jne. Aina kuitenkin kannattaa yrittää uudelleen - itse kylvin porkkanat jo toiseen kertaan, kun ekasta iti vain 5 tainta penkkiä kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkimattomia ovat kylvösten tiet. Ei voi tietää, miksi joku siemen ei lähde kasvamaan tai sitten kuolee heti pikkuisen kasvettuaan. Ehkä pitäis olla tarkempi ja suhtautua tähän kasvatushommaan niinku kemisti.

   Poista
 5. Laitahan helppo, hyvä raparperipiirakan ohje tulemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta kylässä maistoin hirmuhyvää, erikoista raparperipiirakkaa. Täytyypä yrittää kysyä ohjetta jakoon :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!