sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Pikkuruinen tuunausjuttuTässä kesän alkupuolella löysin kirpparilta hienon puisen lattiakynttilänjalan kolmella eurolla. Ajatuksena on kerätä erilaisista sorvatuista kirppiskynttilänjaloista rykelmä, jonka maalaan yhdellä tai kahdella pirtsakalla värillä. Ensimmäisen, pienemmän kynttilänjalan ostin ja maalasin keväällä, ja nyt oli tämän toisen vuoro.Lakattu pinta täytyy hioa karheaksi ennen maalaamista. Hiominen on rasittavaa, ja unohdinkin keskeneräisen jalan parvekkeelle liian pitkäksi aikaa. Sateessa turvonneeseen kynttilänjalan yläosaan tuli lohkeama. Harmittelin lohkeamaa kovasti  ja mietin, mitä sille olisi voinut tehdä. Onneksi en ole kovin ripeä liikkeissäni: ronttasin jalan takaisin sisälle, unohdin sen joksikin aikaa ja kuin ihmeen kaupalla halkeama oli taas umpeutunut kuivassa ja lämpimässä. Tästä nyt sitten korjausvinkkiä kaikille korvan taakse :)


Juhannuksena oli mukavasti aikaa touhuilla. Hiominen ja pari maalikerrosta, ja niin on kynttilänjalkarykelmäni saanut uuden jäsenen.


Ai niin! Unohdin kuvata hienon vinkkini! Maalatessa maalattava esine kannattaa pitää irti alla olevasta suojapaperista tai -muovista, ettei maali irrotettaessa repeile. Huonekalulle kannattaa laittaa vähintään huopatassut alle, mutta tämmöisille pienemmille ja kevyemmille maalattaville asioille toimii näppärästi siivutettu vessapaperihylsy. Tämänkin kynttilänjalan alla on muutama vessapaperihylsystä sentin levyiseksi leikattu tukirinkula, jotka pitävät puuosan irti suojamuovista. Vessapaperirinkuloita käytin myös silloin, kun maalasin taimihyllyä varten hyllylevyjä vaakatasossa. Missään kohdassa maali ei tarttunut maalausalustaan, ja maalausjäljestä tuli siisti. Kätevää!


Kaapista löytyy tämän itse sekoitetun turkoosiin vivahtavan sinisen lisäksi myös vadelmanpunaista maalia, jolla maalasin parvekekalusteet. En vielä tiedä, minne kynttilänjalkakokoelmani laitan, mutta ei sillä ole väliäkään. Parasta on, että pääsee maalailemaan. Se se vasta on mukavaa puuhaa, jos jokin.12 kommenttia:

 1. Hieno kokoelman alku...Kuvassa maali on ihan samansävyistä, kuin joskus maalaamani kukkapylväs..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on sitä itse valkoisella maalilla laimentamaani ripemaalia, jota taimihyllyn sutimisesta jäi yli. Minusta sävystä tuli ihan syötävä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Sorvatut puunjalat on söppänöitä. Kiva, että niitä taas näkyy niin usein :)

   Poista
 3. Oi miten siitä tuli hieno! Kiitos kätevästä maalausvinkistä!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitokset! Vielä kun löytyisi sellaiset oikein värikkäät kruunukynttilät, niin tulisipa hieno :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!