maanantai 9. kesäkuuta 2014

Ompelukonepöytä löytynyt!Nettikirpparit ovat aivan parasta, mitä ikinä on keksitty. Sitä ei tarvitse kotisohvaltaan peffaansa mihinkään hinata, ja niin vain sisustus rakentuu pala kerrallaan.


Ompelukonenurkkaus on ollut pidempään mietinnässä. Tarkoitus on tietysti ollut ostaa tarvittavat kalusteet käytettyinä, minkä vuoksi suunnitelmani ovat olleet melko avoimia. Yksi hyvä vaihtoehto olisi ollut vanhasta, puisesta peiliovesta, pukkijaloista ja lasikannesta koottu pöytä. Toinen vaihtoehto oli vanhahtava, kaikessa korrektiudessaan melkein pikkusievä kirjoituspöytä. Perinteisiä kirjoituspöytiä ei ehkä enää niin hirvittävästi näy, mutta sellainen kutina minulla on, että tämä 60-luvun tyyli on taas nousemassa pintaan.


Aivan kuin se ketään kiinnostaisi. Kirjoituspöydät ovat hienoja itsessään.


Ensimmäisenä ruuvailin irti karsean muovisen näppäintason. Muoviset näppäintasot ja cd-levytornit ovat asioita, joiden uudelleen muotiin tulemista minun on hyvin vaikea kuvitella. Toisinaan leikittelen ajatuksella ultimaattisesta sisustushaasteesta, vähän niin kuin tosi-tv-tyyliin: tehtävänä olisi sisustaa joku tila annetuilla kalusteilla. Annettujen kalusteiden joukossa olisi muovisia cd-levy-torneja, Sotkan 90-luvun Rocky-sohva ja lastulevyinen kirjahylly, jossa on tila tv:lle. Nyt kun olen törmännyt muovisen näppäintason, lisään sen kuvitelmaan. Mitä tekisin? Voiko haaste onnistua? Peitänkö ruman sohvan valtavalla viltillä vai maalaanko sen takana olevaan seinään valtavan, sarjakuvatyylisen kaboom-tähtikuvion.


No, minun kirjoituspöydästäni tuli taas nätti, kun näppäintaso lähti.


Ja sitten pientä tunnelmointisommittelua. Seinähylly täytyy kiinnittää ruuveilla paikoilleen, joten pöydän paikasta täytyy olla aivan varma ennen kuin tekee mitään hätiköityä. 


Tämäntyyppisiä asioita uuden ompelupöytäni pariksi suunnittelin:


Olen uudesta pöydästäni (joka muuten maksoi viisi euroa, ja joka tuotiin kotiin asti!) niin onnellinen. Tosi harvoin jaksan siirrellä pieniä tavaroita paikasta toiseen seku vain, mutta tänään olen söpistellyt ja hypistellyt erilaisten asetelmien ja värien yhdistelmiä uudella pöydälläni.


Pahemman kerran kyllä harmittaa, että kaunis pöytä ja sen oheistavarat täytyy peittää kahdella rumalla ompelukoneella. Parempi olisikin lopettaa ompeleminen ja alkaa sen sijasta harrastaa pöydän somistamista.


14 kommenttia:

 1. No eipä ollut hinnalla pilattu! Hieno työpöytä..:)

  VastaaPoista
 2. Pöydän somistaminen kaikilla ihanilla purkeilla, rasioilla purnukoilla ja oheissälällä on maailman parasta :)
  Kyllä noista varmasti rakentuu toimiva ompelupiste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin, ihan kaikkien kivojen tekemisten top 10 -listalla :) Harmi, että ompelukone ja saumuri eivät ole mitään somistusvermeiden aatelia.

   Poista
 3. Olipas aika tutun näköinen pöytä! Nimittäin tuollainen mulla oli edellisessä asunnossa (tuli sen asunnon mukana) kirjoitus- ja ompelupöytänä, paitsi että siinä oli toisessakin päässä laatikosto(.Vai olikohan se kaappi toisessa päässä...ei muista enää :) Jouduin luopumaan siitä kun muutettiin, kun se ei mahtunut tänne pienempään asuntoon.
  Lisäksi täältä löytyi aika paljon saman näköinen koira kuin meillä ja nimikin on sama : Elmo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tuontyyppinen pöytä on varmasti tosi yleinen, niitä on ollut yhdellä jos toisellakin.

   Meillähän on tosi paljon yhteistä! :)

   Poista
 4. Hyvälle näyttää tuleva ompelupisteesi - linjakas ilman näppistasoa :) ja mihin hintaan... Itse en ole vielä nettikirppiksiin lähtenyt, mutta enenevässä määrin HARKITSEN :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppistaso pilaa kyllä nätemmänkin pöydän ilmeen. En osaa kuvitella hyvännäköistä näppistasoa.

   Harkitsepa sinä, ja sitten menet ja ostat ensimmäisen jutun :) Nopea täytyy olla; kaikki hyvät löydöt menevät heti. Tori.fi on minusta tosi hyvä, sieltä kannattaa kyllä käydä katsomassa.

   Poista
 5. Oijoi, minun äitillä ois just tuommonen tyhjänpanttina kotikotona... ehkäpä varaan sen ittelleni, jos joskus jonnekkin mahtuis.. en nyt tosin muista, että maalattiinko sekin aikanaan jollaki purppuralla.. hups.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purppura kuulostaa kovin rohkealta värivalinnalta :) Nämä 60-luvun viilutetut kalusteet ovat minusta nättejä ihan tämmöisinään, käsittelemättöminä.

   Poista
 6. Näissä on jotain nättiä ja tällaisenkin voisin ottaa, vaikka nykyinen työpöytä talonpoikaistyyliä onkin.
  Ja nettikirpparit yllätti todella toissa vkonloppuna, kun löysin keittiön uuteen taloomme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No keittiö on jo melkoinen löytö! Onnea :)

   Onneksi on usiampi huone, niin mahtuu meillekin useammantyylistä kirjoituspöytää :)

   Poista
 7. Pöytähän muuttui ihan erinäköiseksi kun tuo muovihärpäke häippäsi! Ensivaikutelma sommittelujen perusteella on kyl tosi makee. Ne rumat ompelukoneethan voi peittää semmoisilla suojapusseilla, ompelet jostain kivasta kankaasta =) Ja pysyy sit pölytkin vähempänä sillävälin kun et surruuttele koneilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Yllättävän paljon vaikuttaa tuommoinen karsea läpäre. Ompelukoneille on tarkoitus tehdä suojahuput. Ompelukoneella onkin pussukka, jonka avulla voin tehdä kaavat, mutta saumurin mukana ei tullut mitään. Saa siis nähdä, kuinka leikkaaminen luonnistuu.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!