maanantai 16. kesäkuuta 2014

Käsityö- ja sisustuskirjoja kirjastoltaKesä ja kirjastot! Kävin kirjastolla lainaamassa vinon pinon toinen toistaan ihastuttavampia sisustus- ja käsityöaiheisia kirjoja. Osan ehdin jo selata läpi, osa odottelee vielä tarkempaa tutustumista. 


Näihin Yoshiko Tsukion pusero-, mekko- ja tunika-aiheisiin käsityökirjoihin törmäsin joskus netissä, ja aivan varta vasten lähdin näitä nyt kirjastolta hakemaan. Todella kauniit, selkeät kirjat, ja hirvittävän simppelit ohjeet. Kirjan alkupuolikas esittelee mallit kuvina, loppuosasta löytyy ohjeet. Kaavat ovat erillisellä kaava-arkilla, joten ohjeet pystyy toistamaan näpsäkästi.


Näistä kirjoista aion kyllä ehdottomasti ommella jotakin. Kirjojen mallin päällä väljät vaatteet näyttävät viehättäviltä, mutta pelkään, että itse voisin muistuttaa enemmänkin raskaana olevaa Muumipappaa jotkut koltut päälläni.


Ihan vasta laajensin kangasvarastojani, mutta kun näitä ohjeita selailee, ei kaapista löydy yhtään mitään sellaista, jolla voisin testata ohjeita. Onko tämä oikein? Ei ole!


Amigurumi-kirja jäi mieleen, kun Oma koti valkoisen Miia esitteli lapsensa uuden virtahepon. Joku vähän kookkaampi möllykkä täytyy kyllä näpertää itsekin!


Ja mikä ihana, värikäs sisustuskirja hyllystä löytyikään! Sisustuskirjoja tulee enää melko harvakseltaan luettua. Jotenkin käännöskieli tuntuu sisustuskirjoissa niin erityisen kököltä, ja kun siihen vielä lisätään opettavainen asenne, niin jo on kaikki riemu tiessään. Yritän ratkaista ongelman olemalla lukematta sisustuskirjojen tekstejä. Katson vain kivoja kuvia.


Jämälanka-kirjaa en ole vielä ehtinyt avatakaan, mutta kannen kuva on niin lupaava, ettei tämä voi tuottaa pettymystä. Meiltä löytyy jämälankoja vaikka kuinka!


Virkkauskirjan valitsin kannen kuvan perusteella: yläreunassa oleva pinkki kukka on niin hieno, että se on pakko opetella tekemään. Olen monet kerrat yrittänyt virkata kukkaa, mutta vielä koskaan en ole siinä onnistunut. Nyt kyllä onnistuu.


Oliko tästä postauksesta innoittajaksi? Tuleeko mieleen joku aivan ehdoton kirjavinkki, jonka haluaisit jakaa koko maailmalle?


2 kommenttia:

  1. Tuo löytöjen koti kirjan pistänkin kirjastolistaani....vaikutta hyvältä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli oikein kiva kirja :) Tekstien lukemisen lopetin jossakin vaiheessa, mutta kuvat olivat miellyttäviä ja inspiroivia loppuun asti.

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!