tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kaksi kivaa kirppislöytöäKaksi väistämätöntä totuutta pätee ihmiselämässä poikkeuksetta: aina on hyvä hetki pyörähtää vähän kirpputorilta, eikä tolkulla ihmisellä voi koskaan olla liian monta pärekoria.


Näiden saatesanojen säestämänä saanen esitellä pari uutta kirppislöytöäni. Isokokoinen pärekori oli oikeasti vähän ylihintainen, kun toinen kahvakin on aivan kuin itse olisin sen kirveellä ja sirkkelillä veistänyt, mutta kerrankos sitä. Kotoisaa koria suunnittelin makuuhuoneen suunnalle, mutta hetkisen Manun ja pärekorin yhteistä telmintää (pärekorin laitojen pureskelua) katseltuani totesin, että pärekori ja Manu täytyy nyt heikomman osapuolen turvallisuuden vuoksi erottaa toisistaan.


Laittaisinko siihen vilttejä, tyynyjä vai lehtipinoja? Tai ehkä kankaita tai lankarullia?


Toinen löytö olikin sitten pienempi, oikein sympaattinen Paddington-säästölipas. Paddingtonin hattu on irrallinen, ja sen alla on kolo kolikoita varten.


Ovatkohan nämä Paddington-lippaat jonkinlaista keräilytavaraa? Yritin etsiskellä netistä hinta-arvioita, mutta löysin vain yhden myymättömän säästölippaan Huuto.netin sivuilta. Itsehän maksoin karhuherrasta kohtuulliset 90 senttiä, ja olen nyt löytöni vuoksi varsin ilomielinen.


34 kommenttia:

 1. Kivat löydöt. Muistanko kun mulla oli lapsena tuollainen säästölipas, mutta olikohan sillä punainen takki. Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä Paddingtoneja on olemassa sinisinä ja punaisina. Muistanko ihan väärin, vai oliko alkuperäisellä Paddingtonilla sininen takki?

   Poista
 2. Ihanat löydöt molemmat...tuollaisen pärekorin haluaisin itsekkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pärekoreja löytyy varmasti markkinoilta uusinakin, mutta niistä puuttuu se mukava patina :)

   Poista
 3. Minulla ja siskollani oli tuollaiset lapsena, tosin niillä oli punaiset takit äitini mukaan, niitä oli siis kai eri värisiä. Mutta sitä en yhtään muista, mistä ne olivat peräisin ja omamme ovat hukassa. Ihan kuin ne olisivat jostain pankista saatu, mutta en kyllä tiedä mikä pankki niitä olisi voinut jakaa. o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisinä ja punaisina olen näitä nähnyt. Ei kai muita värejä ole?

   Minun Paddingotnin matkalaukussa lukee OASP. Onko se Säästöpankki? Kuuluiko teidän pankkiin avain? Sitä ei tässä ole mukana.

   Poista
  2. Luulen ettei siihen ollut avainta, tai ainakin muiden pankista saatujen säästöpossujen kanssa me tehtiin niin, että se vietiin pankkiin ja siellä niillä oli avain siihen. Tai ainakaan mitään muistikuvaa avaimesta ei ole. Oasp viittaisi kyllä säästöpankkiin. Voisiko olla Oulun aluesäästöpankki? Meillä oli tili tosin Postipankissa (nyk. Danske Bank). Oli hauska törmätä näihin blogissasi, en muistanut koko karhuherroja vuosikausiin! :)

   Poista
  3. Se voipi olla, luultavasti onkin. Mullakin oli pienenä Postipankissa, mutta vaihdoin sitten pankkia, kun tuli kaikenlaista muutosta (ja ongelmaa).

   Poista
  4. Ai niin noissa meidän paddingtoneissa lukee myös "olen millikerholainen" takana. Lukeeko sinulla? Kai me sitten johonkin millikerhoon kuuluttiin.

   Poista
  5. Joo, tässäkin pankissa lukee noin!

   Poista
 4. Muistaakseni KOP (tai Saastopankki) niita jakoi 80-luvun alussa, sinisena ja punaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OASP lukee ainakin minun pankissa, eli onko se Säästöpankki silloin?

   Poista
 5. Meidän tytöllä on tuollainen Paddington pankki mummolassa. :)
  Kyllä sen arvo on semmoiset 10-20€, en tiedä on värillä merkitystä asiaan.
  Noin hyvä kuntoinen maksaisi antiikkimarkkinoilla varmasti parikymppiä, ellei enemmänkin.
  Hyvä löytö!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 10-20 euroa kuulostaakin ihan oikealta, huomattavasti lähemmältä kuin tuo minun maksamani 90 senttiä. Hyväntekeväisyyskirpparit on juuri tästä niin mahtavia, kun toisinaan törmää ihan mahtaviin löytöihin ihan pikkurahalla. Itse en olisi edes kymmentä euroa tästä raaskinut maksaa, mutta kyllä tuo meille nätisti sopii. Voisi olla kiva pari esimerkiksi puiselle, slaavilaiselle hevoselle :)

   Poista
  2. Ai niin; kuuluuko teidän Paddingtoniin avain? Voisikohan niitä saada jostakin? Jos esimerkiksi törmää ihmiseen, jolla on Paddington-pankki ja siihen avain, kävisiköhän sama avain myös minun pankkiini? Suutarilla voisi varmaan sitten teettää avaimen mallin mukaan.

   Poista
 6. Meillä oli myös noita lippaita ja on varmaan vieläkin jossain varaston uumenissa. Jostain pankista niitä sai tilin avaamisen yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan Säästöpankkia! Minun lippaassa lukee OSAP. Me kuuluttiin pienenä siihen pankkiin, jolla oli Kultapossukerho. Nykyinen Danske Bank kai, edeltäviä nimiä mm. Sampo. Oliko se Postipankki? Siellä oli kultainen possu, mutta joku naapurin kakara varasti sen minulta, kun se alkoi olla täysi.

   Poista
 7. Olisiko ollut Säästöpankin lipas tuo Baddington? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapa olla! OSAP lukee Paddingtonin matkalaukussa :)

   Poista
 8. Olisiko ollut Säästöpankin lipas tuo Baddington? :)

  VastaaPoista
 9. Ihana kori :) me saatiin vähän samanlainen kori "perintönä" miehen kotoa. Mies ehdotti koiran pesäksi - hmmm - ei ikinä, söisi reunat alta aika yksikön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei hyvä idea. Minäkin yritin ottaa Manusta söpöjä kuvia pärekorin sisällä, mutta sehän vain alkoi pureskella laitoja parempiin suihin.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt voisikin alkaa raijailla tavaraa ees taas ja miettiä, mikä mihinkin sopisi. Hyvin, hyvin harvoin jaksan vaihdella mitään asetelmia, mutta nyt voisi miettiä vaikkapa Kekkoshyllyn kokoelmaa uusiksi.

   Poista
 11. Nuo korit ovat ihania. Tein itsekin vitosella kerran samaisen löydön ja huhheijaa kun se vetää tavaraa sisäänsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vitosella! No se on kyllä aika hyvä hinta! Meillä ei vielä pärekori ole löytänyt paikkaansa, mutta annetaan sen rauhassa tutustella. Lattialle laittaisin sen muuten, mutta kun Manu on niin epäluotettava.

   Poista
 12. Sinun blogisi on kyllä aivan ihana! Mukavia kuvia ja mukavia juttuja. Ja tuo Baddington-säästölipas oli kyllä löytö, noista saa pulittaa aika paljonkin nettikaupoissa. Itselläni on hakusessa edullisesti Yhdyspankin/Meritan maapallo-säästölipas. Pienenä minulla oli semmoinen pieni maapallo, mutta aikojen saatossa se on kadonnut jonnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :)

   Tiedänkin, mitä lipasta tarkoitat! Moni vanhoja pankkien säästölippaita omistava ei varmasti edes ymmärrä, että joku toinen niitä kerää ja että niillä on pienesti rahallista arvoakin. Toivottavasti eivät joudu vanhat lippaat roskiin sentään.

   Poista
  2. http://www.lippaat.com/ tässä muutamia, saa sivuilla myös mahdollisuus lähettää viesti :-)

   Poista
  3. Oi, siellä näkyy monta tuttua pankkia! Kaverilla oli pienenä tuo arkun päällä istuva Roope Ankka. Se oli minusta niin paljon hienompi kuin oma kultainen säästöpossuni (joka muuten varastettiin).

   Poista
 13. Oli pakko googlettaa Paddingtonpostaus edellisen Mikkijutun innoittamana. Voih ja ah, suloinen lipas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paddington on aika herttainen tapaus; hiljainen ja oikein mukava :)

   Poista
 14. Heips "eksyin" sattumoisin blogiisi ja tosi kivoja juttuja sinulla ! Meillä on kans pärekori ihan erään tutun korintekijän tekemänä ja toimii pyykkikorina. Tuo karhuherra Paddintgon on mainio.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!