tiistai 6. toukokuuta 2014

Viime hetken tulppaanitYritän välttää kukkakimppujen mainitsemista suoraan otsikossa. Olen varma, että tulppaanin ämppääminen heti ensimmäiselle riville rajaa vähintään 98 prosenttia lukijoista pois. Vain todella vannoutuneet lukijat ovat jaksaneet lukea tähän asti. Kiitos siitä.


Keittiössä sinnittelee viimeisiä hetkiään ihastuttava punainen tulppaanikimppu. Tulppaanit ovat minusta näteimmillään tässä tilassa, mutta kahden  minuutin kuluttua ne ovat jo lakastuneet pilalle. Onneksi väriloiston voi napata talteen ikiajoiksi kameralla.


Katselin eilen huvikseni Ylen sivuilta pian kymmenen vuotta vanhoja Estonia-aiheisia uutispätkiä (klik); en tiennytkään, että Yle on noin hienosti arkistoinut noin vanhojakin juttuja nettiin. Estonia, Titanic, Tshernobyl ja kaikki natsi-Saksaan liittyvä ovat aiheita, joita pitää aina tasaisin väliajoin muistaa googlettaa. Kas siinä aiheita, jotka eivät koskaan lakkaa kiinnostamasta.


Vuonna 1994 olin yhdeksänvuotias, mutta muistan silti osan senaikaisista Estonia-aiheisista uutispätkistä. Uutispätkistä näkee, että vuonna 1994 ihmiset ovat pukeutuneet karseannäköisiin vaatteisiin, mutta kun lisätään kymmenen vuotta, ollaan jo melkein eilispäivässä. Paitsi että vuodesta 2004 on myös kymmenen vuotta. Näytettiinkö silloinkin typeriltä ja onko sekin jo esihistoriaa? 90-luvulta 2000-luvulle tuntuu tapahtuneen hirvittävä loikkaus, mutta onko se vain minun pääni sisällä?


Tänä iltana saan vihdoin saumurin, jonka ostamista olen pitkän aikaa empinyt. Nyt vähän jänskättää, jos käytettynä ostettu kone onkin jotenkin huono tai epätoimiva. Vielä kun keksisin, miten ja minne rakennan pysyvän ompelupisteeni, niin kylläpä minä sitten varmasti ompelisin!


12 kommenttia:

 1. Joo ihan järkkyä, että Estonian uppoamisestakin on jo 20 vuotta. Mä olin silloin 11 ja muistan myös ihan tarkkaan kun uutisia seurattiin. Se oli aika pelottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistin ainakin meressä ajelehtivat lautat ja yhden suomalaismiehen haastattelun noista uutispätkistä. Jännä, että ovat jääneet mieleen.

   Poista
 2. Kyllä sinun nyt kelpää surautella saumurillasi..:) Luin juttusi loppuun..:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä luit! Hieno juttu! :)

   Tuleekohan mulle nyt kauheat paineet, kun on kaikki pelit ja vehkeet. Ajattelin, että kokeilisin ommella jotakin valmiiden vaatteiden mukaan tehdyistä kaavoista. En ole sitä koskaan vielä yrittänytkään, eli vierailla vesillä mennään.

   Poista
 3. Tulppaanit on ihania ja tuoreista kukista on aina kiva ottaa kuvia ja laittaa blogiin. NOi keltaiset kupit on kauniita ja ihanan värisiä varsinkin.
  Itsekin haaveilen saumurista mutta haaveena myös yhtä sun toista muutakin niin voi olla, että saumurin saaminen on todella pitkällinen projekti ja lisänä on tuleva ja menevä ompeluinnostus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset kupit sain joskus äidiltä lahjaksi. Ne on kyllä hienot. Mukien parina on samaa sarjaa olevat leipälautasetkin.

   Mullakin on aina saumuri keikkunu ostettavien asioiden häntäpäässä. Olen miettiny, että ompeluinnostus on niin ailahtelevaa, että voi jäädä saumuri vähälle käytölle. Mutta mistäpä sitä tietää ennen kuin kokeilee. Vielä kun ois oikein muikeat kangasvarastot, niin kai sitä sitten ompelis :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Ja hitsi, sun blogin takia mulle on kehkeytynyt yksi mielihalu, jonka olemassaoloa en ennen edes tiennyt! :D Tuo keltainen Grapponia-vaasi on niin ihana, että aina kun se vilahtaa sun kuvissa, muistan että minäki haluaisin löytää sellaisen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella ihmisellä Grapponia-himotus esiintyy piilevänä. Hyvä, että sinä olet sen nyt itsestäsi tunnistanut! Itse ostin omani vuosi sitten Huuto.netin kautta. Kirppareilla ei taida noita ihan jatkuvasti tulla vastaan, mutta antiikkiliikkeistä varmaan löytyy. Mie olen ihastellu Grapponiasta myös niitä jälkiruokakippoja ja jälkiruokamaljaa. Sinisenäkin ne on tosi hienot :)

   Poista
 5. Ei kai nyt kukat ketään karkota! Ja tulppaanit ovat kauniita ja juuri niin kuin sanoit.
  Onnea uudelle saumurille, nyt odotellaan, mitä sillä syntyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mie luulen, että kukat saattaa karkoittaa :)

   Kiitokset saumurionnitteluista! Kävin jo ennen vappua kangasostoksilla, vaikken yhtään tiedä, mitä tekisin. Ehkä turvallisinta tehdä kotelomekko ensin ja kattoa siitä sitten eteenpäin :)

   Poista
 6. mä olen susta huolissaan. Onko kaikki hyvin `?
  Tästä alkoi koiravapaa kirjoitusrumba ja se jatkuu ja jatkuu.
  Oletko antanut koirat pois ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on aivan hyvin! :) Nyt on vain ollut tosi paljon töitä ja muuta häslinkiä, niin ei ole ehtinyt kauheasti bloggailla. Kaikki rakentava vapaa-aika on kulunut ompelukoneella. Ja siitä johtuen meillä on niin sotkuista, ettei kotikuvia tekisi edes mielikään ottaa.


   Koirat pyörivät jaloissa sen minkä kerkeävät. Molemmille kuuluu oikein hyvää. Manu ei ole oppinut yhtään mitään, ja siltä pääsee aina ilopissat kintuille, kun se oikein innostuu.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!