perjantai 2. toukokuuta 2014

VapputorillaAivan parasta vapaapäivän (tai oikeastaan minkä tahansa päivän) viettoa on, kun nukkuu oikein myöhään ja heräilee kaikessa rauhassa hiljaksensa. Vappupäivä kaikessa juhlavuudessaan eritoten on yksi niistä aamuista, jolloin ei koiria minun mielestäni tarvitsisi viedä pihalle ollenkaan, eikä lasten varsinkaan saisi turhanpäiten metelöidä ja rellestää. Sanomattakin on selvää, että naapureiden täytyy nukkumisaamuina myös olla hiljaa.


Oma ehdotukseni vappupäivän rattoisasta vietosta kaikuivat kuuroille korville. Kahdeksanvuotiaan mielestä myöhään nukkumisessa ei ole mitään tavoittelemisen arvoista, ja niin se vain piti taas kammeta itsensä hereille ja lähteä vappumarkkinoille kukonlaulun aikaan. Oikeasti yritimme nähdä vanhojen autojen kulkueen, mutta olimme ilmeisesti aivan väärässä paikassa ja vieläpä väärään aikaan.


Autot jäivät näkemättä, mutta olipa markkinoillakin mukavaa tunnelmaa.

En arvannut, että olisin löytänyt torilta mitään ostettavaa, enkä ensin ottanut edes lompakkoa mukaan. Odotin näkeväni pelkkiä krääsämyyjiä, mutta niin vain piti kotona pyörähtää ja tulla takaisin uudemman kerran paremmin varustautuneena.

Anun käsityöt -yritys oli minulle ennestään tuntematon, mutta ihastuin heti näihin söpösuloisiin kierrätyskäsitöihin. Yksi örrimörrikkä (20 e) ja yksi trikoopipo (5 e!!) pojalle tarttuivat mukaamme. Erityisen hienoja olivat myös maatuska-aiheiset avainnauhat (7 e) ja söpöt virkkuutyöt.

Lakua täytyy aina ostaa markkinoilta. Markkinat ilman lakua ovat teeskentelyä.
Ja niinpä sitten rullattiin ostokset pyörän tarakalle ja hurautettiin kotiin! Innostuin näistä värikkäistä käsitöistä niin kovin, että varasin vihdoinkin kauan haikailemani saumurin. Käytettynä toki, ja saan sen itselleni vasta joskus tolkuttoman pitkän ajan päästä, mutta onpahan taas jotain, mitä odottaa. Kangaskaupassa kävinkin jo ennen vappua, ja nyt täytyy tarkkaan harkiten miettiä, miten uudet hienot kankaat käyttäisi.


4 kommenttia:

 1. Meilläkin vierähti tovi jos toinenkin kaupungillq. Autot meni meilläkin ohi suun tai paremminkin ohi silmien mutta motskarit ehdittiin nähdä, mielummin silti olisin niitä autoja katsellut.
  Meillä alkaisi makkarin remppa mutta mieheni on pelotellut tapetin repemisestä minut ihan hysteeriseksi. Kuulemma tapetin poisto voi viottaa seinää ihan kunnolla. Voihan paska ja vanha tapetti ärsyttää aivan tosissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin googlettaa niitä vanhoja autoja, mutten löytänyt mitään tietoa. Kuulin vain, että jostakin ajavat jonnekin.

   Tapettien poistaminen on karseaa hommaa. Onnea puuhaan! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!