maanantai 19. toukokuuta 2014

TSI: Palapelin jämäpalat käyttöönKierrätyskeskus se on kertakaikkisen mahtava paikka. Täällä kierrärin yhteydessä toimii myös jonkinlainen työpaja, jossa valmistetaan myyntiin pieniä puutöitä ja tuunaillaan vanhaa. Työpajan tuotteita myydään kierrätyskeskuksessa omassa nurkkauksessaan, ja tällä kertaa tein sieltä hienon pienen löydön. 


Sopivat meille kuin nenä päähän!


Katsokaa; vanhoista vanerisista palapelinpaloista tehtyjä avaimenperiä! Kuinka ihastuttavia! Avaimenperät maksoivat maltillisesti euron kappaleelta. Olisin halunnut ne kaikki itselleni, mutta valikoin kolme mielestäni hienointa.
Arvostan kovasti tämäntyyppistä käsityötä ja kekseliäisyyttä, mutta täytyy myöntää, että pihi mieleni meinasi heittäytyä hankalaksi: tähän askarteluun ei tarvita muuta kuin valmis vaneripalapeli, porakone ja avainlenksu. Etsin käsiini monta samanlaista palapeliä kirpparilta! Kolmella eurolla teen satoja avaimenperiä! Säästän! Kävin syvän henkisen kamppailun järjen äänen ja sisäisen kitupiikkini kesken ja lopulta päätin, että euro näin hienosta ideasta ja työstä on aivan hyvä sijoitus. Voin hyvin kuvitella itseni tehtailemasta vastaavia avaimenperiä satamäärin yöt pitkät, mutta jospa näin alkuun pärjäisin kolmella.


(Oikeasti sain nämä avaimenperät vieläkin vähän halvemmalla, kun kierrätyskeskuksen myyjä painoi kassan summaksi vahingossa 1602 euroa. Minulla ei ollut sopivaa käteisrahaa, ja korttia ei voinut käyttää, paitsi jos olisin halunnut maksaa tuon 1602 euroa 3.60 euron sijasta. Tuhat pistettä sille, joka keksii, miten tähän virheelliseen lyöntiin päädyttiin.)


Olisipa karseaa olla oikea käsityöläinen. Saisin aivoverenvuodon, kun katselisin vierestä, kuinka kaikki minä-teen-tämän-itse-kotona-halvemmalla -ihmiset varastaisivat hienot ideani.


Mikä onni, etten itse ollut se, joka ensimmäisenä keksi tehdä vaneripaloista avaimenperiä.


16 kommenttia:

 1. Oi ompa sympaattisia ja kivoja. Kieltämättä heti tuli mieleen, että täytys tehä itsekkin. On paljon kivoja ideoita ja osa vaan helpompi ostaa ja kannattaa käsityötä. Herkästikkös iso osa ideoita myös unohtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ne vain olekin! Näihinhän on ihan mahtava käyttää sellaisia palapelejä, joista puuttuu vaikka yksi pala.

   Poista
 2. no tuo on kyllä tosi hieno idea...ensikerran kun kierrän kirpparilla etsin tuollaisia palapelejä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepä se! Näitä vanerisia palapelejähän tehdään ihan nykyäänkin, mutta minusta nuo vanhat kuvat ovat paljon hienompia :)

   Poista
 3. No niin siinä se tuli idea kun männä viikolla pähkäsin mitä nuille peleille tekisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Mie taas olen miettiny, että siitä vaneripalojen taustaosasta vois askarrella ilmoitustaulun, jos ei palapeli olisi niin kovin pieni.

   Poista
 4. Hah, niiiin tunnistin itseni! Joitakin vuosia sitten tein periaatepäätksen, että vähennän "varastamista" ja ostan ideoita. Kyllä mää vielä varastelenkin, toisinaan ei vaan pysty ostamaan. Vaikka kuinka arvostan käsityötä, niin joskus hinnoissa tulee kipukynnys vastaan.

  Ja omaan käyttöön ja sukulaisten/kavereiden iloksi sitten niitä ideoita itseeni imen. Pieni lieventävä asianhaara, rauhoittelen itseäni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Omaan käyttöönhän saa kopioida vaikka kaikki maailman ideat, mutta on se silti kiva ja kohtuullista ostaa suoraan siltä, joka idean on keksinyt :)

   Poista
 5. Kilpailuhenkisenä yritän saada edes puolet niistä tuhannesta pisteestä: kassa aloitti lyömään 1 euroa kertaa 2 + 1,60 e. Arvasinko oikein? Paljonko tästä heruu pisteitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin! 2 euroa + 1.60 euroa näpsähtikin kassaan muodossa 1600 euroa + 2 euroa :) Selvityksesi vähän ontui, koska 2 + 1.60 tekee 3.60, mutta jos tarkoitit tuota lyömävirhettä, niin saat täydet tuhat pistettä! Onnea! :)

   Poista
 6. Ihania! Ehkä idean "varastamisen" vastapainoksi voisi viedä paikalle omasta kirppiskuormasta jotain lahjoitettavaa, joista tuolla saataisiin tehtailla uusia tuotteita myyntiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tosiaan alkaa viedä kierrätyskeskuksellekin tavaraa, kun se on niin mahtava paikka! :)

   Poista
 7. aivan ihana idea,saa aikasta persoonallisia avaimenperiä,jos malttaa etsiskellä sopivia palapelejä,hyvä idea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jos sattuu joskus tämmöinen vanhempi vaneripeli vastaan, niin sehän kannattaa ostaa vaikka vajavaisena. Uusinakin näitä kyllä saa, mutta eivät minusta ole ollenkaan niin hienoja.

   Poista
 8. Vautsi, onpa hauska idea =) Pitääpä koittaa muistaa katsoa kierarissa käydessä vieläkö niitä olisi, en kehtaa ostaa palattomia palapelejä xD Paitsi jos sä löydät jtn kivoja ja myyt mulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypä kurkkaamassa! Nämä avaimenperät oli aika huomaamattomasti siellä pienessä korissa. Niitä oli enää muutama jäljellä, mutta voihan olla, että niitä tehtaillaan suuren kysynnän vuoksi lisää :)

   Kerro sitten, löytykö niitä vielä!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!