perjantai 23. toukokuuta 2014

Kirppislöytöjä ja ensimmäinen askel kohti toimivaa ompelunurkkaustaOlettehan huomanneet, että huomenna on Siivouspäivä-kirppistapahtuma. Huomenna kuka tahansa saa mennä kaupungille, puistoihin tai omalle pihalle myymään omia tavaroitaan. Aktiivisimmat myyjät ovat merkinneet oman myyntipaikkansa Siivouspäivän nettisivuilta löytyvälle kartalle, jotta ostajat tietävät, mistä kojuja lähteä etsimään. Itsekin harkitsin myymään lähtemistä, mutta olen siihen liian laiska.


Sen sijaan otin varaslähdön kirppistapahtumaan ja kävin päivän päätteeksi kotimatkalla kirpparilla. Kirpparilta etsittävät asiat kulkevat kausittain, ja nyt tuntuvat kankaat hyppivän silmille. 


Kasan alimpana oleva ruskea-valkoinen retrokangas, josta otin todella hyvän ja havainnollisen kuvan, ilahdutti selkeillä linjoillaan. Keskimmäisenä on kukkakangas, joita kohtaan olen viime aikoina kehittänyt rakkaudellisen suhteen, ja päällimmäisenä ihastuttava Marimekon Tantsu. Kangaspala on aika pieni, 76 x 138 senttiä, enkä ihan vielä tiedä, mitä siitä tekisin, mutta enköhän jotakin keksi. 


Kotona hintalappuja irrotellessa järkytyin pahemman kerran, kun huomasin hintalapputarran alla olevan tarramaisen varashälyttimen, joka oli kiinnitetty kolmella (!!!) nitojan (!!!) niitillä (!!!). En varmasti olisi ostanut kangasta, jos olisin huomannut siinä niittejä, mutta onneksi niitit eivät olleet katkoneet kankaan lankoja. Nyt kuitenkin kaikille nitojalla kankaaseen läiskijöille yhteisenä pahennuksen saarnana: lopettakaa heti se nitojan kanssa rilluttelu!


Muina löytöinä kasassa on Arabian suloinen, vaaleanpunareunainen pikkulautanen, joita ajattelin kerätä syksyksi pienen asetelman isoja pöytäkynttilöitä varten, vanhempi Asterix-sarjakuva pojalle sekä vanerinen Domino ja peltinen työkalupakki. 


Söpö työkalupakki on ensimmäinen askeleeni kohti hienoa ompelunurkkausta: tähän suunnittelin jemmaavani lankarullia. Harmikseni edeltävä omistaja on käyttänyt työkalupakkia työkalupakkitarkoituksessa, ja peltirasia odottaa nyt kunnon kuurausta. Jos olisin reipas, voisin päällystää sen sisäpuolelta vaikka kukkatapetilla tai kankaalla.


Erehdyin ensin luulemaan Domino-peliä oikeasti vanhaksi, mutta tämähän onkin Tiimarista. Tarkoittaako nuo hintalapun yläreunan luvut, että tuote on tullut myyntiin 12. helmikuuta 1992? Vanerisista paloista voisi askarrella yhtä jos toistakin (vaikka niitä avaimenperiä!), mutta en taida raaskia hajottaa täydellistä pelisettiä. Mutta jos siitä ensin menisi paloja hukkaan, niin sitten kyllä...Vielä bonuksena yllätysvinkki!


Ostan nykyään aika usein neilikoita lähikaupasta, koska neilikat ovat paitsi edullisia, myös kestävät viikkotolkulla. En edes tiennyt, että näissä viiden euron puskissa on joku kampanja meneillään, joten yllätyin varsin iloisesti, kun kotona käärettä avatessa kimpun seasta putosi pieni helmirannekoru. Rannekorun vyötteessä kerrotaan, että korut ovat afrikkalaista käsityötä, ja rannekorut ovat jaossa toukokuun aikana.


Harmi, että toukokuuta on jäljellä enää niin lyhyt aika. Tämmöiset "kerää kaikki" -tyyppiset oheistuotteet vetoavat minuun niin, että tekisi heti mieli mennä hakemaan vähintään neljä uutta puskaa. Uskon, ettei tempaukseni saisi muun perheen siunausta, joten minun täytyy nyt vain malttaa mieleni.


6 kommenttia:

 1. Hienoja kirppilöytöjä! Nuo kankaat ovat vaan niin kauniita..:)
  Aurinkoista lauantaipäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Värikkäät ja kuviolliset puuvillakankaat on kyllä ihania! :)

   Poista
 2. mä olen ihan samanlainen. kerää kaikki ja minähän kerään. Vaikka vaan siitä ekasta tykkäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mitään väliä, mitä sitä kerää, kunhan kerää. Minussa elää pieni metsäläinen, joka varautuu talveen (ja kesään ja syksyyn ja kevääseen) keräämällä monenlaisia jemmavarastoja.

   Poista
 3. Nuo dominot on sellaisia kuin mulla oli lapsena (-77). Näyttävät ainakin samanlaisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä nappuloissa on tosiaan vanhahtava kuvitus. Ehkä ne on tuolloin 90-luvulla otettu uustuotantoon :) Nuo nappulat on siis Tiimarista ja niiden hintalapusta näkee, että ne ovat olleet myynnissä vuonna 92.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!