tiistai 13. toukokuuta 2014

Kirppariverhosta kukkamekoksiKirppariverhomekko on nyt täysin valmis, ja siitä tuli mielestäni oikein nätti! Yllättävän paljon työtä riittää tämmöisessäkin, melko yksinkertaisessa mekossa. Tähän tanttuun taisi kulua kolme iltaa.


Ehta pihiys ja visukinttuus on tärkeä osa valmiin käsityön hienoutta, joten mainittakoon, että tälle mekolle tuli hintaa 5.90 euroa. Tai oikeastaan vähemmän, koska verhokangasta jäi vielä ylikin. Vetoketju löytyi vetoketjujemmasta, jota olen kerryttänyt luonnollisesti kirppareita kierrellen. 


Vetoketjujemmani alkaa muuten olla näkemisen arvoinen kohde. Rakastan niitä ihmisiä, jotka lopettavat käsitöiden harrastamisen aivan kokonaan ja ronttaavat ylimääräiset tarvikkeet kirpparille minihintaan.
Ja tämä: oijoi saumuria! Mahtava vehje! En ole muuten koskaan aikaisemmin tainnut omistaa mekkoa, jossa olisi vuori myös alaosassa. Vai kutsutaanko tuota alushameeksi? Paksumpi kangas alaosassa tuo mukavasti pientä pönäkkyyttä mekkoon ilman, että menisi liiallisuuksiin.

Kaavat mekkoon löysin Suuri Käsityö -lehden numerosta 4/2013. Olkaimia täytyi lyhentää, että selkä istui kunnolla, mutta muuten malli oli aivan passeli sellaisenaan.
Käsityön valmistuminen on tietysti hienoa sinänsä, mutta toisaalta siihen liittyy myös ankeaa tyhjyyttä. Siinä se nyt on. Mitä seuraavaksi? 


Onneksi tällä kertaa ei ole tätä ongelmaa; aloin nimittäin heti työstää seuraavaa mekkoa. Olen saanut blogin kautta pari kertaa pyynnön tehdä simppeli tutoriaali mekon ompelemisesta. Tämä on mielestäni varsin toteuttamisen arvoinen idea, ja aloinkin heti sinisen kukkamekon valmistumisen jälkeen tuhertaa toista mekkoa, tällä kertaa omilla kaavoilla. Ja vieläpä niin, että ohjeen pystyy toistamaan kuka vain.


Kaikki maailman asiat eivät missään nimessä koskaan voi olla yhtäaikaisesti hyvin. Niinpä nyt, kun minulla on uusi hieno saumuri, alkoi vanha ruma ompelukone taas kerran ryttyillä. Uuden mekon ompeleminen oli pakko jättää kesken, vaikka niiiiin kovasti tekisi mieli saada työ valmiiksi. On hirvittävän jännittävää kokeilla jotakin uutta, ilman valmiita ohjeita.


Pian on siis luvassa taas ompelujuttuja. Mahtavaa olla taas pitkästä aikaa tuotteliaalla tuulella!


32 kommenttia:

 1. Ihana! Kyllä kelpais mullekin :D T Päivi

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tuo kangas oli niin kutkuttavan syötävä, että se oikein huusi mekoksi pääsemistä!

   Poista
 3. Todella kaunis! Vaatii silmää osata bongata sopivia kankaita kirppareiden tarjonnasta. Tämä on täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Toisinaan ne hyvät kankaat hyppää silmille kirpparitarjonnasta, toisinaan niitä ei millään löydä.

   Poista
 4. Upea mekko! Minulla tuollaisen tekemiseen menisi varmaan kolme kuukautta, joten ohjeistusta kyllä kaivattaisiin täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkyttävä sotku olkkarissa pitää huolen siitä, että hommat valmistuu ripeästi :) Olen myös tosi malttamaton saamaan ompeluksen valmiiksi, enkä ikinä raaskis jättää työtä kovin pitkäksi aikaa odottamaan. Siinä on vaarana, ettei kohta enää kiinnostakaan.

   Poista
 5. Mää aina niin kateellisena katselen sun ompeluja ja nyt toi kangas on niin AAAHHHH ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Kangas oli kyllä mukava löytö!

   Poista
 6. Tykkään kovasti sekä kankaasta, että mekosta. Ei näytä lainkaan verhokankaalta lopputuloksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä olisi toinen verhopala jäljellä. Siitä voisi tehdä vaikka hameen.

   Poista
 7. Kylläpä jollain vaan on taito hyppysissään. Tuosta tuli ihan älyttömän hieno!!! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain :) Tein tämän ihan valmiilla kaavoilla ja seurasin ohjeita järjestelmällisesti yksi kerrallaan :) Tämän mekon jälkeen yritin omaa kaavoitusta, mutta se ei enää ollutkaan aivan niin yksinkertaista.

   Poista
 8. Olen mykistynyt. Ihan mielettömän kaunis mekko! Hienoa, että jotain tutoraalia on tulossa, tartun mielelläni haasteeseen. :)

  http://pikku-bambin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Itse kaavoitetusta mekosta ei tullut aivan sen mallinen kuin olin kuvitellut, mutta samalla periaatteella ne kaikki tehdään. Ohjeiden kuvaaminen oli muuten melkolailla vaikeampaa kuin olisin odottanut: keskeneräinen mekko on yhtä myttyä, ja siitä on tosi vaikea saada selkeitä kuvia!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Mekon malli on kyllä tosi nätti, ja olen onnekas, kun se olkapäitä lukuunottamatta istui tuollaisenaan! Muutosten tekeminen kaavoihin on aina niin vaikeaa.

   Poista
 10. Mekko-ohjetta odotellessa. :) Kaunis tuo kukkamekko, niin kesäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaisesta mallimekosta puuttuu vielä vetoketju, mutta muuten olen kuvannut tekovaiheet säntillisesti. Toivottavasti niistä vielä postaus syntyy :)

   Poista
 11. Aivan ihana mekko! Ja kuvitella, että se on tehty vanhasta verhosta.

  Oma ongelmani on, että hamstraan kyllä palalaareista kankaita ja kirpputoreilta retroverhoja, mutta en saa koskaan aikaiseksi tehdä niistä mitään. Se ompelukoneen kaivaminen esille, kaavojen ja kankaiden leikkaus on niin työlästä... Pelkkää laiskuutta siis.

  Siksi niin ihastelen täällä sinun aikaansaannoksiasi. :)

  T: Sansi / Pilkkumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat verhot on melkeinpä parasta ompelumateriaalia! Jos eivät ole haalistuneet auringonvalossa, eivät juurikaan ole joutuneet kulutukselle alttiiksi. Verhoihin kun harvemmin saa mitään mustikkasoppaa tai kahvitahroja läntättyä :)

   Hyi, ompelukoneen edestakainen vekslaaminen on inhottavaa. Kankaiden ja kaavojen leikkaaminen on minusta kyllä ihan mukavaa, mutta tosi vaikeaa on aina löytää mukava malli.

   Poista
 12. Ihana mekko! Ommellessa pääsee tosi helposti sellaiseen flow-tilaan, että unohtuu ruoka ja lapset! Täytyy kyllä myöntää, että nyt iski saumurikateus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :D Flow-tilassa ei millään malttaisi tuhlata aikaa esim. syömiseen. Koirien ulkoiluttaminen kesken hyvän ompeluksen on kaikkein pahinta. Tosi vihaisena pitää lähteä koiria pissattamaan, jos eivät muka jaksa sen verta pidätellä, että päästään hyvään vaiheeseen ompeluksessa.

   Saumuri vaikuttaa oikein pätevältä vehkeeltä, vaikka sen täytyy olla vähintään parikymmentävuotias. Ajattelin, että ostan mielummin vanhan käytetyn kuin uuden halvan. Luotan enemmän vanhempaan laatuun ja sen kestävyyteen. Ihan toinen asia olisi tietysti uusi hyvä saumuri, mutta sitä varten täytyisikin sitten kaivaa pätäkkää ihan eri tavalla.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!