lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pinkkiä parvekkeelleVarastotiloissa maalaamani kalusteet olivat herättäneet talonmiehen huomion: huoltomies oli jättänyt muovialustan päälle viestin, jossa ystävällisesti huomautettiin, että "tämänkaltaisia" projekteja kuuluu harrastaa talon askarteluhuoneessa. En ole koskaan kuullutkaan mistään taloyhtiön askartelutilasta. Kuulostaa tosi pösilöltä ja epäuskottavalta. Täytyy kai kuitenkin lähteä tutkailemaan kellaria paremmin, vaikka voisinpa melkein vannoa, ettei täältä löydy mitään askarteluhuonetta.


Maalipurkin kyljessä luvattiin maalin kuivuvan vuorokaudessa. Ensimmäisen maalikerroksen ja ensimmäisen vuorokauden jälkeen pinta ei ollut lähimainkaan edes pölykuiva, mutta koska minulla oli kiire saada kalusteet pois yleisistä tiloista kuleksimasta, länttäsin toisen kerroksen vielä märän maalin päälle. Sen jälkeen odotin kuivumista viisi päivää, ja lopulta huoltomiehen hätistelylapun ahdistamana kannoin puolikuivat kalusteet parvekkeelle. Maalausjälki on aika karseaa, joten märkään maaliin painunut, valtava peukalonjälki on korkeintaan komistus kokonaisuudessa. Harmi tietysti, että ison vaivan jälkeen lopputulos ei ole lähimainkaan kuin tehtaan hyllyltä, mutta mitäpä tuo haittaa: kyllähän näille peffan painaa ja kaffit ryystää. Pääasia kuitenkin on, että kunnollinen maali suojaa puupintaa ja pidentää sateessa ja tuiskeessa säilytettävien kalusteiden käyttöikää.

Vastavaloa vasten on todella vaikea ottaa valokuvia, mutta ylempi ja alempi kuva yrittävät demonstroida sitä, miten parvekkeen oven viereen kiinnitetty taimihylly tuntuu tuovan ulkotilat sisälle asti. Ihanan keväisen raikas tunnelma!Parvekkeemme on minimaalisen pieni ja umpiruma, mutta parempi sekin on kuin ei parveketta ollenkaan. Lattialla on tällä hetkellä miehen edellisestä parvekkeesta ylijäänyt vihreä matonjämä, joka on auttamattoman pieni tähän tilaan. Olemme yrittäneet miettiä erilaisia lattiavaihtoehtoja parvekkeelle ruman betonilattian peitoksi. Parvekekaide on itsetuhoisen matala: seyltää minua kymmenen senttiä navan alapuolelle, enkä minä ole edes pitkä. Tänne muuttaessa kaide oli kauhistus, ja ihmettelimme, miten talosta ei lakoa porukkaa kuin heinää säännöllisten parvekeonnettomuuksien vuoksi. Kaiteen mataluuden takia ei tekisi mieli nostaa lattiaa enää yhtään, joten matto tuntuu näillä näkymin järkevimmältä vaihtoehdolta.


Vielä on ulkosalla viimaisan kylmä, mutta jahka säät tästä lämpenevät, pääsee parvekekin parempaan käyttöön. Oveen pitäisi itse asiassa kiinnittää verkko, etteivät pennut pääse parvekkeelle ja putoa jostakin kolosta alas. Elmoa ei parveke kiinnosta yhtään, enkä aina meinaakaan muistaa, ettei ovea saa jättää auki. Onneksi uteliaat pennut pitävät huolen siitä, etteivät pääse unohtumaan, ja tunkevat pienet kuononsa heti joka paikkaan.


11 kommenttia:

 1. Aika herkkukarkki näköiset kalusteet. Aika outoa että maalin kuivuminen vei niin paljon aikaa. Itse olen hätähousuna odotellut korkeintaan tunnin kaksi ja sutinut uutta kerrosta. Meillä oli terassilla sellaiset neliön mallisey puiset laatat. Ne oli kyl kätevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen mukaan niistä saa migreenin :)) Jotakin mesosi siitä, että teen tästä talosta barbitalon, ja että tuosta väristä sopiva määrä olisi yksi ruukku (tuo joka näkyy parvekepöydällä).

   Viimeksi maalasin taimihyllyjen laudat, ja silloin maali kuivui tosi nopeasti. Itsekin tosi harvoin odottelen oikeaa kuivumisaikaa, koska maalaamiseen menee muutenkin niin paljon aikaa. Etenkin, jos pitää maalata molemmat puolet kahteen kertaan.

   Nythän maali oli ikkunamaalia, edellisellä kerralla jotakin sisäkäyttöön tarkoitettua kalustemaalia. Ei siis ihmekään, että kesti kauemmin kuivua, mutta että vielä viiden päivän jälkeen pinta ei kestänyt kosketusta?

   Poista
  2. Tuommoisia laattoja ollaan myös katseltu! Saa nähdä, innostutaanko tänä kesänä miettimään lattia-asiaa uudelleen. Kiva vaihtoehto voisi olla semmoinen kokopitkästä laudasta varta vasten tuota tilaa varten nikkaroitu lattia, mutta en tosiaan tiedä, uskallammeko nostaa lattiaa matalien kaiteiden vuoksi.

   Poista
 2. Siis IHANAN väriset...todellakin tykkään..:)
  Ihme nipottaja se huoltomise..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en tiedä, miksi en saa muka maalata siellä missä haluan :( :(

   Kiitokset vain! Tuo rempseä värisävy on minunkin mieleeni, ja parasta siitä tulee, kun se saa kaverikseen ihan muita värejä!

   Poista
 3. Parvekkeen lattian maalaaminen tekee muuten jo ihmeitä aikaan! nimimerkillä kokemusta on (siis tästä asiasta, ei paljon muusta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalattu betoni muuttuu kyllä tosi liukkaaksi talvella; se on vihonviimeinen yhdistelmä matalan kaiteen kanssa. Itse asiassa tuuletusparvekkeilla (siis niillä, joihin pääsee käytävältä) on matalat kaiteet ja maalatut betonilattiat. Se jos mikä on jotakin. Unohdinkin mainita tästä postauksessa. Pikkuisen vasta satanutta lunta päälle niin uu la laa!

   Muuten maali voisi ehkä ollakin vaihtoehto :)

   Poista
 4. Niistähän tuli aika herkut, aivan kuin kesä olisi jo tullut parvekkeellenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain! Melkein niin kuin olisi kesä, paitsi että vain sillä tavalla. että katsoo parvekkeelle sisältä käsin. Vielä paleltuu, jos pihalle eksyy.

   Poista
 5. Aivan ihanan väriset piristykset! Voi että, nuiden seurassa on varmasti kiva viettää välillä kahvihetket :)

  - Eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeelle aurinko alkaa paistaa ehkä iltapäivällä tai illalla. Aamuisin siellä on vilpoista kesälläkin.

   Löysin kirpparilta joskus aikaisemmin tosi sympaattisen pöytäliinan, jonka suunnittelin heti laittavani maalatuille kaluistelle :) Pitääpä sekin joskus kuvata!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!