lauantai 19. huhtikuuta 2014

PääsiäiskoristustaPääsiäisen tulo yllättää minut joka vuosi samalla tavalla kuin ensilumi autoilijat. Pääsiäiseenhän ei normaali ihminen pysty mitenkään varautumaan, koska sen ajankohta on hyvin häilyvä, eikä sitä voi ennalta arvata. Aika usein käy niin, että hätäännyn pääsiäisen korvilla ja juhlistan kevään kohokohtaa erehdyksessä vääränä päivänä, jo palmusunnuntaina. Ensi vuonna aion olla tässä asiassa tosi tarkkana. Ensi vuonna palmusunnuntaina istun kotona koko päivän ilman mitään suunnitelmia, syön maksalaatikkoa ja sanon että hah, kyllä minä niin tämän tiesin!


Pienen virheliikkeen jälkeen olen palannut takaisin oikeaoppisille pääsiäisenviettourille ja koristellut kotia hiljaisen viikon aikana. Muutama viikko sitten ostetut neilikat ovat vielä aivan hyvännäköisiä. Ohraruohokin kasvoi nätisti, ja pajunoksat koristavat keittiön ikkunaa. Tällä kertaa en laittanut maljakkoon vettä, etteivät pajunkissat ala pöllytä ja kasva rumiksi. Poika on askarrellut koulussa tosi hienoja juttuja, muun muassa ikkunaan kiinnitettävän silkkipaperipupun.

Ohraruohon istuttaminen kuuluu meidän pääsiäisperinteisiin, ja joka vuosi yritän miettiä vähän erilaisia istutuskippoja. Yhtenä vuonna istutin ruohon Kivi-tuikkuihin, tänä vuonna kokeilin korkeaa maljakkoa.

Myös koulussa on kasvatettu ohraruohoa. Tämän pulloon istutetun otuksen olisi tarkoitus olla pää, jolla kasvaa vihreää tukkaa. Jostain syystä poika on liimannut örkille vain yhden silmän. Jonkinlaista kapinahenkeä, ehkä.


Täällä Oulussa on aivan ihanan keväinen ja leppoisa päivä. Elmon kanssa jo käytiinkin lenkillä, ja nyt olisi aika viedä pennut pihamaalle. En olisi uskonut, että pennuista voi olla näin kova vaiva. Onneksi ovat sentään söpöjä, niin saavat kaikki vähäiset puutteensa ja aiheuttamansa vaivan anteeksi.


8 kommenttia:

 1. Minä taas ajattelin, että alan miettiä pääsiäisjuttuja ensi vuonna paljon aikaisemmin, kun taas se vaan yhtäkkiä tuli ja hyvä, kun ehtii vauhtiin mukaan.;) Ohra näyttää kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäinen on aina yhtä salakavala. Joulua ei voi mitenkään missata, mutta pääsiäisen kanssa saa olla tarkkana.

   Poista
 2. Siinä vaiheessa kun kaivelin kippoja esille että istuttaisin ohraa pääsiäiseksi tajusinkin olevani aivan liian myöhässä. Pisteli kipot nolona takaisin kaappiin ja toivoin että lapsi olisi istutellut ne hoidossa. Jep olihan se. Olen vähän aina kaikesta pihalla. Jospa tsemppaisi Vapun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulin, ettei ruoho enää ehdi itää, mutta ajattelin, että ei sillä niin ole väliä, kasvaako ruoho ennen vai jälkeen pääsiäisen. En kuitenkaan vielä pääsiäisen jälkeen raaski heittää ruohoja pois.

   Vappukin tulee tänä vuonna erityisen yllättäen, vain pari viikkoa pääsiäisen jälkeen! Nyt tarkkana!

   Poista
 3. Mutta missä ihastuttava höyhenkranssi? :)

  Pääsiäinen tulee kyllä aina vähän varkain. Istutin myös ohraa ja yllätyksenä tuli, että se olisi hyvä tehdä 10 päivää ennen pääsiäistä, kun minä taas tein sen vain 5 päivää ennen. No, ehti se onneksi itää juhlan alkuun. ;) Istutin sen myös lasimaljakkoon, koska lasin, mullan ja ruohon yhdistelmä on vain niin vastustamaton.

  Hyvää pääsiäistä myös teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, höyhenkranssi! Olin aivan unohtanut sen! Mutta eipä sen paljon väliä; vaikka olisinkin miettinyt höyhenkrassin tuomista sisälle joulusta saakka, en olisi jaksanut sitä varastosta metsästää. Varasto kaipaa perinpohjaista siivoamista, että sieltä voisi löytää tarvitsemansa.

   Poista
 4. Jos nyt alat puhaltelemaan ilmapalloja, ne ovat vielä hengissä vappuna. Samoin serpentiinit. Varsinkin jos ne on koirien ulottumattomissa.

  Pääsiäisen ensimmäiset merkit tulevat siitä, kun pääsiäismunat ilmestyvät kauppoihin.
  Lisäksi kun ovikello soi ja oven takana on mini-ihmisiä, päällään oudot vaatteet ja risuja (?) käsissään, tiedät h-hetki on oven takana. Tällöin kun laittaa rairuohot kasvamaan, onnistuu varmasti. Harmi kun ei ole enää Tiimareita ja -70% aleja. Niiden otollinen ajankohta pääsiäistavaroille olisi nyt.

  Itse olen muutaman mini-Aaltomaljakon pilannut, kun laitoin jotain niihin kasvamaan. Nyt maljakot ovat rumia ja naarmuisia. Soveltuvat enää vst käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, olen taas unohtanut, että vappuun piti valmistautua. Sima on taas tekemättä jne jne :( Miten ihmiset pysyvät mukana tässä järjettömässä juhlatahdissa? Voin hyvin kuvitella, kuinka taas tänä vappuna juoksen vappuaattona kaupasta toiseen hiki päässä etsimässä munkkirasvaa, joka on joka paikasta lopu.

   Kiitos näppäristä vinkeistä pääsiäisen suhteen! Jotenkin tuo palmusunnuntai pääsee aina yllättämään ja hätäännyn, että nyt pitäisi olla jo valmista. Ja niinhän se pitäisikin: mitä järkeä on enää pääsiäispäivänä koristella kotia? Heti seuraavana arkipäivänä pääsiäinen on jo niiiin nähty. Pääsiäistä ja kaikkia muitakin juhlia kuuluu fiilistellä ennen kuin ne ovat käsillä.

   Voipi olla, ettei lasi tykkää hirveästi, jos sinne tunkee multaa. Hyvä pointti siis.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!