maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kukkamultaa ja sanomalehtikuppejaOikeaa puutarhaa ja sitä vanhoista ikkunoista rakennettua, huvilamaista kasvihuonetta odotellessa tyydyn toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon, taimien istuttamiseen eteisen lattialla. Keväiset kylvöpuuhat ovat niin juhlava tapahtuma, ettei paikalla ja tilalla ole enää väliä.


Samalla, kun istutin uusia siemeniä ja pari sipulikasvia, siirsin vanhan tulilatvan suurempaan ruukkuun. Kaikki muut viherkasvimme joutaisivat jo kuolla, mutta tuo tulilatva on oikein mukava. Se oli aikanaan varkain levinnyt yhdestä ruukusta toiseen ruukkuun, ja kun alkuperäinen emokasvi jo haudattiin biojäteastiaan, oli varas elämänsä kunnossa.

Puinen palikka, jonka avulla pyöritellään sanomalehdistä istutusruukkuja, on osoittautunut hyväksi apuvälineeksi.

Ensimmäinen erä istutuksia on jo alkanut rehottaa, ja nyt olisi ilmeisesti harvennuksen aika. Parvekeasioiden suunnitteleminen ja valmisteleminen ovat parasta koko parvekkeen olemisessa. Kyllähän minä tiedän, että yksi kerrallaan kaikki istuttamani siemenet ja sipulit alkavat kuolla, mutta tässä vaiheessa siitä ei kannata välittää. Nyt sopii vain miettiä, miten hienosti vasta maalattujen puutarhakalusteiden vadelmanpunainen väri sopii yhteen taitepapujen vihreiden varsien kanssa. Hieno siitä tulee!

7 kommenttia:

 1. Ei todella kannatta ajatella sitä, että kuolevat...nautitaan tästä ajasta ja istutellaan...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään. Sitä paitsi istuttaminen on muutenkin kivempaa kuin valmiin kasvin katseleminen :)

   Poista
 2. Noi sanomalehtikipot on kyllä käteviä istutuksissa. Täälläkin pitäisi aloitella istutuspuuhat, taidan olla vähän myöhässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ennen kokeillut sanomalehtikippoja, mutta laitan kyllä aina ruukkujen pohjalle sanomalehteä, etteivät mullat valu pois. Hyvin tuntuu sanomalehti maatuvan, eli varmasti toimii siinä missä turveruukkukin.

   Vielähän tässä ehtii vaikka ja mitä! Maaliskuussa on aikaista, huhtikuussa on aivan sopiva :)

   Poista
 3. Ei tule vaan upea, tulee suorastaan loistava. innolla odottelen. Paljon enemmän kun lisää kuvia koirista.... Kuinkahan paljon koirakuvia tulee kun kakkonen muuttaa teille ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella paljon enemmän! Muutan blogini nimen Kirpparikeijun koirablogiksi <3 Postaan jatkossa vain koiranpennuista ja kaikesta sellaisesta, mikä liittyy koiranpentuihin.

   Poista
  2. Niin ja mikä riemu ja onni, että meille muuttikin nyt yhden sijasta kaksi pentua. Tuplasti enemmän koirakuvia!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!