perjantai 4. huhtikuuta 2014

HiomishommissaPannaanpa itselle muistiin: Koskaan, älä koskaan ala enää hioa parvekekalusteita. 


Älä koskaan. 


Joitakin vuosia sitten hioin ja maalasin edellisen vastaavan kalusteryhmän, koska tehtaan maalit  eivät kestäneet kulutusta ja alkoivat rapista. Silloin jo olin sitä mieltä, että olipa kerrassaan typerää nähdä niin paljon vaivaa muutaman kympin kalusteiden parissa nyhväten. Näköjään vuodet ovat tehneet tehtävänsä ja kullanneet surkeat muistot: lopulta mieleen jäi vain se, miten hyvin kunnollinen ikkunamaali kesti uudelleenmaalatuissa kalusteissa.


Nyt oli sitten miehen kalusteryhmän vuoro. Joku etäinen järjen ääni yritti huudella ja muistutella siitä, että klaffikaluisteisiin ei kannata järjellisen ihmisen kajota. En kuunnellut ääntä, mutta sentään suunnittelin pääseväni vähällä käyttämällä maalinpoistoainetta. Ainehan ei toiminut yhtään. Jos jotakin, limainen maalinpoistoaine teki maalin poistamisesta entistä vaikeampaa. Lopulta jouduin huuhtomaan maalinpoistoaineet pois ja hiomaan maalia perinteisesti käsipelillä. Menetin lukemattomia tunteja elämästäni, ison rahan ja kaiken vähäisenkin uskoni maalinpoistoaineisiin.


Hermot meinasivat mennä, joten päätin olla projektissani suurpiirteinen. Toinen vaihtoehto, joka näiden raatamiseen kuluneiden moninaisten päivien aikana nousi erittäin varteenotettavana mieleen, oli turvautua kirveeseen ja roskakoriin.
Maali on minun mittapuullani aivan surkean leväperäisesti poistettu, ja täytyy vain toivoa, ettei päälle tuleva maali ja alle jäävät jämät päätä reagoida keskenään epämieluisaan tapaan. Nyt on edessä onneksi mukavin vaihe: pian pääsen sutimaan uutta maalia pintaan!


Ensi kerralla ostan kalusteet, joita ei joko koskaan tarvitse huoltaa tai joiden huoltaminen sujuu edes jokseenkin normaalin jaksamisen rajoissa.


6 kommenttia:

 1. Ihan hyvinhän olet noista istuimista maalin poistanut...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitten lopulta. Mutta kovan työn takana se oli, eikä maalinpoistoaineesta ollut mitään apua. Hiekkapaperilla ne piti käsin hioa.

   Poista
  2. Maalinpoistoaineen tehokkuus riippuu kokemukseni mukaan maalista, ei niinkään itse poistoaineesta. Toisen maalin kanssa hyvin toiminut poistoaine ei saata toimia toisen maalin kanssa ollenkaan. Kummallista! Mutta hyvältähän se tulos kuitenkin näyttää :)

   Poista
  3. Niin se taitaa olla. Ehkä tuo aine tepsisi johonkin toiseen kalusteeseen, mutta ei siitä tiedosta hirveästi iloa tähän projektiin ole :)

   Poista
 2. Voi, onpa kurjaa. Toivottavasti maali tarttuisi nyt hyvin. Itselläni on meneillään maalinpoisto-operaatio Mademoiselle tuolista. Tsemppiä loppu-urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen kerros maalia on nyt sudittu, ja hyvin se tuntui tarttuvan. Pysyvyysongelmat varmasti näkyisivät sitten vasta myöhemmin, jos erilaiset maalit päättäisivät reagoida keskenään huonosti.

   Parisen tuntia taisi mennä ensimmäisen maalikerroksen sutimisessa. Vielä toinen kerros sudittavana, sitten 24 tuntia kuivumista ja se on siinä! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!