torstai 20. maaliskuuta 2014

Uutta maalia pintaanLähimmän rautakaupan hyllyt ilkkuvat yhä vieläkin tyhjyyttään tarvitsemieni liimapuulevyjen osalta. Maalaamisvimma jyllää juuri nyt kovana, joten hylyllevyjen puutteessa kasasin kotoa kaikkea mahdollista puista maalattavaksi.


Kolme kirpparilta vuosia sitten löytynyttä heppaa sai nyt uuden värin. Ostaessa maalasin ne mustiksi, ja olin nyt niin kyllästynyt mustina mököttäviin heppoihin, että olin jo tekemässä niistä meetvurstia. Vähän maalia pintaan, ja niin saivat heppapolot taas jatkoaikaa.
Jokin aika sitten löysin myös kirpparilta tuunausjemmaan laitettavaksi puisen kynttilänjalan eurolla. Ajatuksena on koota eriparisia puujalkoja samalla värillä maalattavaksi rykelmäksi. Tämä korkea jalka olkoon kokoelmani ensimmäinen kappale. Siitä tuli maalattuna minusta tosi hyvännäköinen; hienostunut ja aikansa mukainen.

Innostuin uudesta värisekoituksestani niin paljon, että voisin maalata tavaraa siniseksi aivan loputtomasti. Vähäsen täytyy toppuutella, koska maalia täytyy säästää myös kahteen puuttuvaan liimapuulevyyn.


Sitä odotellessa voisin vaikka etsiä hukassa olevia työkaluja, joita projektiini tarvitsen. Missä ovat sivuleikkurini? Miksi eivät voi olla hukassa silloin, kun niitä ei tarvita.


12 kommenttia:

 1. Onneksi säästit hepat...ja tuo kynttilänjalkakin on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heppoihin voisi maalata vielä vaikka valkoisia pilkkuja, jos oikein heittäytyisi vallattomaksi.

   Poista
 2. aivan ihana tuo sävy,mie edelleen kudon ja seuraava projekti olisi kevät tuubihuivi juuri samaisesta turkoosista väristä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin taitaa olla tuon väristä lankaa! Se on vaan niin hyvä väri, ettei sitä voi missään muodossa olla liikaa.

   Poista
 3. Mä en olisi ikinä uskonu että rakastun tuohon väriin mutta niin siinä vaan on käynyt :) Näitkö mun sinisen puutarharyhmän?Ikävästi 20 vm lunta nyt siinä päällä mutta en anna sen haitata,heti kun arska paistaa niin parkkeeraan siihen kahvikupin kanssa.
  Maalaatko sinäkin Helmellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin! Justiinsa hyvän värinen!

   Tuo turkoosi maali on Helmeä, mutta sekoitin siihen Sadolinin purkista valkoista. Ei mulla ole mitään maalisuosikkia; yleensä etsin maalikaupasta väritilkuista värin ja sävytän siihen maaliin, kenen maalikartasta se on. Maalikauppias nimittäin kerran sanoi, että sävy onnistuu tarkimmin ja parhaiten, jos sen sävyttää karttaa vastaavaan merkkiin.

   Poista
  2. Tuo sävyhomma on totta.Kerran kävi niin että maali loppui kesken.Sävy oli muistissa mutta uusi maali olikin eri merkkistä niin se oli eri väristä :/

   Poista
  3. Ääh, voin kuvitella ärsytyksen! Onkohan aivan varmaa, että sävystä tulee joka kerta ihan samanlainen, jos sen sävyttää samalla koodilla ja saman merkin maaliin? Voikohan ne sävyt silti pikkuisen vaihdella, jos ne käy sävyttämässä eri aikoina?

   Poista
 4. Maali on kyllä loistava keksintö. Odotan innolla Clasun maalivalikoimaa. Meillä kun ei talvella voi spraylla maalata ja purkkimaalit on perinteisesti melko hintavia. Mä kun tietty haluaisin varastooni useita värejä, että ois aina just sopivaa jemmassa. Toivottavasti odotus palkitaan. Maalilla saa kyllä ihmeitä aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin haaveilen sellaisesta oman kellarin kattavasta maalivalikoimasta, että vois vaan avata kaapin ovet ja miettiä, mikä väri milloinkin miellyttäis :) Oikeasti meillä on nytkin jo vaikeuksia säilyttää noita maaleja, kun niiden täytyy olla lämpimissä sisätiloissa, ja niitä purkkeja on aika paljon. Paljon purkkeja, mutta suurin osa tylsää valkoista :P

   Olen nähny jossakin blogissa Clasun maalien mainoksen. Ehkä vähän empien suhtaudun ns. halpamaaliin. Jos se onkin aivan surkeaa ja maalattava asia menee ihan pilalle? Meillä viime kuussa keittiössä häärinyt remppamies valisti minua seinämaaleista kertomalla, että halpa maali räiskyy eikä peitä kunnolla. Parempi maali taas peittää yhdellä kertaa, eikä räisky.

   Mutta en mie mitään maaleista tiedä. Jonku kynttilänjalan voisin maalata vaikka askartelumaaleilla. Mutta jos maalaisin jotain arvokasta perintöhuonekalua, kysyisin liikkeestä neuvot ja ostaisin, mitä suositellaan.

   Poista
 5. Ihanan pirteää :).Tuo on kyllä niin tuttua, pensseli kädessä etsii seuraavaa maalattavaa kohdetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on jo yksi kohde mielessä, musta jalkalampun jalka, mutta en ole varma, haluanko iiiiihan kaikkea kuitenkaan maalata tällä samalla sinisellä. Vaikka maaliahan se vain on. Saa kai sen taas takaisin mustaksi....

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!