torstai 27. maaliskuuta 2014

TSI-vinkki parvekepuutarhurilleEnsimmäiset kasvit on nyt istutettu! Pieniin paperinyytteihin ripoteltiin basilikan, lehtisalaatin ja kirsikkatomaatin siemeniä. Jahka reipastun ja saan suuren inspiraation lähteä häkkivarastosta tonkimaan kukkapurkkeja, istuttelen lisää siemeniä taimihyllyn täyteen.

Pikkuruinen Tee se itse -vinkkini liittyy taimien nimikkokyltteihin. Et ikinä arvaa, mistä nämä on tehty.


Löysin kirpparilta kymmenellä sentillä vanerinpaloja, joihin on joku Erkki-Petteri 80-luvulla piirustellut muistipelin. Kellastuneet, itse piirretyt, kirpparille viedyt muistipelilaatat ovat tällaisinaankin aika ankeita, mutta kaikkein masentavinta on, että laattoja on pariton määrä :( Erkki-Petterille toivotamme jaksamista myöhempään elämään. Toivottavasti sinulla menee jo ihan hyvin!Hyvää materiaalia ei koskaan kannata heittää hukkaan. Olisi tosi kiva kokeilla tehdä erilaisia asioita vanerista, mutta suunnitelmani toppaavat aina siihen, ettei meillä ole a) minkäänlaista kuviosahaa tai b) vaneria tai c) järkeä ostaa vaneria, koska ei ole sahaa. Mutta nytpä oli minullakin vaneria askarreltavaksi.
Hioin lakatun pinnan molemmilta puolilta kiillottomaksi, maalasin toisen puolen liitutaulumaalilla ja liimasin pyykkipojan taakse. Kylläpä ne nyt ovat kätevät!

Pieniä väkertelyjuttuja on koko ajan mielen päällä. Mies on viime aikoina alkanut vikistä baarinurkkauksen sanomalehtiseinän uudelleen tapetoimisesta jollakin raikkaalla ja värikkäällä. Sanomalehtiseinä on kuulemma kuin "mummon alushousut", mikä ei ilmeisesti viittaa mihinkään positiiviseen.


Täytyy pitää silmät auki uusien ideoiden varalta.


4 kommenttia:

 1. Oi miten hienot nimikyltit! Mutta miten toteutit nuo itse yrttitötteröt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :)

   Tötteröitä voi varmasti taitella jonkun taitteluohjeen mukaankin, mutta itse tein ne tämmöisen puupalikan avulla: http://kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/2014/03/taimihyllylla-melkein-vihertaa.html

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!