torstai 27. maaliskuuta 2014

Päivän värit


Olen aivan ihastunut tähän arkipäivähaasteeseen. Eilen kyllä unohdin koko jutun, mutta tänään taas muistin sen ja kaivoin kameran esiin sopivan hetken tullen. Tämä on viiden päivän haasteen kolmas postaus.


Tänä päivänä juodaan teetä, luetaan lehteä ja ihastellaan korttia, jonka Intiassa harjoittelemassa oleva ystävä lähetti. Aika nättiä.
Arkisempia ja vähemmän viehättäviäkin otoksia olisi tältä päivältä saanut napsittua yllin kyllin: silmä punoittaa, vilu kolottaa jäseniä, kylppäri on yltä päältä maalijätteessä ja ilmassa leijuu liuottimen katku.


Kaikki tämän päivän vastoinkäymiset juontavat epäonniseen eilispäivään. Jo aamulla tulin tunkeneeksi piilarin toiseen silmään niin, että se alkoi heti vaivata. Olin käyttänyt piilareita koko edellisen päivän, joten eilen olisi ollut hyvä pitää taukoa. Rutikuiva silmä imaisi piilarin itseensä ihmeellisellä, epäluonnollisella voimalla, enkä saanut häiritsevää linssiä irti, vaikka räpelsin silmää koko päivän. Lopulta kadotin linssin tyystin, ja soitin hädissäni tutulle optikolle. Neuvona oli antaa silmän rauhoittua ja nukkua mielummin linssi päässä. Tänä päivänä kävin optikolla tarkistuttamassa silmäni, eikä sieltä mitään linssiä löytynyt. Olen kaksitoista vuotta käyttänyt piilareita, joten rohkenen sanoa, että osaan esimerkillisesti sekä laittaa linssin silmään että ottaa sen sieltä pois. Vaikka linssi on joskus vaikea poistaa kuivasta silmästä, ei se koskaan olen näin mystisesti kadonnut. Miten linssi voi muka kadota? Miten linssi voisi muka poistua silmästä niin, etten itse sitä huomaisi. Luulen, ettei sieluni saa ikinä rauhaa, kun tapaus jäi näin ikävällä tavalla selvittämättä.


Optikko ei muuten yllätyksekseni perinyt silmän tarkistuksesta mitään. Ajatteli varmaan, että tuommoinen pösilö, linssin on hukannut; ei siltä voi rahaa ottaa.


Eilen jatkoin myös parvekekalusteiden maalinpoistoa. Tästä olisi saanut todella ruman ja epämiellyttävän kuvan, ehkä jopa rumemman kuin punoittuneesta ja riutuvasta silmästä. Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni maalinpoistoainetta, joiden olin aikaisemmin uskonut olevan yhtä höpöhöpöjä aineita kuin muoviset harjat, joilla on tarkoitus poistaa selluliittia persuksesta. Tökötti oli kallista (27 euroa), ja niin vain on todettava, että aivan surkeaahan tuo on. Maalinpoistoaine on syövyttävää, ja se haisee törkeän pahalle, joten kokeilin ensimmäiset kerrat ainetta parvekkeella. Kahden epäonnistuneen ulkokokeilun jälkeen luin netistä ohjeita, joissa kerrottiin, ettei maalinpoistoaine välttämättä toimi tuulisella säällä (liuotin kai haihtuu taivaan tuuliin). Niinpä ronttasin kalusteet pieneen kylppäriimme, avasin tuuletusräppänät ja kokeilin uudelleen. Ja uudelleen ja uudelleen, ehkä kuusi kertaa. Purkin kyljessä lukee, että vaikutusajan jälkeen maalin voi poistaa harjalla, painevedellä tai lastalla. Ha! Vaikutusajan jälkeen joutuu hinkkaamaan maalipintaa, mikä sujuu aivan yhtä sutjakkaasti kuin maalinpoistaminen ilman tököttiä - LUSIKALLA. Itse asiassa hyytelömäinen tökötti tekee pinnasta vain liukkaan, mikä hankaloittaa hinkuttamista entisestään.


Ikään kuin tässä ei olisi jo vastoinkäymistä kyllikseen, sain jostakin vielä nuhan ja käheän kurkun. Loogista on syyttää liuotinhuuruja. Solmaster oli maalinpoistoaineen merkki. Sitä en koskaan enää osta. Kuolema Solmasterille.


Tulin oikeasti tähän koneelle kirjoittamaan ihan hyvillä mielin, kun olin niin tyytyväinen kauniiseen arkipäivän kuvaotokseen (katsokaa sitä taas). Nyt pitkällisen paatoksen jälkeen tunteet ovat nousseet pintaan ja ärsyttää. Enää en voi muuta kuin toivoa, että jollakulla toisella on ollut tänään vielä surkeampaa.


Arkikuvahaaste lähtee tänään vasta löytämälleni, aivan ihanan värikkäälle ja persoonalliselle Hand Made by Heini -blogille. Jos tykkäätte värikkäistä sisustuksista, niin käykääpä kurkkaamassa Heinin kotia!


11 kommenttia:

 1. No onpa sinulla ollut koettelemuksia. Maalinpoistoainetta en ole koskaan uskaltanut kokeilla kun purkin kyljestä olen lukenut millaista myrkkyä se on. Nopeuttaa varmaan putsaushommia.
  Toivottavasti huomenna on jo parempi päivä! Aurinkoista on ainakin luvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hajustakin huomaa, että on myrkkyä. Luulisi, että se sitten myös tehoaisi.

   Eiköhän huomenna ole jo parempi päivä :) Ehkä ne parvekekalusteetkin saadaan joskus käsiteltyä loppuun.

   Poista
 2. Olen saman todennut...ei maalinpoistoaine ole mitään ihmejuttu...mutta, että kylppärissä...siinähän lukee, että tuuletuksen pitää olla kunnossa...johan siinä hajussa pökertyy!
  Kova päivä sinulla..:)) ja kuva on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siinä lukee, ja siksi yritinkin parvekkeella, kahdesti. Mutta eipä se siellä syystä tai toisesta toiminut, joten koetin sitten kylppärissä. Surkeaa ainetta yhtä kaikki.

   Jospa ne tuolit siitä joskus valmistuisivat. En ainakaan ala kaikkia maaleja poistamaan, sen verta rasittavaa hommaa on.

   Poista
 3. Mitähän materiaalia parvekekalusteesi ovat ,- ovatko mahdollisesti metallia, jotka on pintakäsitelty poltto- tai kaksikomponenttimaalilla.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekekalusteet ovat puuta. Sellaiset tuikitavalliset, taittuvaa mallia olevat pöytä ja tuolit.

   Mainitsemasi maalit eivät sano minulle mitään, mutta maali tuntuu tosi ohuelta ja tasaiselta. Ihan muutamissa kohdissa maali on "käpristynyt" maalinpoistoaineen vaikutuksesta, ja tällä tavalla pehmenneistä kohdista maali lähtee helposti pois rapsuttamalla. Jostain syystä aine ei pure kuin ihan satunnaisesti, joten muualta kalusteista on karsea vaiva rapsutella maaleja.

   Aurinko ja säät olivat jo kuluttaneet pintaa niin, että olisin uskonut maalin lähtevän tosi helposti tuolla aineella. Helpommalla olisin päässyt, jos olisin suoraan ottanut hiekkapaperit käyttöön.

   Poista
  2. Minua ihmetytti tuo maalinpoistoaineen toimimattomuus, koska olen todella paljon noiden mömmöjen kanssa puuhaillut ja itse asiassa niitä jopa kehitellyt.

   Yleensä ottaen maalityypit joihin ne eivät pure ovat katalyyyttimaalit, kaksikomponenttimaalit sekä polttomaalit, joten veikkaisin että kyseessä on huonekaluteollisuuden yleisesti käyttämä katalyyttimaali, jota käytetään lyhyen kuivumisajan tuomien etujen vuoksi.

   Yleensä "normaalit" rautakauppamaalit kuten alkydi/öljy ja akrylaatti sideainepohjaiset huonekalumaalit, joita remontireiskoille myydään irtoavat näillä varsin helposti.

   Jos vielä yhtään näiden vastoinkäymisten jälkeen kiinnostaa kokeilla, niin voisit vaikka yhden tuolinjalan käsitellä kokeeksi tällä maalinpoistoaineella ja muovittaa (esim muovipussi ympärille) ja antaa vaikuttaa yön yli ja katsoa oliko vaikutusajan lisäämisellä selkeää parannusta irtoamisongelmaan.
   Tämä konsti on joskus minulla toiminut hyvin.


   Poista
  3. Osaatko sanoa, mitä maalityyppiä on käytetty, jos laitan kuvan niistä tuoleista? Jos tuota tököttiä roiskuu ympäriinsä, se kyllä selvästi syövyttää. Haju on sen mukainen, että ei se aine ainakaan väljähtynyttä ole.

   Tosiaan ihan joissakin reunakohdissa aine tuntuu imeytyneen ja pehmittäneen maalin niin, että maali lähtee pois. Tuolla tavalla sen pitäisi varmaan toimia kauttaaltaan?

   Kalusteet on vielä kesken ja tököttiä on jäljellä, joten en ole vielä antanut periksi. Pidän tässä ärsytystaukoa muutaman päivän ja jatkan homman loppuun asti. Voisinkin kokeilla tuota muovipussia; netistä luinkin, että tuulisella ilmalla kalusteet pitäisi kääriä muoviin. Ajattelin, että haihtuminen estyy myös sillä, että tuo ne kalusteet pois sieltä tuulisesta ilmasta.

   Meillä kävi helmikuussa remppamies keittiön seinää räpeltämässä, ja hän kehui maalinpoistoainetta ja kehoitti kokeilemaan. Puhui jostakin hajuttomasta aineesta, joten tätä se ei ainakaan ollut.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Oi kiitos haasteesta! Minulla on samantapainen 5 kuvaa arjesta -haaste kesken vielä Instagramissa ;) Pistän tämän muistiin, ja katson jos kerkeän toteuttaa jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! :) Voi että, mie oon taas unohtanu oman Instagramini! Ihailtavan vannoutunutta muistaa kaikki oheispalvelut!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!