torstai 13. maaliskuuta 2014

Kolmen viikon ikäiset pennutKävimme tänään katsomassa juuri kolme viikkoa täyttäneitä pentuja. Hiihtoloma sotki suunnitelmamme, ja edellisen kerran näimme pennut yhden viikon ikäisinä. 


Hirvittävän paljon on jo pienen tauon aikana ehtinyt tapahtua: pentujen silmät ja korvat ovat auenneet, hajuaisti on alkanut toimia ja hampaita pukkaa kovaa tahtia. Pennut ovat jo oikeita telmiväisiä, vaikka nukkuvatkin suurimman osan päivästä. Ne taapertavat menemään ja osaavat jo istua. Pennut syövät vielä pelkkää maitoa, mutta emolle ei enää maistu jälkikasvun jätökset, vaan ne pukertavat tarpeensa itsenäisesti.


Syntyessään pennut painoivat suunnilleen parisataa grammaa, mutta nyt on jo päästy kilon paremmalle puolelle. Tankeroin pentu painaa 1 300 grammaa, kevyin viittä grammaa vaille kilon.


Ihan käsittämättömän suloisia lullukkaisia näistä on jo kehkeytynyt. Ne hamuavat nisää jatkuvasti, ja paremman puutteessa niille kelpaa sormen pää tai vaikka korvan nipukka. Tänään leikkasimme pentujen kynnet ensimmäistä kertaa. Se tuntui melko hurjalta ensi alkuun, mutta hienostihan meillä sujui!

Pentulaatikko on jo siirretty makuuhuoneen rauhasta eläväiselle paikalle olohuoneeseen. Nyt on aika totuttaa pennut kaikenlaisiin ikäviin häiriötekijöihin kuten taustameteliin ja jatkuvaan lääppimiseen.


Alemmissa kuvissa on meidän Elmo Kakkosemme. Heissulivei, se sanoo kaikille lukijoille!


20 kommenttia:

 1. Voi että mitä suloisia karvakuonoja.

  VastaaPoista
 2. Voi eiiii, i-h-a-n-i-a, kuinka noiden luota malttoi pois lähteäkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko huonosti. Ainakin ajatukset pyörii pitkän aikaa koiranpennuissa, kun on ensin niitä käynyt katsomassa.

   Poista
 3. <3 <3 <3 <3 IHANUUKSIA <3 Melkein tunnen nenässäni sen ihanan pennun tuoksun... Oma "pentu" täyttää maanantaina vuoden ja tuntuu, että ei hän tuollainen koskaan ole ollutkaan! Teillä kuluu varmaan aika nyt toooosi hitaasti, kun odotatte Elmo II kotiin. Ihanaa pentuaikaa teille koko perheelle. Ja Elmolle terkut, että komeita lapsia on saanut, mutta mitä muuta voi odottaa, kun vanhemmatkin ovat komeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistan aivan hädin tuskin, minkälainen Elmo oli aivan pentuna. Sitä pentuaikaa kesti ehkä kaksi päivää. Sitten Elmosta tuli tuommoinen minkälainen se on aina ollut.

   Kuukauden päästä pennut on jo luovutusiässä! Minusta aika on mennyt ihan hirveän nopeasti! Toivottavasti tämä pentuparvi pysyisi pienenä ainakin kaksi ensimmäistä vuotta. Mitä sitten, jos taas tulee koiravauvakuume?

   Poista
 4. Voi taivas miten ne onkaan suloisia! :)

  T. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ne kyllä on :) Otin muutamia videoita maitoa juovista pennuista. Ne on kyllä hyvin lupsakoita otuksia!

   Poista
 5. Eiiiih! Mä en kestä!!! <3 Miten ihania voi hauvavauvat olla!! <3 Mun sydän oikein sulaa! Ei saa näyttää tällaisia kuvia, kun mun ensimmäinen reaktio on "mä haluuuuuuun!!!" :) Voi ei, miten ihania! Tuo ensimmäinen kuva on niiiiin ylisöpö! Huomaatko, mä sekoan täällä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan :) Koiranpennuilla on semmoinen vaikutus, että järki lähtee rapisemaan, jos niitä liian pitkään katselee. Ja voi että kun nuokin on niiin avuttomia ja ressukoita! Möllöttävät ja tapittavat vain, vaikka niitä kuinka kääntelee ja käsittele.

   Poista
 6. Ovatpa kyllä kauniita vauvoja, ja emo näyttää ihanan onnelliselta jälkikasvunsa kanssa. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä tuli kyllä varsin suloisia! Kaikki näyttivät syntyessään aivan samanlaisilta, mutta nyt niille on alkanut selkeästi tulla eroja. Meidän pennulla on esimerkiksi muita pidempi ja kikkarampi turkki; Popi on pulska ja löysänahkainen ja Pimu sirolinjainen.

   Emo käy nykyään kuulemma vain imettämässä pennut, mutta muuten viihtyy pentulaatikon ulkopuolella. Jos vain yksi pennuista kitisee, se ei jaksa vaivautua, mutta jos kaikki vinkuvat, se lähtee syöttöpuuhiin. Ihanan rento ja rempseä ote tällä tuoreella äidillä :)

   Poista
 7. Voi herranjestas miten ovatkaan lutuisia. Ihania! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! :) Olen eilisillan ja tämän päivän aikana ehtiny katella näitä pentukuvia ties kuinka monesti jo :)

   Poista
 8. Mä en kestä <3 <3 IHANIA!! Pentuaika on se paras aika...niin lutusia <3 <3

  Aurinkoista päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Harmi, että pentuaika kestää niin vähän aikaa! Nämäkin on jo kilon painoisia röllyköitä!

   Poista
 9. En kyllä kestä...ihania...tahtoo koiranpennun♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varovasti koiranpentukuumeen kanssa. Kohta sinulla on kenneli.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!